• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BUNDES: Derbi jeseni u Minhenu

Vodeći Bajern u subotu (18.30) dočekuje aktuelnog prvaka i trenutno drugoplasiranu ekipu Borusije iz Dortmunda.

 BUNDES: Derbi jeseni u Minhenu Izvor: MONDO

Bajern u derbi ulazi sa pet bodova prednosti i eventualnom pobedom bi napravio krupan korak ka tituli, koju u posljednje vrijeme osvaja isključivo parnim godinama (2006, 2008, 2010).

Bavarci žele i da se osvete Borusiji za februarski poraz na Alijanc areni (1:3), poslije kojeg su definitivno ostali bez šansi da odbrane tron.

"Dortmund nam je najopasniji protivnik. Biće neizvjesno, ali sam siguran da su momci svjesni šta je ulog i da će dati sve od sebe. Imamo bolji i kompaktniji tim nego prošle sezone, kada nam je titula izmakla", izjavio je Bastijan Švajnštajger, kojeg je povrede ramena izbacila iz stroja do kraja godine.

Isto važi za štopera Borusije Nevena Subotića, koji je u prethodnom kolu protiv Volfsburga zadobio prelom jagodične kosti.

Trener Bajerna Jup Hajnkes nada se da će moći da računa na Arjena Robena, koji nije igrao od operacije prepona obavljene prošlog mjeseca.

"Milioneri" iz Dortmunda nisu počeli sezonu onako kako su žejleli, ali u posljednjih šest kola imaju pet pobjeda i jedan remi.

"U prvim mečevima smo podsjećali na balerine iz 'Labudovog jezera'. Sada grizemo kao pirane", objasnio je trener Borusije Jirgen Klop.

Dakle, na Alijanc areni u subotu se bije jedna od ključnih bitaka za titulu prvaka Njemačke. Ako Bajern (28 bodova) pobijedi, otići će na "plus osam" u odnosu na jedinog pravog konkurenta.

Verder (23 boda), Borusija Menhengladbah (23) i Šalke (22) za sada se dobro drže, ali teško da su u stanju da isprate ritam Bavaraca do kraja sezone.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC