• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

JSL: Pobjedu Partizana vidjelo hiljadu ljudi

U tužnoj atmosferi, crno-bijeli opravdali ulogu favorita i pobijedili Smederevo rezultatom 3:1. Sukob Šćepovića i navijača.

 JSL: Pobjedu Partizana vidjelo hiljadu ljudi Izvor: MONDO

Pred svega hiljadu ljudi: Partizan - Smederevo 3:1 (2:0).

U tužnoj atmosferi, uslovljenoj podjelama među navijačkim frakcijama na južnoj tribini, fudbaleri šampiona Srbije opravdali su ulogu favorita i zabilježili i šestu uzastopnu pobjedu ove sezone u Humskoj. Za promjenu, ove subote predveče primili su gol!

Partizan je za osam minuta prvog poluvremena nagovjestio da će i 12. put u isto toliko navrata pobijediti Smederevce kao domaćin u ligaškim susretima, ali je gost iz jedne kontre u 74. minutu nagovjestio da bi mogao da uzburka strasti u finišu utakmice.

Smirio ih je, samo pet minuta kasnije, hit igrač Superlige Lazar Marković, koji je postavio konačan rezultat.

U prvom poluvremenu, došlo je do verbalnog sukoba između strijelca drugog gola za Partizan Marka Šćepovića i navijača sa istočne tribine, poslije čega je trener crno-bijelih Aleksandar Stanojević odlučio da ne vrati temperamentnog napadača na teren u drugom poluvremenu.

Partizan je poveo poslije lucidnog (ili slučajnog) poteza veterana Zvonimira Vukića u 31. minutu, kojem je to četvrti gol u posljednja četiri meča. Vukić će poslije utakmice otkriti da li je želio ili ne da postigne pogodak...

On i Stefan Babović odlučili su se za kombinaciju umjesto direktnog centaršuta iz kornera. Poslije razmjene pasova, Vukićev centaršut niko nije zakačio, već je lopta završila u "maloj mreži", odnosno daljem uglu Rankovićevog gola, koje je samo posmatrao let - 1:0.

Partizan je duplirao prednost osam minuta kasnije, poslije odlične solo akcije mladog Šćepovića. Ali, onda je temperamentni momak, koji je već trpio sankcije u klubu zbog nediscipline i nezalaganja, napravio novu glupost.



Otrčao je do istočne tribine, stavio prst na usta, u stilu: "Začepite!". Navijači Partizana sa tog dijela stadiona tada su još žešće počeli da mu zvižde i da ga vrijeđaju, a vrhunac je bio na kraju poluvremena, kada je većina prisutnih na stadionu izviždala igrača u crno-bijelom sa brojem "31" dok je išao ka tunelu.

Potpuno logično, Stanojević ga nije vratio na teren u drugom poluvremenu, već je njegovo mjesto u špicu zauzeo Eduardo Pašeko.

Brazilac se nešto kasnije propisno obrukao kada, doduše oštar centaršut po zemlji Markovića nije smjestio u mrežu. Bio je udaljen svega metar, dva od gola Rankovića i sa te "udaljenosti" uspio je da prebaci prečku!?

Tada bi utakmica praktično bila gotova, ali je ponovo "otvorena" u 74. minutu, kada je u jeku dopadljive i napadačke igre Partizana od starta drugog poluvremena "sijevnula" kontra gostiju, koju je iz srca šesnaesterca realizovao rezervista Vojislav Bojatović - 2:1.

Taj, "aktivan" rezultat bio je na snazi samo pet minuta, kada je sve dileme oko pobjednika razriješio Marković. Eduardo je pasom kroz sredinu "izbacio" Sašu Ilića ispred Rankovića, koji je na vrijeme napustio gol liniju i uspio da spriječi kapitena crno-bijelih da se upiše u strijelce.

Ali...

Lopta je ponovo došla do Ilića, koji je odigrao za Markovića, a mladi napadač Partizana u maniru iskusnog strijelca lobovao je okupljenu odbranu Smedereva i postigao treći gol za "Parni valjak".

Nova zvijezda srpskog fudbala nepun minut kasnije ustupio je mjesto Davidu Mangi, a s njim pod ruku izašao je i Vukić, umjesto kojeg je ušao Milan Smiljanić.



Gol Markovića popravio je raspoloženje na stadionu, na kojem su bili prisutni samo vlasnici sezonskih ulaznica za mečeve crno-bijelih, kao i oko 200 navijača Smedereva, popularnih "Despota". Iako su u Humskoj prodali oko 5.000 sezonskih ulaznica, tek petina se okupila na tribinama, od čega svega nekoliko stotina na južnoj.

Ukupno gledano, više je nego očigledno da je podjela među najvatrenijim grupama navijača na južnoj tribini dovela do potpunog kraha pozitivne atmosfere u popularnom "Hramu fudbala", gdje se četiri godine zaredom slavila šampionska titula.

Navijači Smedereva istakli su transparent: "Iako je kec k’o vrata, pjevaćemo iz inata!", čime aludiraju na to da je ishod ove utakmice bio unaprijed poznat.

PARTIZAN: Stojković - Aksentijević, Rnić, Ivanov, Volkov - Kamara, Babović, Ilić, Vukić - L. Marković, Šćepović.

SMEDEREVO: Ranković - I. Milosavljević, Miović, Brković, Živković - M. Milosavljević, Brašanac, Krčmarević, Jerinić - Ćeran, Stojanović.

Pročitajte ostale izvještaje, rezultate, strijelce i tabelu.

(V. S. - MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC