• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KUP SRBIJE: Zvezdin spas sa penala u 96. minutu!

Crvena zvezda sa igračem manje eliminisala Banat i plasirala se u četvrtfinale - 1:0 (0:0), strijelac Evandro iz jedanaesterca u 96. minutu!

 KUP SRBIJE: Zvezdin spas sa penala u 96. minutu! Izvor: MONDO

Au, kakav način da se ode u četvrtfinale Kupa Srbije…

Sa desetoricom na terenu i defanzivcem Lijem Adijem u ulozi golmana, fudbaleri Crvene zvezde eliminisali su ovog hladnog utorka uveče drugoligaša Banat, golom koji je postigao Evandro Goebel sa "bijele tačke", a jedanaesterac je dosuđen u šestom minutu nadoknade!

Pred oko 4.000 nezadovoljnih navijača u Beogradu, na kraju ipak "hepiend" za favorita: Crvena zvezda - Banat 1:0 (0:0)!

Sudija Srđan Obradović iz Jagodine odlučio se poslije šuta Darka Lazovića sa 18 metara da dosudi najstrožu kaznu u korist Crvene zvezde, jer je lopta u buketu fudbalera u svijetlo plavom pred golmanom Markom Kneževićem pogodila u ruku Predraga Jovića.


Izvještači sa utakmice, posmatrajući sve iz novinarske lože sa vrha zapadne tribine nisu mogli da procijene da li je penal bio ili ne i samo će detaljno pregledanje snimka utvrditi da li je Obradović bio u pravu.

Bilo kako bilo, revoltirani Zrenjaninci odmah su potrčali prema Jagodincu i izvrijeđali ga, a sudija je morao i da isključi pojedince sa njihove klupe.

Poslije gungule koja je trajala dva, tri minuta, Evandro je izveo najstrožu kaznu, a Knežević bio na par centimetara da zaustavi udarac. Okrznuo je loptu vrhovima prstiju, ali je ona ipak završila u mreži gostiju, koji su nekoliko sekundi kasnije, kada su krenuli sa centra, samo popadali na travu u nevjerici.

Tako je Zvezda na volšeban način izbjegla veliku sramotu i eliminaciju iz Kupa već u oktobru, što se 23-strukom osvajaču najmasovnijeg takmičenja nije često događalo u istoriji.

Da se i dogodilo, ne bi bilo nezasluženo, jer je jedanaestorka koju je na teren poslao trener Robert Prosinečki odigrala ispod svakog nivoa i po kvalitetu i po zalaganju, a "rezervisti" koji su ušli u drugom poluvremenu nisu mogli tek tako da promijene stvari na terenu.

Do penala u 96. minutu, Zvezda je dva puta šutnula u okvir gola, ako se uopšte pokušaj Bruna Mezenge iz okreta u prvom poluvremenu može nazvati udarcem.

Uprkos plasmanu dalje, navijači Zvezde prvo su pozvali prvotimce podno sjevera, a onda im poručili: "Igrate k'o pi…"



Po hladnom, vjetrovitom, ali suvom vremenu, gosti iz Zrenjanina izuzetno srčano i organizovano su se branili i povremeno prijetili iz prekida, a dva puta u prvih 45 minuta bili su izuzetno opasni po gol mladog golmana Zvezde Miloša Vesića.

On je morao da napusti teren u 75. minutu, jer je nedozvoljeno, rukama zaustavio lob udarac vještog Jeremića, koji je na pravi način istrčao kontru i iza leđa Stevana Reljića ušao u stopostotnu šansu.

Na oko 35 metara od svog gola, Vesić je vođstvo gostiju mogao da spriječi na jedan jedini način, hvatanjem lopte van šesnaesterca, poslije čega se žestoko sudario sa Jeremićem.

Golman je morao u svlačionicu, napadač na nosila, a Li Adi na gol crtu.

Srećom po njega, do kraja utakmice, iako je bilo pokušaja iz daljine, Banaćani nisu uputili loptu u okvir, a Adi je ipak izveo nekoliko parada. Vatreno krštenje imao bi da su se dogodili penali, ali su oni "otkazani" poslije situacije koja je već opisana.

Crvena zvezda ide dalje poslije jedne od najlošijih igara od kada je trener postao Robert Prosinečki. Nema sumnje, biće mnogo bure u javnosti poslije ovakvog epiloga utakmice…

BEOGRAD - Stadion Crvene zvezde. Gledalaca: oko 4.000. Sudija: Srđan Obradović (Jagodina). STRIJELAC: Evandro Goebel sa penala u 96. minutu. Crveni karton: Miloš Vesić u 75. minutu.

CRVENA ZVEZDA: Vesić - Stojković (od 66. Petković), Vilotić (od 49. Ćosić), Adi, Reljić - Kovačević (kap), Dimitrijević, Evandro - Lazović, Vešović - Mezenga (od 69. Kaluđerović).

BANAT: Knežević (kap) - Zonjić, Vuković, Jović, Pešić - Cavrić, Milojević - Jeremić, Ristović (od 65. Antanasijević), Čavrić (od 73. minuta Rnić) - Samardžić (od 57. Đurović).

(N. J. - MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC