• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pape Sušić: Jedino mjerilo je teren!

Selektor Bosne i Hercegovine uvjeren da nikakave vansportske "igrice" mogu da pomognu Portugalu u baražu. "Ako mi budemo dobro igrali, ne vjerujem da će nas nepravda izbaciti".

 Pape Sušić: Jedino mjerilo je teren! Izvor: MONDO

Idući u susret prvoj utakmici baraža za plasman na Evropsko prvenstvo u Ukrajini i Poljskoj između BiH i Portugala, domaća javnost prepuna je tekstova o raznoraznim smicalicama koje bi mogle da pomognu bogatijem Portugalu.

Prvo je portugalski Savez tražio da se ne igra na "Bilinom polju" zbog lošeg terena, a UEFA će ove nedjelje da odgovori na njihov zahtjev.

"Sada se ne biraju sredstva da se dođe do EURO 2012. Razumijem Portugalce, nije ono ništa novo. Vidjeli su da je teren u lošem stanju i normalno je da žele igrati na boljem. Ali, oni, isto tako, dobro znaju da smo mi posljednje četiri utakmice na ‘Bilinom polju’ pobijedili, a da smo jedinu koju smo u kvalifikacijama igrali izvan Zenice, protiv Francuske, izgubili. Znaju šta ih tamo čeka. Već su jednom bili gosti Zenice, ali ne protiv ove ekipe. Sada smo mnogo jači pa su s razlogom zabrinuti", rekao je Safet Sušić za "Dnevni avaz".

Popularni Pape smatra da se ne treba opterećivati nepotrebnim stvarima.

"Da igrači rasipaju energiju mozgajući o Portugalcima i njihovim planovima. Želim da se dobro spremimo, a hoćemo li igrati u Zenici ili u Sarajevu, odlučiće neko drugi. Vjerujem da će to ipak biti ‘Bilino polje’".

Prema njegovim riječima, ne trebaju mu ove priče o pritiscima Portugala kao opravdanja.

"Biće pritiska, ali ja razmišljam na samo jedan način - onaj ko bude bolji, ide na Evropsko prvenstvo. Istina je da nije isto igrati protiv velikih i malih ekipa, ali sudija nam ne može svirati penal ako penala nema i ne može nam isključiti igrača ako nije bilo prekršaja".

U javnosti takođe postoji strah da će Portugalci biti povlašteni i zbog najskupljeg igrača svijeta Kristijana Ronalda pošto bi "krupni kapital" ostao bez prihoda ako asa Reala ne bude u Ukrajini i Poljskoj.

"Ronaldo? Pa možda je više i dosadio ljudima. Zašto ljudi ne bi vidjeli neka nova imena na EP, poput Edina Džeke? Te priče o parama i velikim kompanijama nemaju veze. Ako mi budemo igrali dobro, ne vjerujem da nas može zadesiti neka nepravda. Oči cijelog svijeta biće uperene u ove utakmice", zaključio je selektor BiH.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC