• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hrvat je novi trener Milana? Ibrahimović će otjerati čovjeka kojeg ne podnosi!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Danima traje sukob Zlatana Ibrahimovića i trenera Paula Fonseke, a Šveđanin će se posljednji smijati.

 Zlatan Ibrahimović i Paulo Fonseka Izvor: IPA / Sipa Press / Profimedia

Da pokaže ko je glavni u klubu, Zlatan Ibrahimović će otpustiti dosadašnjeg trenera Paula Fonseku i na klupu Milana dovesti hrvatskog trenera Igora Tudora! Tako barem tvrde dobro obaviješteni izvori iz slavnog italijanskog kluba, nakon što je potpuno pukao odnos na relaciji Ibrahimović - Fonseka.

Navodno, trzavice su počele još tokom prleaznog roka a kulminirale su sa čak tri incidenta u kojima je Zlatan Ibrahimović želio da pokaže da je on glavni u klubu. Na to su se nadovezali loši rezultati velikana italijanskog fudbala, pa se čini da će Zlatan stvarno izaći kao pobjednik - otkaz za Fonseku je već spreman, a Ibrahimović bira nasljednika.

Navodno, najbliži klupi Milana je Igor Tudor, hrvatski trener koji je već nekoliko puta radio u italijanskom fudbalu. Kako prenosi mediji sa Apenina, on je pobijedio konkurenciju u kojoj su između ostalih bili Tomas Tuhel, Mauricio Sari i Edin Terzić, pa je samo pitanje kada će preuzeti mjesto šefa stručnog štaba u jednom od najtrofejnijih evropskih timova.

"Ibrahimović je pokazao veliku zainteresovanost za Igora Tudora. Zlatan ima veliko poštovanje prema Tudoru, posebno zbog njegovog čvrstog karaktera i sposobnosti da promijeni stanje u timu. Tudor može biti veoma finansijski efektivna opcija, a pristao bi i na kratkotrajni ugovor", navode italijanski mediji.

Tudor je u igračkoj karijeri nosio dres Hajduka iz Splita, Trogira, Juventusa i Sijene, da bi u drugom mandatu završio karijeru u Hajduku. Kao trener radio je baš u Splitu gdje je počeo karijeru, a zatim je trenirao PAOK, Karabukspor, Galatasaraj, u dva navrata Udineze, ponovo Hajduk iz Splita, Veronu, Olimpik iz Marseja i na kraju Lacio.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC