• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bajko za MONDO: Pustiću Adija na gol kad...

"...postanemo šampioni! Dobro se postavljao protiv Banata, ali neću da mu dam da brani sve dok ne obezbijedimo nedostižnu prednost u bodovima", kaže za MONDO Boban Bajković.

 Bajko za MONDO: Pustiću Adija na gol kad... Izvor: MONDO

Miloš Vesić na putu ka svlačionici, Aleksandar Kirovski bez prava da uđe u igru, Boban Bajković van protokola...

Ko će braniti gol Crvene zvezde?

Nezahvalne uloge, pri rezultatu 0:0 u 75. minutu, hrabro se prihvatio defanzivac Li Adi, sjetivši se da je na početku karijere, kao klinac, bio golman. Do kraja susreta, Adi zahvaljujući predanoj igri njegovih saigrača u polju, ali i nepreciznosti gostiju, nije morao da interveniše, ali "mirisalo" je na penale...

Kakav bi samo to ispit bio za Adija!? Da kolega ne doživi pravo vatreno krštenje, pobrinuo se Evandro Goebel koji je duboko u sudijskoj nadoknadi pogodio sa bijele tačke i odveo Crvenu zvezdu u četvrtfinale Kupa.

U večeri kada su najčešće zviždali svojim igračima, navijači Crvene zvezde povod za dobru zabavu našli su u Adijevom odlasku na gol, pa su mu u više navrata skandirali ime. Kako je to sve sa klupe doživio prvi čuvar mreže Crvene zvezde Boban Bajković?

"Svaka mu čast, mada nije imao posla... A, siguran sam, da je otišlo na penale, Adi bi odbranio jedan sigurno, možda i dva", kaže za MONDO Bajković.

Da li to znači da si bio miran gledajući sa strane?

"Ma, gdje sam bio miran!? Bio sam nervozan 'kao pas', nisam bio u kombinaciji za tim za tu utakmicu i ništa nisam mogao da promijenim. Nije mi bilo prijatno uopšte", priznaje Bajko.

Je l' postojao neki dogovor od ranije ko bi išao na gol ako bi se ovako nešto dogodilo ili je Adi spontano uzeo rukavice?

"Spontano je sve bilo, momak je jednostavno osjetio da je najbolje da on to uradi. Tako je bilo već jednom u Zvezdi, branio je Biševac kad je Šmuci (Ranđelović) bio isključen", prisjeća se Bajković, koji je duže od sedam godina član crveno-bijelih.

Da li si bar kolegi, nesuđenom golmanu dao neki savjet?

"Ni to nisam mogao, bio sam predaleko... Mogao sam samo da mu poželim sreću".

Sreće je imao da Banaćani nijednom nisu pogodili okvir gola, a potom i da su otkazani "već viđeni" penali... Ali, kada su mu šutirali, uvijek je "bio na lopti".

"Dobro se postavljao, to ste i vi vidjeli... Vidi se odmah da ima osjećaj", pohvalio je Bajković svog defanzivca.
Bajković priznaje da se ekipa igrala sa vatrom pred svojim navijačima i da je na kraju dobro prošla.

"Sreća da smo prošli... Ovo je prava opomena pred ono što nam slijedi i to već u nedjlju u Užicu. Tamo je Partizan izgubio, mislim da ni nama neće biti lako. Ne smijemo nikako da uđemo u utakmicu kao protiv Banata", kaže Bajković.

Da li vas je trener izribao dan kasnije na treningu?

"Jeste, izribao nas je i to dobro. Ako, zaslužili smo... Morao je. Pa, on nam je i prije utakmice rekao da samo sa sto odsto odgovornosti u igri možemo da pobijedimo, makar igrali i sa timom iz četvrte, a ne iz druge lige. Bio je u pravu, a mi ga nismo ozbiljno shvatili. Na kraju nas je i Bog opomenuo i oprostio nam, ali samo ovaj put", opisuje Bajković.

Ako bi se na treninzima Adi pokazao kao dobar čuvar mreže, da li bi mu ustupio mjesto da se oproba još neki put?

"Sada nikako! Prvo da odemo na ozbiljnu bodovnu prednost, da obezbijedimo titulu, pa onda možda dobije šansu da se pokaže. Do tada, samo maksimalno ozbiljno u svakoj utakmici", kaže Bajković.

Fudbaler Partizana Vladmir Volkov potvrdio je u srijedu da će nastupati za reprezentaciju Crne Gore, jer ga niko iz Fudbalskog saveza Srbije nije zvao do sada. Volkov je želio da igra prije svega za "orlove". Slično je i sa Bajkovićem.

Iako porijeklom sa Cetinja, u više navrata, Bajko je isticao da ga zanima prije svega nastup za reprezentaciju Srbije, ali do danas, ni njega niko iz Saveza nije zvao... Ima li kod tebe još strpljenja?

"Ništa se još nije dogodilo po tom pitanju i ne bih više ni pričao na tu temu, jer nemam šta novo da kažem. Meni je Zvezda sve u životu i trenutno razmišljam samo o Zvezdi. Prvo da Zvezda dobije sve utakmice do kraja, da uzme duplu krunu, to me zanima. A, ako u međuvremenu stigne poziv, stigao je...", nevoljno Bajković priča na ovu temu.

(N. Janković - MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC