• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Anžiju ne smeta neuspjeh Turske. Hoće Hidinka!

Ruski premijerligaš ponudio ogroman novac holansakom treneru Gusu Hidinku. On zainteresovan, ali čeka na mig Čelsija.

 Anžiju ne smeta neuspjeh Turske. Hoće Hidinka! Izvor: MONDO

Turska reprezentacija je razočarala naciju neuspjehom u baražu za plasman na Evropsko prvenstvo 2012. godine. Prvi potez zvaničnika Turskog fudbalskog saveza bio je otkaz Gusu Hidinku.

Ali, Holanđanin nije utučen. A i zašto bi bio? Najprije, odlično je finansijski prošao. Imao je dvogodišnji ugovor sa turskim savezom vrijedan osam miliona evra, koji je isticao ljeta 2012. Međutim, bez obzira na neuspjeh u dvomeču sa Hrvatskom (0:3 i 0:0), dobio je obeštećenje od 3,2 miliona evra.

To je jedna strana priče. Druga strana, ona više vezana za teren, takođe govori u prilog Hidinku.

Naime, on je dobio ponudu Anžija iz Mahačkale (a koga drugog!?) da preuzme tim za, kako se šuška, astronomsku platu. Poznato je da vlasnik Anžija, milijarder Sulejman Kerimov ne štedi.

Ono što je Hidinka jedino bacilo u razmišljanje je Čelsi. Holanđanin je u odličnim odnosima sa vlasnikom Čelsija Romanom Abramovičem i odgovorio je Anžiju da je zainteresovan, samo da bi sačekao nekoliko nedelja da vidi rasplet događaja u engleskom premijerligašu. Tačnije, da vidi da li će Abramović imati strpljenja za mladog trenera Andre Viljaša Boaša.

Anži je i pored velikih troškarenja i dovođenja zvučnih imena u proteklom periodu (Roberto Karlos, Jurij Žirkov, Samjuel Eto) razočaranja u ruskom prvenstvu, jer je trenutno tek na osmoj poziciji.

Zato bi u Anžiju neštoda promijene, a Hidinka vide kao idealno rješenje.

Holanđanin, iako zainteresovan za taj posao, ipak bi više volio da radi u Premijer ligi. Tačnije, da se vrati u Čelsi. To je i mogao da učini, jer je u avgustu bio prvi izbor Abramoviča, a ne Andre Viljaš Boaš. Međutim, Turci tada nisu blagonaklono gledali na to da Hidink obavlja dva posla, pa je to propalo.

Ne treba zaboraviti da je Čelsi bio jedini klub koji je posljednjih godina privukao 65-godišnjeg stručnjaka, prije svega zbog njegovih prijateljskih odnosa sa Abranmovičem. Za Hidinka su svojevremeno bili zainteresovani i Inter, Juventus, kao i Mančester siti.

Siti je u julu prošle godine ponudio Hidinku nevjerovatan ugovor - nedeljnu platu od 462.000 funti - što bi ga učinilo ne samo najplaćenijim fudbalskim trenerom svih vremena, već i najplaćenijom osobom u svijetu fudbala uopšte.

Ipak, Hidink je tada odbio Mančester siti.

U međuvremenu, Turski fudbalski savez našao je zamjenu za Hidinka.

(MONDO - foto: AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC