• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ultimatum Siniši: Pobjeda u nedelju ili...

Uprava Fiorentine navodno je dala ultimatum Siniši Mihajloviću da mora da pobijedi Đenovu u nedelju, ukoliko želi da ostane na klupi tog tima.

 Ultimatum Siniši: Pobjeda u nedelju ili... Izvor: MONDO

Mladi srpski stručnjak i legendarni fudbaler naše zemlje Siniša Mihajlović preuzeo je Fiorentinu na ljeto 2010. godine.

U prvoj sezoni na klupi tima iz Toskane bilježio je prosječne rezultate. Povredama i personalnim problemima osakaćena Fiorentina stigla je tek do devete pozicije na kraju sezone 2010/11, sa 51 osvojenim bodom, 12 pobjeda, 15 remija i 11 poraza. To nije bilo dovoljno ni za izlazak u Evropu.

Tada, uprava Viole dala je podršku Mihajloviću da sa renoviranim timom i oporavljenim Stevanom Jovetićem pokuša da popravi rezultate u sezoni 2011/12. Ali...

Ni druga sezona Mihajlovića na čelu Fiorentine, inače jedinog srpskog trenera u pet najjačih liga Evrope, nije počela dobro. Štaviše.

Poslije osam odigranih utakmica u Seriji A, "ljubičasti" imaju dvije pobjede, tri remija i tri poraza. Trenutno se nalaze na 14. mjestu na tabeli sa osvojenih devet od moguća 24 boda, a kada budu kompletirane sve utakmice vanrednog 8. kola, Atalanta ili Inter imaće priliku da preteknu Fiorentinu.

Zbog svega, uprava Fiorentine navodno je dala ultimatum Mihajloviću da u nedelju, 30. oktobra, po svaku cijenu pobijedi Đenovu na Artemio Frankiju inače će dobiti otkaz. Ova informacija provlači se po italijanskim medijima i na nezvaničnom sajtu Fiorentine, dok na zvaničnom stoji samo da je "Srbin dobio podršku da vodi ekipu do daljeg".

Do kada, zna samo predsjednik Andrea Do Vale, koji je od Mihajlovićevog dolaska u klub bio njegova najveća podrška.

Fiorentina je osvojila samo tri od mogućih 15 bodova u posljednjih pet kola Serije A, a prošlog vikenda, poslije remija sa Katanijom na Frankiju (2:2), navijači su tražili da Mihajlović bude smijenjen.

Mihajlović, bivši fudbaler Vojvodine, Crvene zvezde, Rome, Sampdorije, Lacija i Intera, zamijenio je Ćezarea Prandelija na klupi Fiorentine poslije sezone 2009/10, tokom koje je briljirao na mjestu trenera Katanije. On je u decembru 2009. godine preuzeo Kataniju u trenutku kada su "slonovi" bili ubjedljivo posljednji na tabeli i imali svega devet osvojenih bodova u 12 kola Serije A.

Do kraja sezone, Mihajlović je redom rušio velikane poput Intera, Juventusa, Rome, Lacija, Fiorentine, itd. i na kraju umalo stigao do mjesta koje vodi u kvalifikacije za Ligu Evrope. To je podiglo njegovu reputaciju, pa je čak slovio i za mogućeg nasljednika Žozea Murinja na klupi Intera, ali se tada odlučio za Fiorentinu ističući da je to najbolji klub za njega, u toj fazi trenerske karijere.

U italijanskim medijima, za mogućeg Mihajlovićevog nasljednika, slove Delio Rosi, Điđi Del Neri, pa čak i Karlo Anćeloti.

S druge strane, u srpskim fudbalskim krugovima, "šuška" se da će Mihajloviću biti ponuđeno mjesto selektora reprezentacije Srbije ukoliko u narednom periodu bude ostao bez posla u Firenci.

(N. J. - MONDO, foto: Guliver/Getty Images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC