• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SERIJA A: Janković strelac, Inter se "izvukao"

Janković inicirao pobjedu Đenove nad Romom - 2:1. Inter vodio u Bergamu, a jedva "iščupao" bod. Udineze izgubio, Milan ubjedljiv.

 SERIJA A: Janković strelac, Inter se "izvukao" Izvor: MONDO

Poslije 8. kola Serije A lider je Juventus, koji je još u utorak savladao Fiorentinu (2:1), a dan kasnije Udineze je doživio prvi poraz. Ni Lacio nije iskoristio priliku da se domogne prvog mjesta. Zato je Milan prišao vrhu na samo dva boda...

Od srpskih internacionalaca najzapaženiju rolu imao je Boško Janković. On je postigao prvi gol od oporavka od povrede. U strelce se upisao u 38. minutu i najavio pobjedu Đenove protiv Rome.

Nije ipak lako domaćinu, jer su gosti preko Borini izjednačili u 82. minutu, ali je Kučka donio trijumf Đenovi i skok na tabeli, upravo preko "vučice".
Dejan Stanković je odigrao cijeli meč za Inter kome i dalje ne ide. Taman je prekinuo lošu seriju pobjedom nad Kjevom, a onda se opet sapleo - u Bergamu iako je vodio golom Snajdera od 32. minuta. Ove sezone sjajna Atalanta, koja je prvenstvo počela sa "minus šest" bodova izjednačila je zahvaljujući Denisu u finišu prvog poluvremena, ali je isti igrač bio tragičar jer je promašio penal u posljednjim trenucima meča, pa je gostima iz Milana poklonio bod - 1:1.

Dušan Basta je 84 minuta igrao u prvom porazu Udinezea. Napoli je zasluženo trijumfovao pod Vezuvom. Znatno bolju igru u prvih 45 minuta krunisao je golovima Lavecija i Mađa. Ispostavilo se da je to bio i konačan rezultat - 2:0.

Sada je "stara dama" jedina bez poraza.

Lacio je protiv Katanije došao do prednosti već u 17. minutu. Miroslav Klose je tada nastavio da skuplja poene kod navijača. Očekivalo se da će "nebesko plavi" krenuti ka vrhu, ali ih je u tom osujetio Bergezio, jer je zatresao mrežu u 63. minutu.

Milan je pobijedio Parmu 4:1 iprišao na dva poena zaostatka lideru Juventusu.

Junak pobjede bio je Antonio Noćerino, koji je postigao het-trik. On je u Milano došao iz Palerma pred kraj prelaznog roka, a golove je postigao u 30, 32. i 90. minutu. Treći gol domaćih djelo je Zlatana Ibrahimovića u 73. minutu.

Gol za Parmu postigao je Sebastijan Đovinko, čime se sa šest golova izjednačio sa Antonijem Di Nataleom iz Udinezea na vrhu liste strelaca.

Milan je trećom uzastopnom pobjedom osvojio 14. bod, koliko ima i Napoli. Ovi timovi dijele četvrto i pet mjesto.

Rezultati 8. kola:

Milan - Parma 4:1 (2:0)
/Noćerino 30, 32, 90+2, Ibrahimović 73 - Đovinko 78/

Atalanta - Inter 1:1 (1:1)
/Denis 44 - Snajder 32/

Ćezena - Kaljari 1:1 (1:1)
/Kandreva pen 45+2 - Nene pen 20/

Kjevo - Bolonja 0:1 (0:0)
/Akvafreska 53/

Đenova - Roma 2:1 (1:0)
/Janković 38, Kučka 89 - Borini 82/

Lacio - Katanija 1:1 (1:0)
/Klose 17 - Bergezio 63/

Napoli - Udineze 2:0 (2:0)
/Laveci 20, Mađo 44/

Novara - Sijena 1:1 (0:1)
/Gemiti 80 - Kalajo 17/

utorak

Juventus - Fiorentina 2:1 (1:0)

četvrtak

Palermo - Leće

TABELA: Juventus 16, Udineze 15, Lacio 15, Napoli 14, Milan 14, Kaljari 13, Đenova 12, Roma 11, Katanija 11, Sijena 10, Palermo /-1/ 10, Atalanta 9, Fiorentina 9, Kjevo 9, Parma 9, Inter 8, Bolonja 7, Novara 6, Leće /-1/ 4, Ćezena 3.

(MONDO, foto AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC