• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KUP: Voša preokrenula, OFK ubjedljiv...

"Lale" se namučile u Inđiji (2:1), OFK silan protiv Kolubare (5:0), a Spartak, Borac, Smederevo i Javor idu u četvrtfinale Kupa poslije penala.

 KUP: Voša preokrenula, OFK ubjedljiv... Izvor: MONDO

Samo dve utakmice četvrtfinala Kupa Srbije, koje su u srijedu igrane od 14 časova, odlučene su poslije 90 minuta. Vojvodina je savladala Inđiju 2:1, dok je OFK Beograd deklasirao Kolubaru 5:0.

Četvrtfinalisti su u preostala četiri duela odlučeni tek poslije penala. Spartaka je u Subitici bio uspješniji od Radničkog, Javor kao gost od Jagodine, Borac je na Slanoj Bari, u jedinom meču u kojem publika nije vidjela nijeda gol za 90 minuta, izbacio Proleter, dok je Smederevo bilo uspješnije od Slobode u Užicu.

Vojvodina je imala puno problema u Inđiji, gdje je tek poslije preokreta uspjela da stigne do narednog kruga.

Voša je napala Inđiju od prvog minuta, ali je poslije nekoliko propuštenih prilika kažnjena. Nebojša Vukojičić je u 20. minutu prihvatio loptu na desetak metara od gola Novosađana, namjestio se i preciznim udarcem savladao Nemanju Supića.

Dugo su se "lale" mučile, sve do 71. minuta kada su konačno uspjele da stignu do izjednačenja. Umjesto kazne za brojne propuštene šanse, Merebašvili je preciznim udarcem sa 17-18 metara zatresao mrežu. Pobjedu je donio, na ovoj utakmici rezervista, Brana Ilić. Omaleni napadač zatresao je mrežu u 83. minutu.

OFK Beograd nije imao problema na Karaburmi protiv lidera Prve lige Srbije Kolubare - 5:0.

"Romantičari" su već poslije četvrt sata igre stigli na prag četvrtfinala. Napadač domaće ekipe Milan Purović odlično je koristio prilike i sa dva gola obezbijedio OFK Beogradu kapitalnu prednost.

Crnogorac je prvo u sedmom minutu iskoristio centaršut Marka Pavlovskog, a vrlo brzo i dobro ubacivanje Novice Milenovića.

Sve dileme je otklonio Amer Osmanagić kada je u 51. minutu pogodio za velikih 3:0. Opet je asistent bio Milenović. Tamaš Takač je do kraja meča postigao još dva gola za katastrofu Lazarevčana.

Sloboda je diktirala tempo skoro sat vremena, ali je poslije vodećeg gola inicijativu prepustila Smederevu, koje je na kraju završilo u četvrtfinalu.

Domaćin je bolju igru krunisao u 52. minutu. Nebojša Goločevac je poslije kombinacije sa imenjakom Prtenjakom postigao gol. Međutim, od tog trenutka Smederevci su počeli da igraju znatno bolje. Igra gostiju promijenila se ulaskom Nikole Trujića, koji je i započeo akciju koju je golom završio Darko Brašanac.

Moglo je Smederevo i do potpunog preokreta. Trujić je nekoliko minuta poslije prvog gola pogodio stativu, a okvir gola pogađali su i igrači Slobode, tačnije Tijago u prvom poluvremenu.

U penal seriji "oklopnici" su bili koncentrisaniji.

Uzbudljiva utakmica očekivala se u Subotici, gdje je gostovao Radnički iz Kragujevca. Poslije prvih 45 minuta nije bilo golova, ali je zato u nastavku bilo veoma interesantno na sjeveru Srbije.

Nenad Stojaković je veoma lijepim golom doveo Kragujevčane do vođstva u 52. Ipak, nisu dugo gosti bili u plusu. Samo tri minuta kasnije Darko Puškarić ponovo vraća rezultat u "nulu". Tako je ostalo do kraja. "Golubovi" su bili bolji sa "bijele tačke".

Jagodina je protiv Javora vodila do 90. minuta, međutim, u posljednjim trenucima meča probudio se Odita, koji je klubu iz Ivanjice obezbijedio penale, ispostaviće se kasnije i četvrtfinale Kupa. "Ćurani" su, u ne previše zanimljivoj utakmici, stigli do vođstva preko Saše Marjanović u 66. minutu.

Proleter iz Novog Sada i Borac iz Čačka odigrali su prilično dosadan meč - 0:0. Uzbuđenja, ipak, nisu izostala pred kraj i u penal seriji, koju su "zebre" lako riješile u svoju korist - 4:1.

Zvezda je u utorak pobijedila Banat na svom stadionu golom Evandra iz penala u sudijskoj nadokandi i prva izborila plasman u četvrtfinale. Posljednji učesnik trećeg kola nacionalnog Kupa biće poznat po završetku utakmice Partizana i Metalca koja se igra u Humskoj ulici od 18 časova.

REZULTATI OSMINE FINALA KUPA

SUBOTICA: Spartak Zlatibor voda - Radnički 1923 1:1 (0:0), penalima 6:5
/Puškarić 55 - Stojaković 54/

BEOGRAD: OFK Beograd - Kolubara 5:0 (2:0)
/Purović 7, 16, Osmanagić 51, Takač 71, 82/

INĐIJA: Inđija - Vojvodina 1:2 (1:0)
/Vukojičić 20 - Merebašvili 71, Ilić 83/

UŽICE: Sloboda Point - Smederevo 1:1 (0:0), penalima 3:5
/Goločevac 52 - Brašanac 59/

NOVI SAD: Proleter - Borac 0:0, penalima 1:4

JAGODINA: Jagodina - Javor 1:1 (0:0), penalima 3:5
/Marjanović 66 - Odita 90+2/

BEOGRDA: Partizan - Metalac (18h)

utorak

BEOGRAD: Crvena zvezda - Banat 1:0 (0:0)
/Evandro pen 90+6/

Dalje su prošli: Crvena zvezda, OFK Beograd, Vojvodina, Smederevo, Borac, Spartaka i Javor.

Termin za četvrtfinale Kupa je 23. novembar. Završnica takmičenja planirana je za 2012. godinu. Od prošle sezone polufinalisti moraju da odigraju po dve meča. Prvi susreti zakazani su za 21. mart, a revanši za 11. april.

Bolji iz tih duela igraće 16. maja u finalu.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC