• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Adi se sjetio djetinjstva i stao na gol

Kao dječak branio je i zakleo se da neće više, ali nije imao dilemu kada je Zvezdi bio potreban na golu. "Bog neka blagoslovi navijače", rekao je Adi.

 Adi se sjetio djetinjstva i stao na gol Izvor: MONDO

Li Adi, još kao dječak, čvrsto je obećao sebi da će zaboraviti golmanske rukavice i postati vrhunski fudbaler.

Ipak, kada je postalo gusto, riješio je da prekrši obećanje.

U trenutku kada je, pri rezultatu 0:0, u 75. minutu utakmice isključen golman Crvene zvezde Miloš Vesić i to bez prava zamjene, fudbaler iz Gane nije imao dilemu ko će obući golmanski dres i braniti čast kluba u posljednjih 15, 20 minuta, pa ako treba i na penal ruletu, koji se zlokobno nadvio nad "Marakanom" u utorak uveče.

Dok su navijači na tribinama, njih oko 4.000, nagađali da li će na gol Nikola Petković, Uroš Ćosić, Stevan Reljić ili Nenad Kovačević, Adi je staloženo navukao rukavice i kao da je poručio: "Sve je OK, ja znam ovo da radim".



Na njegovu sreću (ili žalost), fudbaleri Banata u finišu utakmice osmine finala Kupa Srbije nisu uspjeli da upute udarac u okvir gola, samo su dva ili tri puta pripretili iz daljine, a potom je Evandro Goebel sa bele tačke u 96. minutu otkazao penale, koji bi za Adija svakako predstavljali pravo, vatreno krštenje u ulozi koju je posljednji put imao još kada se kao dječak igrao fudbala na ulicama Akre.

Crvena zvezda je prošla dalje na volšeban način, a Adi je još i prije toga zadobio naklonost navijača, koji su sa oduševljenjem ispratili njegov odlazak na gol crtu. I tokom i poslije utakmice, stadionom se orilo:

"Adi, Adi..."

Ovo spontano pomirenje navijača i do skoro problematičnog prvotimca jedna je od dvije dobre stvari koje su se dogodile Crvenoj zvezdi te hladne večeri. Prva je, svakako, prolazak dalje uprkos igri ispod svakog nivoa.


Poslije susreta, inače povučeni i ćutljivi Adi, pred kamerom je dao jednu od najneuobičajnijih izjava ove sezone u srpskom sportu.

"Prvo bih volio da se hiljadu puta zahvalim svemoćnom Bogu za ono što je za mene lično učinio, kao Li Adiju, zatim klubu i ostalima. Bilo je zaista divno iskustvo kada sam stao između stativa, jer kada sam bio klinac, kada sam bio veoma mlad, branio sam, ali obećao sam sebi da više neću braniti, već ću biti fudbaler i igrati fudbal na najvišem nivou. To je cilj, rekao sam sebi. I počeo je da se ostvaruje", počeo je priču 21-godišnji fudbaler i nastavio:

"Ali, kada je teško i kada se pojave problemi, moraš da se žrtvuješ za tim i za sve, jer igrali smo kod kuće i svi su očekivali da naš klub pobijedi. Kada je došlo dotle, sjetio sam se šta sam radio kad sam bio mali i sve se brzo vratilo u realnost, tako da sam stao među stative i mislim da je sve otišlo u pravom smjeru".

Svjestan da je Zvezda odigrala loše i pobijedila golom u dubokoj nadoknadi vremena, Adi je rekao:

"Preživjeli smo ovu utakmicu, nije bilo lako, ali smo pobijedili".



Kako ste doživjeli ovacije od strane navijača?

"Zahvalan sam na svemu što su uradili za mene, pokazali su da su pravi navijači, da vole tim Crvene zvezde, da vole mene, Li Adija. Takođe, volim i ja njih. Ne znam šta da kažem i želim da Bog blagoslovi svakoga ko je došao na utakmicu, svakoga ko je bio uz nas, jer nije bila laka utakmica za pobijediti. Oni su došli ovde da nas pobijede, da dokažu su dobar tim i pokazali su da jesu...", rekao je Adi i istakao da je uvijek teško kada ekipa iz nižeg ranga takmičenja dođe s puno motiva da se nadigrava.

"Kada igrate protiv ekipa iz nižih liga, uvijek je teško. Moramo da se vratimo samom početku i vidimo šta nije u redu i gdje griješimo. Mislim da je sve u nama i zato moramo da se vratimo na početak. U sljedećoj utakmici moraće svako da preuzme svoj dio odgovornosti, znam da će svi očekivati da pobijedimo, ali neće biti lako", nagovijestio je Adi, pred put u Užice u nedelju, gdje će Sloboda pokušati da pobijedi i Crvenu zvezdu, nakon što je nadigrala Partizan na startu šampionata.

Donekle, treneru Robertu Prosinečkom je lakše, jer sada zna da ima i četvrtog golmana, ako stvari krenu po lošem.

Pogledajte i poslušajte Adija na našem web portalu www.mondo.rs.

(N. J. - MONDO, foto: MN Press, Beta)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC