• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Insajder: Bulatović se zamerio crnogorskoj mafiji

Bivši generalni sekretar FSSCG Branko Bulatović ubijen je zbog toga što se zamerio fudbalskoj mafiji u Crnoj Gori, tvrde sagovornici "Insajdera".

 Insajder: Bulatović se zamerio crnogorskoj mafiji  Izvor: MONDO

Predsednik Zajednice prvoligaša Dragan Aca Bulić misli da je Bulatović, u želji da stane na put nameštanju mečeva u tadašnjoj ligi, stao na "srpsku stranu, što se nije dopalo nekim ljudima u Crnoj Gori, pa im se zamerio".

Branko Bulatović ubijen je 27. marta 2004. godine u zgradi na Terazijama u kojem je bilo sedište fudbalskog saveza, a uprkos najavi policije da će se brzo otkriti ubica i nalogodavci, do danas niko nije osumnjičen, niti uhapšen.

Aca Bulatović i bivši novinar Danasa i podgoričkih Vijesti Mladen Stojović naveli su da je Bulatovićevom ubistvu prethodila sporna utakmica izmedju Sutjeske i OFK Beograda 20. marta, koja je očigledno bila nameštena, a oko koje se digla velika prašina. Taj meč naknadno je registrovan pobedom Sutjeske od 2:1, posle ubistva Bulatovića.

"Ja sam posle svega izašao pred novinare i rekao da je meč bio regularan, iako smo svi znali da nije", rekao je Bulić.

"Insajder" je naveo da postoje dve dijametralno suprotne priče o motivu ubistva. Prema prvoj, Bulatović je ubijen zbog toga što je kao savetnik pomagao Obiliću da nelegalno prodaje igrače. Prema drugoj, bivši generalni sekretar FSSCG dao je dokaze policiji o nelegalnoj prodaji igrača kluba sa Vračara, zbog čega je u akciji "Sablja" uhapšena vlasnica kluba Svetlana Ražnatović.

Potvrdu o višegodišnjem nameštanju utakmica po sistemu "tri za tri", što je značilo da domaćin pobedjuje i obavezno gubi na strani kada igra sa istim protivnikom, i o drugim unapred odredjenim ishodima i kupovini mesta u ligi, osim Bulića dale su i sudije Zoran Arsić i Dragomir Tanović.

"Sudije su bile nemi posmatrači na gotovo svim mečevima. Nemalo puta uoči meča su mi prilazili vlasnici klubova sa konstatacijom da moraju da pobede i toj utakmici nakon čega više nije bilo razgovora", rekao je Arsić.

Bivši arbitar i predsednik FS Vojvodine naveo je da se predsednik Proletera Goran Gubić ubio upravo zbog nameštanja mečeva. Arsić je rekao da Gubić nije mogao da plati fudbalskoj mafiji i osigura zrenjaninskom klubu opstanak u ligi, pa da je posle velikih zaduženja i ogromnih kamata digao ruku na sebe ostavivši oproštajno pismo u kome je to i naveo. On je istakao da sa sigurnošću zna da se Gubić obratio i Zvezdanu Terziću, predsedniku Saveza, ali da ništa nije uradjeno povodom toga.

Arsić je dodao da u Vojvodini postoji fudbalska mafija i da će detaljnije o tome ispričati policiji.

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC