• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KUP BiH: Borac na Sarajevo

U četvrtfinalu Kupa BiH snage će odmjeriti Sarajevo i Borac. “Finale prije finala”, kaže trener Borca Velimir Stojnić. Branilac trofeja Željo protiv Čelika.

 KUP BiH: Borac na Sarajevo Izvor: MONDO

Šampion BiH Borac u četvrtifnalu Kupa BiH imaće težek zadatak pošto je za protivnika žrijebom u utorak dobio ekipu Sarajevu.

U četvrtfinalu će se još sastati Željezničar i Čelik , Velež i Branitelj, te Široki Brijeg i Krajišnik. Prve utakmice igraju se 2. novembra, a revanši 23. novembra.

Trener Borca Velimir Stojnić svjestan je da je možda dobio i najtežeg mogućeg protivnika, ali Banjalučanima ide na ruku što će prvu utakmicu igrati u gostima, a zatim revanš na Gradskom stadionu u Banjaluci.

"Smatram da je duel Borca i Sarajeva finale prije finala, te sam uvjeren da će ove dvije utakmice biti pravi ispiti zrelosti za oba sastava. Naša mala prednost je to što smo u revanšu domaćini. Pokušat ćemo na Koševu napraviti što bolji rezultat, a postignut pogodak u gostima za nas bi bila sjajna stvar", rekao je Stojnić.

U Sarajevu ističu da nisu nezadovoljni, iako bi im bilo držae das u dobili gradskog rivala Željezničara.

"U biti neću reći da sam nezadovoljan. Najbolje bi bilo da smo dobili Želju zbog tribina i navijača da se napuni stadion. Želimo osvojiti Kup i učinit ćemo sve da eliminišemo Borac. Bilo bi bolje da prvu igramo u Banjoj Luci, bez prisustva pubilike, ali šta se može", rekao je sportski direktor FK Sarajevo, Edin Hadžialagić.

Branilac trofeja Željezničar je za protivnika dobio Čelik koji nakon loših igara na početku sezone igra sve bolje.

"Ne znam šta bih vam rekao u ovom trenutku, mislim da žrijeb i nije tako idealan za nas. Moglo je biti bolje, pogotovo što Čelik iz utakmice u utakmicu diže formu i što revanš susret se igra na Bilinom Polju", istakao je trener Željezničara Amar Osim.

Zeničani se nadaju revanšu Želji za prošlogodišnji neuspjeh u Kupu BiH.

"Biće to prilika za revanš za prošlogodišnji poraz od Želje u finalu Kupa BiH. Učinićemo sve da se revanširamo timu sa Grbavice. U zadnje vrijeme igramo dobro i koga god da smo dobili svejedno nam je. Vjerujem da će publika na Bilinom polju uživati", rekao je direktor Čelika Alija Porča.

Parovi četvrtfinala Kupa BiH:

Sarajevo – Borac
Željezničar – Čelik
Velež – Branitelj
Široki Brijeg – Krajišnik

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC