• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Eto: Nisam u Rusiji (samo) zbog para

Kamerunski fudbaler kaže da ga je "dirnuo" pristup i vizija bogatog vlasnika Anžija kada se odlučivao o ponudi. "Mnogi me zovi i pitaju kakvi su uslovi da dođu u Rusiju", otkrio je Eto.

 Eto: Nisam u Rusiji (samo) zbog para Izvor: MONDO

Kamerunac Samjuel Eto dobio je trogodišnji ugovor od ruskog Anžija iz Mahačkale koji mu godišnje donosi 30 miliona dolara. Time je postao najplaćeniji fudbaler svijeta.

Ali, u intervjuu za CNN, doskorašnji fudbaler Intera tvrdi da u Rusiju nije otišao samo zbog novca.

A mi mu baš vjerujemo...

"Iskren da budem, prije godinu dana, nisam mogao ni da sanjam da ću biti ovdje. Ali, kada je ponuda stigla, razmotrio sam je i procijenio da je to najbolje za mene i moju porodicu. Predsjednik kluba Sulejman Kerimov rekao mi je da želi da napraviti veliku tim i da me vidi kao nekog ko bi mogao da vodi njegov projekat, odnosno da bude njegov temelj. To me je dirnulo jer sam se dosad vidio samo kao fudbaler, a ne vođa projekta. To sve je bio izazov. A još kad sam dobio bogatu ponudu, vrlo brzo smo postigli dogovor", izjavio je Eto u razgovoru sa novnarom CNN Pedrom Pintom.

U ponudi ruskog premijerligaša, Eto je, tvrdi, vidio priliku da bude promoter odnosno jedan od prvih velikih fudbalskih zvijezda koji su ušli u ruski fudbal.

Eto kaže da je "povukao nogu" i da bi mnogi da slijede njegov primjer.

"Moram da vam kažem da praktično svaki dan dobijem sms poruku ili poziv nekog poznatog igrača sa pitanjem kako je u Rusiji, kakvi su uslovi...Mnogi se interesuju da dođu ovdje", tvrdi Eto.

Na mnoga reagovanja fudbalske javnosti širom planete da je pristao da igra za malo poznati Anži samo zbog novca (prije njega tamo je već došao Roberto Karlos), Eto ostaje ravnodušan.

"Ne zanima me šta ljudi misle. Vjerujem da svaki čovjek želi da radi i da za to bude plaćen onoliko koliko vredi i radi. Anži je izašao sa ponudom, koja je bila u skladu sa mojim talentom i plaća me onoliko koliko misli da vrijedim. Uz to, imam priliku da obiđem razna mjesta na svijetu i tako nešto novo naučim, steknem novo iskustvo što me obogaćuje kao ličnost", uzvratio je Eto na silne komentare.

"Ovo je velika pobjeda Anžija i na sve ovo tako treba gledati. Uspio je da ostvari san ljubitelja fudbala u Rusiji da dolaze poznata imena ove igre", dodao je Kamerunac.

Eto je tri puta bio prvak Evrope - dva puta sa Barselonom i jednom sa Interom. Sa 30 godina je i dalje mogao da igra u nekom od najjačih evropskih klubova. Ipak, opredijelio se za Anži iz Mahačkale. A sa cijelim timom trenira u Moskvi i jednom nedeljno putuje više od 1.000 kilometara u politički problematični Dagestan da igra utakmicu kao domaćin.

Eto to ne vidi kao prepreku.

"U Rusiji je budućnost fudbala", smatra Eto.

U posljednje vrijeme špekuliše se sa još nekim poznatim imenima evropskog i svetskog fudbala na koji je bogati naftni magnat Kerimov bacio oko: Ešli Kol, Nejmar, Robin van Persi, Karlos Tevez...

Nezaobilazna tema razgovora sa Etoom bio je i njegov doskorašnji klub - Inter, koji je sezonu počeo očajno.

"Želim Interu svu sreću ovog svijeta i nadam se da će se na kraju sezone, ipak, dogoditi hepiend", rekao je Eto.

Upitan da li je Žoze Murinjo najbolji trener sa kojim je radio, Eto je odgovorio potvrdno:

"On mi je bio kolega, prijatelj, stariji brat. Takav smo odnos imali. I uvijek je bio otvoren i spreman za razgovor, čak i da prihvati neki savet", rekao je Eto o svom nekadašnjem treneru.

(MONDO - foto: fc-anji.ru)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC