• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NOVI PAZAR o kazni: Pretjeraste!

Fudbalski klub Novi Pazar iznenađen odlukom Disciplinske komisije FSS da dvije utakmice na svom stadionu igra bez publike.

 NOVI PAZAR o kazni: Pretjeraste! Izvor: MONDO

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije kaznila je Novi Pazar zbog incidenata na utakmici protiv kragujevačkog Radničkog.

Jedan od najgledanijih timova u Superligi će morati dvije utakmice na svom stadionu da igra bez podrške publike, što će mu dodatno otežati posao u prikupljanju bodovne "zimnice".

Šta kažu u Novom Pazaru?

Iznenađenje, ogorčenost, šok, nevjerica i nerazumijevanje odluke...

"Očigledno je da su gospoda iz Disciplinske komisije pretjerali sa ovom kaznom", prva je reakcija iz Novog Pazara.

Novajlija u Superligi je otvoreno priznao da je u meču protiv Radničkog bilo propusta u organizaciji, ali je takođe istakao da je utakmica privedena kraju, da su se igrači obe ekipe prijateljski pozdravili i da su navijači aplauzom ispratili i jedne i druge.

"Velika je istina da su Novi Pazar i Radnički 1923 ulaskom u Superligu podigli gledanost fudbala u Srbiji. Poslije mnogo godina prvenstvo je dobila na značaju kod publike, a klub i grad Novi Pazar daju svake nedelje nemerljiv doprinos tome. Osim atmosfere na Gradskom stadionu u Novom Pazaru, sve ekipe koje su nam bile u gostima su isticale i ističu da su dočekane i ispraćene uz najveće moguće uvažavanje i gostoprimstvo", navodi se u saopštenju.

Novi Pazar posebno ističe da nijedna ekipa koja je gostovala u tom gradu nije imala primjedbe na gostoprimstvo i doček.

"Čak obrnuto, svi su nas što posredstvom medija, što na sednicama Zajednice Superlige hvalili. Baš svi", podvlače u Novom Pazaru.

Klub je ocijenio da Disciplinska komisija o tome nije vodila računa, kao ni o sportskim motivima.

"Ovakve odluke destruktivno djeluju na entuzijazam ljudi koji rade u fudbalu, odbijaju moguće sponzore, tjeraju navijače sa stadiona i guraju srpski fudbal u mulj iz koga se tek poslije nekoliko godina počeo izvlačiti. Da li su gospoda Disciplinci zaboravili da se fudbal igra zbog golova i publike, a ne zbog njih i njima sličnih!? Uz sve ovo, javlja se jedno strateško pitanje, a to je, da Novi Pazar i Radnički 1923 kao direktni učesnici ove sportske manifestacije nemaju nikakvih primjedbi po bilo kom pitanju odigravanja i organizacije ove utakmice kako onda oni, koji nisu bili na toj utakmici, koji ne znaju muke organizovanja utakmice visokog rizika, donesu odluku o kazni i visini kazne", pitaju se u Novom Pazaru.

Klub podsjeća da je predsjednik Disciplinske komisije gospodin Slobodan Pajović prije nekoliko godina kaznio Novi Pazar sa 12 utakmica neigranja pred svojom publikom.

"Ne vjerujemo da iko ko prati fudbal može da se sjeti da je neki klub u bilo kojoj zemlji na svijetu kažnjen na ovako drastičan način. A od svega nas još i više bole dvostruki aršini. Skoro na svim gostovanjima, naši igrači i navijači su doživljavali mnogo neprijatnosti, provokacija i poniženja. Ipak ta ista Disciplinska komisija je vrlo blago kažnjavala te klubove domaćine. Sve ove naše primjedbe možemo dokumentovati video snimcima", navodi se u saopštenju Novom Pazara.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC