• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Karići ne daju Zemunu u Evropu

Predsednik kluba iz Gornje Varoši, Dušan Ostojić, uverava da je prethodna uprava kriva za odluku UEFA i najavljuje žalbu.

 Karići ne daju Zemunu u Evropu Izvor: MONDO

Zemun je kao finalista Kupa Srbije trebalo da učestvuje u kvalifikacijama za UEFA kup, iako je ispao iz Prve lige, ali mu Komisija za licenciranje UEFA to ne dozvoljava.

U odluci čiji je potpisnik generalni sekretar UEFA, Dejvid Tejlor, stoji da Zemun ne ispunjava finansijske kriterijume i da ima negativan finansijski izveštaj.

"Zemun je pravo da učestvuje u Kupu UEFA ostvario pod regularnim uslovima, sportskom borbom na terenu. Sada UEFA administrativnom odlukom želi da nas isključi iz takmiccenja, što ne smemo da dozvolimo", rekao je predsednik Zemuna, Dušan Ostojić.

Prema rečima dugogodišnjeg člana uprave Zemuna i sadašnjeg predsednika, bivše rukovodstvo Zemuna, Kompanija BK, koja je klubom rukovodila nekoliko godina, ima potraživanje na ime ulaganja od 3,5 miliona evra.

Kompanija BK je stavila zabranu na učešće Zemuna u tom takmičenju. Nova uprava, koja je formirana 2006, međutim, prema rečima Ostojića, uspela je da materijalno konsoliduje klub, ne želi i ne može da prizna dug s obzirom na način na koji je Kompanija BK vodila kolektiv.

"Mi smo uradili sve i uredno se prijavili za takmičenje. Na vreme izmirujemo sve obaveze prema igračima, nacionalnom Savezu, kao i Zajednici Superlige. U žalbi, koju ćemo poslati u narednih deset dana, obrazložićemo naš stav i ukazati na ponašanje prethodne uprave, tako da se nadam da će Takmičarska komisija UEFA povući svoju odluku i dozvoliti našem klubu da se prvi put u istoriji pojavi u evropskom takmičenju", rekao je Ostojić.

Sadašnje rukovodstvo Zemuna, na čelu sa Ostojićem, izričito je u tome da ne može da prihvati ranije preuzete finansijske obaveze Kompanije BK, koje su imali braća Karić, s obzirom na to da su se u tom poslu ponašali nedomaćinski i ostali dužni mnogim fudbalerima, ali je novo rukovodstvo sva ta potraživanja uspelo da ispuni.

Žalba Zemuna će biti upućena u sedište UEFA u narednih deset dana, čim dobije zvanično obrazloženje odluke kojom je klub iz Gornje varoši isključen iz takmičenja.

Mesto Zemunaca će, ukoliko ne bude usvojena žalba, zauzeti Borac iz Čačka. Četvrtoplasiranom timu Superlige je dozvoljeno da izađe na međunarodnu scenu, pa će umesto u Intertoto kupu, evropsku odiseju krenuti u kvalifikacijama za UEFA kup.

Svanulo bi i "romantičarima". OFK Beograd je jedva izbegao učešće u baražu za opstanak u Superligi, ali će, u slučaju eliminacije Zemuna, umesto Borca učestvovati u Intertoto kupu.

(Tanjug, www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC