• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Petković: Vidiću, pogledaj se u ogledalo

Bivši selektor Srbije smatra da bi srpski as morao da preispita krupnu odluku koju je donio. "Vratiće se sutra u Srbiju, treba ljudima pogledati u oči".

 Petković: Vidiću, pogledaj se u ogledalo Izvor: MONDO

Bivši selektor Ilija Petković bio je zatečen informacijom da je Nemanja Vidić odlučio da se povuče iz reprezentacije Srbije.

Trener, pod čijom je komandom u nacionalnom dresu Vidić pružao najbolje partije, smatra da bi kapiten Mančester junajteda morao da preispita svoju odluku.

"Iskreno, začuđen sam tom odlukom Vidića. Morao bi sebe da preispita. Može još dugo da igra, a ovakva izjava ne odgovara igraču njegovog renomea. Ne bih da ga podsjećam na neke stvari, ali smatram da je prvo morao da stane ispred ogledala i dobro se pogleda. Doneo je krupnu odluku za mladog čovjeka. Vratiće se sutra u Srbiju, treba ljudima pogledati u oči. Sa moralne tačke, nije dobro postupio, a znate kako narod kaže 'treba imati dušu'. Pogotovo sada kada je državni tim uzdrman", izjavio je za "Sport" Ilija Petković.

I Branislav Ivanović, dugogodišnji Vidićev saigrač u reprezentaciji, smatra da da bi srpski as možda mogao da promijeni odluku.

"Mala smo zemlja, nemamo mnogo velikih igrača i zato svakog asa moramo da zadržimo u reprezentaciji. Nama je potreban Vidić, ali i Dejan Stanković", rekao je Ivanović.

On ističe da bi glavni potez mogli da povuku čelnici Fudbalskog saveza Srbije.

"Iskreno se nadam da je Vidina odluka još u 'magli' i da bi odgovorni ljudi u Savezu po svaku cijenu morali da razgovaraju sa njim i Stankovićem. Moraju da budu i uporni i strpljivi", istakao je Ivanović.

Nemanja Vidić je tako postao četvrti igrač koji se povukao iz nacionalnog tima u 2011. godini.

Dejan Stanković je to učinio nedavno, poslije poraza od Slovenije, kada je Srbija i definitivno propustila priliku da se plasira u baraž za EURO 2012.

Ranije, u martu, uoči kvalifikacionih mečeva sa Estonijom i Sjevernom Irskom, odluku da ne žele više da budu dio nacionalnog tima tadašnjem selektoru Vladimiru Petroviću saopštili su Danko Lazović i Aleksandar Luković.

Iako je od tada prošlo mnogo vremena nije tačno utvrđeno zbog čega su igrači Zenita iznenada donijeli tu krupnu odluku.

Poslije odlaska Vidića i Stankovića nameće se i pitanje novog kapitena reprezentacije Srbije. Činjenično stanje govori da ta dužnost može biti povjerena Branislavu Ivanoviću, koji je već dva puta nosio kapitensku traku na mečevima protiv Izraela i Farskih Ostrva, kada se povrijedio Stanković.

On je odigrao 45 mečeva za državni državni tim.

Više nastupa od njega ima Nikola Žigić, ukupno 55, i on je sada fudbaler sa najvećim brojem odigranih mečeva u dresu "orlova" od svih raspoloživih igrača, pa shodno tome, takođe, najozbiljniji kandidat za kapitensku traku.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC