• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bugarski CSKA bez Lige šampiona

CSKA iz Sofije izgubio je licencu za nastup u evrokupovima zbog velikih dugovanja i zato neće moći da igra u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

 Bugarski CSKA bez Lige šampiona Izvor: MONDO

Fudbalska federacija Bugarske oduzela je nacionalnom prvaku, CSKA iz Sofije, licencu za nastup u evrokupovima zbog velikih dugovanja.

"Nismo dali CSKA licencu i o tome smo već obavestili UEFA. Kako sada stvari stoje, CSKA neće moći da igra u Ligi šampiona, ali UEFA ima pravo da izmeni našu odluku", rekao je predsednik Komisije za licenciranje Krasin Krustev.

Prema njegovim rečima, takva odluka je morala da bude doneta, jer CSKA nije ispunio čak 17 kriterijuma, a gotovo svi se odnose na finansije kluba.

Izvršni direktor bugarske federacije Borislav Popov rekao je da CSKA ne samo da nije izmirio stare dugove, nego je u prethodnih godinu dana napravio nove.

"Imaju velika dugovanja prema državi, nisu isplatili igračima plate, niti novac za transfere drugim klubovima, a dosta novca duguju bankama i privatnim poveriocima. Problem je isuviše veliki da bismo mogli da progledamo kroz prste", jasan je Popov.

Posle odluke nacionalnog saveza, za CSKA postoje dva scenarija. Prvi je da UEFA pokaže milost i ipak dozvoli timu da igra.

Ukoliko se ta, malo verovatna varijanta ne sprovede u delo, biće proglašen bankrot kluba. To bi automatski značilo selidbu u niži rang takmičenja.

(Tanjug, www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC