• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nemanja Vidić: Srbijo, ne računaj na mene!

Kapiten Mančester junajteda posredstvom sajta FSS saopštio da više neće igrati za reprezentaciju Srbije. FSS: "Vrata su ti uvijek otvorena".

 Nemanja Vidić: Srbijo, ne računaj na mene!  Izvor: MONDO

Dejan Stanković je poslije neuspjeha u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2012. godine rekao da više neće igrati za srpski nacionalni tim. I kapiten Mančester junajteda Nemanja Vidić je nešto slično rekao poslije poraza u Maruboru, ali se vjerovalo da je to rekao u afektu.

Ipak, nije.

Na sajtu Fudbalskog saveza Srbije danas je objavljena vijest da je dugogodišnji reprezentativac obavijestio je čelnike FSS i javnost o povlačenju iz nacionalnog tima i završavanju reprezentativne karije.

Odluku je donio samo tri dana poslije svog 30. rođendana (rođen je 21. oktobra 1981. godine u Užicu) i dan nakon što je sa klupe posmatrao demoliranje svog Mančester junajteda u derbiju protiv Mančester sitija (1:6).

Vidić je za sajt FSS izjavio da je odluku donio "teškog srca" i da je želio da prekine konstatne kritike da nije pružao najviše u dresu nacionalnog tima.

Fudbalski savez Srbije izrazio je nadu da će se Vidić ipak predomisliti i da su mu vrata nacionalnog tima uvijek otvorena.

Ovako glasi njegova izjava:

"Želim da obavijestim sportsku javnost i navijače da poslije dugog razmišljanja, teškog srca, sam odlučio da se oprostim od reprezentacije Srbije.

Osnovni razlog za takvu odluku je što se već duže vrijeme, a naročito u svjetlu posljednjih događaja, u medijima pa samim tim i javnosti, kritikuje moj odnos prema nacionalnom timu, iako sam za reprezentaciju igrao i povrijeđen, nekada i mimo volje ljudi iz Kluba. Ovim potezom želim da zaštitim reprezentaciju i sebe od raznih kuloarskih priča, gdje se zanemaruje moj učinak kao fudbalera. Takođe, ne želim da se zbog istih optereti nova generacija naših reprezentativaca i eventualno zbog toga pokvari atmosfera u reprezentaciji pred novi ciklus kvalifikacija.

Dugujem zahvalnost navijačima, svim selektorima i trenerima, kao i saigračima sa kojima sam sarađivao u prethodnih deset godina, dok sam igrao za nacionalni tim. Uvjeren sam da generacija reprezentativaca koja dolazi ima kvaliteta i snage da obraduje naciju u predstojećim mečevima, a ja ću svim srcem biti uz njih kao navijač

Nemanja Vidić".

Uz izraze zahvalnosti za sve što je uradio za srpski fudbal, a posebno za zalaganje u nacionalnim timu, FSS je poručio da su za njega vrata reprezentacije uvijek otvorena.

"Svojim ponašanjem, igrama, zalaganjem i odnosom ka dresu reprezentacije Nemanja Vidić je zaslužio i riječi hvale i posebno mjesto u istoriji ovog sporta naše zemlje. Poštujući njegovu odluku, želimo da naglasimo da vrata nacionalnog tima za Vidića nisu zatvorena i bila bi nam izuzetna čast i zadovoljstvo da u određenom trenutku, kada se i ako za to steknu svi uslovi, ponovo postane član najbolje reprezentacije. Ako do toga i ne dođe, Nemanja Vidić je neizmjerno zadužio sve u srpskom fudbalu i mi ćemo mu se odužiti na adekvatan način", saopštio je FSS.

Vidić je bio član svih nacionalnih selekcija. Za A tim debitovao je 12. oktobra 2002. godine na utakmici kvalifikacija za EURO 2004 Italija - SR Jugoslavija 1:1 u Napulju.

Za reprezentaciju je odigrao 56 utakmica i postigao je dva gola.

Sa njim u sastavu selekcija Srbije i Crne Gore je primila samo jedan gol u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2006. godine u Njemačkoj. Zbog crvenog kartona je propustio prvu utakmicu na tom Mundijalu, a zbog povrede ostatak takmičarskih susreta.

Dao je nemjerljiv doprinos u kvalifikacijama za naredno Svjetsko prvenstvo, održano 2010. u Južnoj Africi, a bio je učesnik i finalnog turnira svjetske smotre najboljih. Vidić je 2005. godine izabran za najboljeg fudbalera Srbije, a njemu je tada premijerno uručeno specijalno značajno priznanje srpske fudbalske organizacije - "Zlatna lopta" FS Srbije.

Profesionalnu igračku karijeru je počeo u Crvenoj zvezdi, čiji je bio kapiten i predvodio je drugove ka osvajanju titule šampiona i dva trofeja u Kupu naše zemlje. Uslijedio je jednoipogodišnji uspješni period igranja za moskovski Spartak, gdje se igrama nametnuo jednom od najvećih i najboljih svjetskih klubova , Mančester junajtedu. Sa svojim aktuelnim klubom je osvojio četiri titule prvaka Engleske, tri trofeja u Liga kupu Engleske, četiri u Super kupu Engleske, a sa Mančester junajtedom je osvojio i titulu prvaka Evrope i svijeta 2008. godine. Trenutno, Vidić je kapiten ekipe sa Old Traforda.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC