• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vukadinović: Tole vadi pare iz svog džepa

Prvi čovjek Metalca odgovara na kritike da je Metalac "filijala" crno-bijelih, za selektora kandiduje: Mihajlovića, Muslina, Jovanovića, Vermezovića.

 Vukadinović: Tole vadi pare iz svog džepa Izvor: MONDO

Dragoljub Vukadinović je akumulirao funkcije u srpskom fudbalu, ali se za njega prije svega govori kao o uspješnom privredniku.

Kompanija "Metalac" iz Gornjeg Milanovca na čijem je čelu slovi za jednu od najuspješnijih u Srbiji ili bar za taj dio Srbije, a Vukadinović uporedo sa vođenjem preduzeća obavlja i funkcije predsjednika Metalca, potpredsjednika Fudbalskog saveza Srbije i ima članstvo u Upravnom odboru Partizana.

U intervjuu listu "Sport", Vukadinović je odbacio teze koje se čuju u javnosti da je Metalac zapravo samo "filijala" Partizana, a potpuno iskreno i otvoreno je priznao da Gornji Milanovac ne zaslužuje da ima superligaša!

"Najiskrenije, Gornji Milanovac ne zaslužuje superligaša, već je realno da igra u Prvoj ligi Srbije. Nas desetak entuzijasta godinama radimo dan-noć na prosperitetu Metalca, naravno, bez ijednog dinara nadoknade. I, za sada, uspevamo...Naravno i da se nećemo tako lako odreći superligaškog statusa", rekao je Vukadinović.

On je već 17 godina član uprave Sportskog društva Partizan, a više od šest godina i na rukovodećim mestima u fudbalskoj sekciji crno-bijelih. Iza Partizana je turbulentan period, a Vukadinović je istakao da je bio protiv smjenjivanja Aleksandra Stanojevića sa mjesta trenera Partizana.

Naglasio je, međutim, da uprava Partizana "sjajno funkcioniše".

"Sa predsjednikom Partizana Draganom Đurićem sjajno funkcionišem. I više od toga. Imam krajnje dobru saradnju sa svim članovima uprave. Mi smo jedan složni tim", kaže on.
Na kritike da je Metalac samo tu da "pomogne" Partizanu, Vukadinović odgovara da je to apsolutno netačno.

"Smetaju nam te izjave, prije svega su nedobronamjerne. Nikad nismo bili ničija, pa ni Partizanova filijala. Eto, od Partizanovih igrača kod nas je samo golman Živko Živković, tako da smo mi više pomogli Partizanu nego on nama, jer će dečko ima priliku da brani. I protiv svakog rivala idemo na pobjedu. Velika je stvar pobijediti Crvenu zvezdu i Partizan", rekao je Vukadinović.

On, naravno, ne krije da je veliki navijač Partizana, ali je zato otkrio jedan zanimljiv podatak: većina njegovih najbližih saradnika u kompaniji "Metalac" navija za Crvenu zvezdu.

"Oko 70 odsto uprave kompanije je na strani tima iz Ljutice Bogdana. Nemam, naravno, ništa protiv toga, ali stalno im govorim: vi se sekirajte, a ja godinama sa Partizanom špartam po Evropi", kaže Vukadinović.

Uvjeren je da će Partizan i ove godine, peti put uzastopno biti šampion.

"Crvena zvezda ne može da nam parira", prognozira Vukadinović.

Pričao je i o tome kako se ne slaže uvijek sa predsjednikom FSS Tomislavom Karadžićem, ali da kod njega, kao i kod predsjednika Partizana ceni prije svega to što znaju i žele da "zalegnu" kad je teško.

"I Karadžić i Đurić su uvijek spremni da kad zaškripi duboku zavuku ruku u svoj džep i izvade pare, svoje pare. I ja tom dvojcu pripadam", kaže Vukadinović.
Ali...

"Ne slažem se baš u svemu sa Karadžićevom politikom, ali generalno ga podržavam. Mogao je više da uradi na nekim poljima, a tu prvenstveno mislim na to da se izborimo da na stadionima bude veća posjeta", rekao je potpredsjednik FSS.

Vukadinović kaže da mu nije cilj predsjednička fotelja u FSS.

"Ni ne pomišljam da se kandidujem za predsjednika FSS! Namjeravam čak da se iduće godine polako povlačim iz sporta i iz fudbala. A onima koji se raduju neuspjehu reprezentacije poručujem da smognu snage i izađu na crtu", rekao cje Vukadinović.

On je ocijenio da je bila greška to što situacija oko Radomira Antića nije bila razriješena odmah poslije Mundijala u Južnoj Africi, a o njegovom nasljedniku, sada već još jednom bivšem selektoru Vladimiru Petroviću-Pižonu je rekao:

"Pižon je dobar čovjek i trener, ali, nešto je falilo. Skupo nas je koštao njegov eskeriment sa golmanima. Stojković je naš najbolji čuvar mreže. Takođe, trebalo je da uvrsti u tim više igrača iz naše Superlige, da nađe mjesto Nemanji Tomiću i Luki Milivojeviću".

Novi selektor?

"Imam četiri kandidata: prvi je Siniša Mihajlović, pa Slavoljub Muslin, Ivica Jovanović (trener APOEL-a) i Vladimir Vermezović, za koga mi je žao što nije ostao duže u Partizanu", rekao je Vukadinović.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC