• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BORAC: Nema popusta za Slaviju

Velimir Stojnić i Marko Maksimović naglasili da za posrnulu Slaviju neće biti popusta i da će Borac u Istočnom Sarajevu tražiti isključivo tri boda.

 BORAC: Nema popusta za Slaviju  Izvor: MONDO

Nakon pauze zbog nastupa reprezentacije Bosne i Hercegovine u baražu za Evropsko prvenstvo 2012. godine, ovog vikenda nastavlja se Premijer liga BiH u fudbalu.

Banjalučki Borac odlazi na megdan "sokolovima" u subotu (13 časova), kojima ove sezone ne cvjetaju ruže.

Osvojili su samo sedam bodova iz 13 prvenstvenih utakmica i pokušaće u 14. kolu da protiv starih sportskih rivala uhvate posljednji voz za opstanak u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Međutim, šef struke Banjalučana, iako priznaje da je Slavija prijateljski klub, kojem Borac rado pomaže u svim segmentima, naglašava da u onom najvažnijem - sportskom, neće biti popusta.

"Cilj je jasan, a to je pobjeda. Mada obzirom da Slavija ima imperativ pobjede i teški vremenski uslovi, očekujem jednu dobru i tešku utakmicu", izjavio je Stojnić novinarima u Banjaluci.



Prema njegovim riječima imaće na raspolaganju sve fudbalere.

"Zdravstveni bilten je zadovoljavajući, iako uvijek ima sitnih problema popu viroza, koje rješavamo u hodu. Nemanja Vidaković se dobro oporavlja i biće spreman za Slaviju i mečeve sa Sarajevom. Znači sve igrače ću imati na raspolaganju".

Slavija i Borac su u periodu iza nas često bili na suprotstavljenim stranama, možda čak i više od onog čisto sportskog rivalstva, ali prema riječima trenera crveno-plavih, to u ovom slučaju nije tako.

"Naravno, svjesni smo problema u kojima se nalazi domaćin, bili smo i mi i Leotar u sličnoj situaciji… Borac uvijek pokušava da pomogne, ne samo Slaviji, već i drugim timovima pod okriljem Fudbalskog saveza Republike Srpske. Ali, na fudbalskom terenu, nema, niti će biti sentimentalnosti".


Stojnić je ipak priznao da je banjalučki tim, sada kao šampion BiH, a ranije kao klub velikog renomea u RS oduvijek bio mamac za publiku i veliki motiv za sve protivnike.

"Tako je bilo sad u Zvorniku u Kupu RS ili bilo gdje Borac gostuje. Uvijek nam kažu da nemamo šta da tražimo. I zbog toga će Slavija imati veliki motiv, ali mi moramo da gledamo sebe kako bi ostali u vrhu tabele".


Šef struke Borca nije želio da priča o revanšu polufinala Kupa BiH protiv Sarajeva u srijedu na Gradskom stadionu, kao ni o posljednjem dvoboju sa istim rivalom u jesnjem dijelu sezone.

"Kad apsolviramo Slaviju, pričaćemo o ‘bordo’ timu", zaključio je Stojnić.



Fudbaler Banjalučana Marko Maksimović, međutim, naglasio je da su predstojeće tri utakmice najvažnije u dosadašnjem dijelu prvenstva BiH.

"Zadovoljan sam dosadašnjim igrama Borca, osim meča sa GOŠK-om (1:0), kada smo potpuno podbacili. Slavija je u rangu ekipe iz Gabele i moramo vrlo oprezno da uđemo u utakmicu. Ipak, mi smo favoriti i očekujem tri boda, koja bi nam donijela psihičku stabilnost pred dvomeč sa Sarajevom", rekao je prvotimac crveno-plavih.

Svjestan je naravno šta Slaviji znači subotnji dvoboj sa Borcem.

"Bukvalno im znači ‘život’, što znači da smo mi rasterećeniji i da je psihološka prednost na našoj strani. Žao mi je ‘sokolova’ zbog njihovih problema, ali mi idemo po pobjedu".

Na pitanje novinara o suđenju u Istočnom Sarajevu, Maksimović nije želio da priča previše, ali je napomenuo da mu se ponekad čini da "ljudi u crnom" lakše sviraju penala protivnicima.

"Ali to nije nekakava zla namjera već jednostavno sudijske greške",
naglasio je Maksimović.

"O baražu BiH - Portugal"

"Rekao sam pred utakmice sa Portugalom da su šanse 70:30 na njihovoj strani. Portugal je realno gledano mnogo bolji od BiH. Po meni, najveći problem je bio što smo pokušali da se ‘nadigravamo’. To protiv Kristijana Ronalda, Nanija i ostalih portugalskih majstora jednostavno nije moguće što se i pokazalo u Lisabonu", rezmirao je Stojnić.

Jedan od derbija 14. kola biće odigran na "Pecari", gdje lider Široki Brijeg dočekuje mostarski Zrinjski. Hercegovački derbi direktno će prenositi BHT 1.

Željezničar će pobjedonosnu seriju pokušati da nastavi u Gradišci protiv Kozare, dok će Sarajevo na Koševu da ugosti Zvijezdu iz Gradačca.

PREMIJER BIH, 14. KOLO

Subota (13 h)

Čelik - GOŠK
Slavija - Borac
Velež - Sloboda
Kozara - Željezničar
Rudar - Travnik
Sarajevo - Zvijezda (13.30 h)
Leotar - Olimpik (14 h)

Nedjelja (14 h)

Široki Brijeg - Zrinjski

TABELA: Široki Brijeg 32, Željezničar 29, Sarajevo 26, Borac 23, Zrinjski 23, Olimpik 20 Zvijezda 16, Čelik 16, Velež 15, Rudar 15, GOŠK 14, Kozara 13, Leotar 13, Travnik 13, Sloboda 13, Slavija 7.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC