• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ivica Osim ostaje prvi čovjek fudbala u BiH

FIFA je u subotu odlučila da produži mandat Komitetu za normalizaciju FS BiH na čelu sa Ivicom Osimom.

 Ivica Osim ostaje prvi čovjek fudbala u BiH Izvor: MONDO

Izvršni odbor Svjetske fudbalske federacije razmotrio je Strateški plan koji mu je predočio Komitet za normalizaciju Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine i odlučio dam u produži mandat kako bi se omogućilo njegovo potpuno implementiranje.

Ovo je na konferenciji za novinare u subotu u Sarajevu izjavila predstavnica FIFA Eva Paskije, koja je zajedno s predstavnikom UEFA Marselom Bencom boravila u dvodnevnoj posjeti FS BiH.

"Da bi se omogućilo da se uradi sve što je planirano, uključujući i održavanje izborne generalne skupštine, FIFA je odlučila da produži mandat Komitetu za normalizaciju te uspostavila obavezu održavanja izbora najkasnije do 31. decembra 2012. godine", izjavila je Paskije i dodala da je neophodna potpuna i ispravna implementacija Statuta FS BiH na entitetskim i podružnim odnosno kantonalnim savezima.

"Na entitetskom nivou takođe će morati blagovremeno da se obave izbori na kojima će biti izabrani novi delegati s mandatom od četiri godine, u skladu s novim statutom. Sljedeća stvar koju ova odluka precizira je nominacija kandidata za izbornu skupštinu FS BiH, a posljednja obaveza je izbor novih nosilaca zvaničnih funkcija u FS BiH", naglasila je Paskije, prenosi agencija Fena.

Član Komiteta za normalizaciju Dragan Kulina pojasnio je način na koji će biti implementirana odluka FIFA.

Prema njegovim riječima, 26. januar 2012. je postavljen kao krajnji rok za usklađivanje statuta na svim nivoima, do 31. maja se mora usvojiti poslovnik o radu skupštine, a izbori u savezima na svim nivoima moraju biti održani do 22. oktobra 2012.

"Generalna izborna skupština FS BiH biće održana 22. novembra 2012. godine, po obavljenim svim izborima od najnižeg do najvišeg nivoa. Nadam se da ćemo ispoštovati ovu mapu puta i da ćemo mjesec i po dana prije roka dobiti novog predsjednika FS BiH, izabranog po novom statutu na mandat od četiri godine".

Predstavnici FS Republike Srpske i FS Federacije BiH Rodoljub Petković i Iljo Dominković naglasili su da će entitetski savezi ispoštovati rokove i usvojiti novi statut.

"Skupština FS RS biće održana 12. novembra, mnogo prije predviđenog roka, i na njoj će biti usvojen novi statut koji će u cijelosti biti usklađen sa statutom FS BiH", kazao je Petković, dok je Dominković najavio usvajanje statuta FS FBiH na skupštini 30. novembra. Kantonalni savezi dužni su da svoje statute usklade do 31. decembra.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC