• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PREMIJER: Čelsi - Liverpul, navikli ste...

Povratak mečevima Premijer lige poslije pauze zbog utakmica reprezentacija donosi nam derbi u Londonu : Čelsi - Liverpul.

 PREMIJER: Čelsi - Liverpul, navikli ste... Izvor: MONDO

Oba kluba dočekuju meč u dobroj formi. Domaći su na svom stadionu bili nepobjedivi do posljednjeg meča i poraza od Arsenala (3:5).

Ekipa Kenija Dagliša pobijedila je tri od pet utakmica van svog stadiona, a još nisu odigrali neriješeno.

Nakon što je u februaru pokvario debi Fernandu Toresu u dresu "plavaca" i vodio Liverpul do pobjede, iskusni stručnjak podsjeća igrače pred novi duel dva rivala da je tanka granica između samopouzdanja i arogancije.

"Prošle sezone smo pobijedili Čelsi na Stamford Bridžu i bili nagrađeni osvajanjem tri boda. U nedjelju će biti drugačiji dan, drugačije okolnosti, novi trener i novi igrači Čelsija. Ne možemo na osnovu prošle sezone graditi očekivanja pred duel. Otići ćemo tamo i daćemo sve od sebe. Svi se raduju meču. Postoji razlika između samopouzdanja i arogancije. Igrači bi trebalo da vjeruju u sebe", rekao je Dagliš.

Nastup kapitena Liverpula Stivena Džerarda je neizvjestan, iako je njegov trener nedavno izjavio da je oduševljen njegovim oporavkom od infekcije zgloba, i da taj proces teče "fenomenalno".

S druge strane, Andre Vilaš Boaš neće moći da računa na od ranije povrijeđenog Mikaela Esijena, koji se još oporavlja od povrede, pa operacije meniskusa.

Zanimljivo zvuči podatak da su se Liverpul i Čelsi su se od oktobra 2004. godine sastajali 28 puta (londonski klub je pobijedio 12 puta, Liverpul devet).

U subotu se u Mančesteru igra još jedan derbi kola.

Na stadionu "Etihad" sastaće se dva do sada neporažena tima - lidera prvenstva Mančester sitija i Njukasla, zakazan za subotu u 16.00 časova.



Prvi tim na tabeli i ovosezonski najuspješniji evropski tim u nacionalnom prvenstvu, za nijansu boljeg učinka od šampiona Srbije Partizana, na svom terenu zna samo za pobjede, pa će fudbalerima Njukasla biti teško i u slučaju da se Samir Nasri i Oven Hargrivs ne vrate u konkurenciju za tim, kako je ranije najavljeno.

Trener domaćih Roberto Manćini imaće ponovo imati "slatke muke" da sastavi tim, pa se zato ovih dana ima više vremena (i razloga) da se bavi "slučajem Tevez" nego razmišljanjem o narednom protivniku, koji dolazi u Mančester sa skorom od pet pobjeda u posljednjih šest mečeva.

Menadžer gostiju Alan Pardju još jednom neće moći da računa na ključnog veznog igrača Čejka Tiotea, koji je blizu oporavka od povrede koljena, ali je teško povjerovati da će se vratiti na teren prije meča narednog vikenda, protiv Mančester junajteda.

Leon Best i Gabrijel Obertan su takođe neizvjesni za duel sa "građanima", a meč protiv Sitija možda bude prilika za braću Ameobi da zajedno napadnu gol Džoa Harta.


U subotu će posljednji na teren fudbaleri Svonsija i Mančester junajteda. "Ser Aleks" će ponovo moći da uvrsti u tim oporavljenog napadača Danija Velbeka, dok je neizvjestan nastup Fabija. Majkl Oven i Tom Kleverli sigurno neće igrati zbog težih povreda.



Gostima je pobjeda neophodna kako bi održali korak sa gradskim rivalom na čelu tabele, a da li će do nje doći i kako zavisiće od odluke trenera domaćih Brendana Rodžersa o povratku napadača Skota Sinklera u startnu postavu.

U prvom meču kola, zakazanom za subotu u 13.45, sastaće se Norič i Arsenal. Gosti su u dobroj formi - pobijedili su posljednja četiri meča, ali imaju problem na gostujućim terenima, gdje su izgubili tri od pet duela.

Norič je u posljednja tri meča na svom "Kerou roudu" osvojio sedam od mogućih devet bodova, pa raspucanog Robina Van Persija i drugove dočekuje u dobrom raspoloženju. Za Arsenal neće igrati od ranije povrijeđeni Abu Dijabi, Kiran Gibs, Bakari Sanja, kao ni Džek Vilšir, čiji su ljekari u petak objavili da se neće vratiti na teren prije februara 2012. godine.

Fudbaleri Evertona će u duelu sa Volverhemptonom pokušati da se "trgnu" i zaustave sunovrat ka donjem dijelu tabele. Izabranici Grejema Mojesa izgubili su pet od posljednjih šest premijerligaških mečeva, pa će se u duelu sa ekipom Mika Mekartija pokušati da zabilježe drugu pobjedu na svom terenu ove sezone.

Subotnji program Premijer lige donosi nam još četiri duela: Stouk - Kvins Park Rendžers, Sanderlend- Fulam, VBA - Bolton i Vigan - Blekburn.

Trio Stouka - Rajan Šoukros, Mark Vilson i Metju Eterington mogao bi da se vrati na teren, dok će povratak Rikarda Fulera poslije oporavka od povrede Ahilove tetive najvjerovatnije biti odložen za naredni vikend. Nastup Adela Tarabta takođe je neizvjestan zato što je tokom nedjelje igrao za Maroko u prijateljskom meču.

Trener KPR Nil Vornok pokušaće da objasni svojim igračima kako da dođu do treće ovosezonske pobjede na strani bez napadača Di- Džek Kembela i Kirona Dajera, koji je počeo da trenira poslije povrede stopala.

Fudbaleri Sanderlenda i Fulama će odmjeriti snage takođe od 16.00 časova, a gosti će svakako biti više oslabljeni zbog neigranja najboljeg igrača Sebastijana Larsona (žuti kartoni). Susret timova koji se nalaze na 15. i 16. mjestu mogao bi da riješi i izostanak nekoliko igrača gostiju.

Defanzivac Zdenjek Grigera odsustvovaće sa terena šest nedjelja, Stefan Keli se povrijedio igrajući prošle nedjelje za reprezentaciju, a teško je povjerovati da će igrati i Stiv Sidvel. Sreću gostima možda donese povratak napadača Endrjua Džonsona.

Vigan i Blekburn će igrati za bijeg sa dna tabele, a na teren "DV" stadiona sigurno neće istrčati bivši fudbaler Partizana Simon Vukčević zbog slomljenog nosa.



U ponedjeljak uveče Totenhem dočekuje Aston Vilu. Sa ili bez Harija Rednapa na klupi, domaći su od posljednja 24 moguća poena ispustili samo dva, pa je prirodno dati im ulogu favorita. Šanse da ostvare još jednu pobjedu povećaće se ako Holanđanin Rafael Van der Vart bude spreman za meč poslije lakše povrede zadobijene u dresu nacionalnog tima.

Trener gostiju Aleks Mekliš vjerovatno do ponedjeljka neće znati da li će moći da računa na Garbijela Agbonlahora (povrijedio se tokom boravka u reprezentaciji) i Stilijana Petrova (lakše povrijeđen prije pauze)

Parovi 12. kola:

subota

Norič - Arsenal (13.45)

Everton - Volverhempton (16.00)

Mančester Siti - Njukasl (16.00)

Stouk - KPR (16.00)

Sanderlend - Fulam (16.00)

VBA - Bolton (16.00)

Vigan - Blekburn (16.00)

Svonsi - Mančester junajted (18.30)

nedelja

Čelsi - Liverpul (17.00)

ponedeljak

Totenhem - Aston Vila (21.00)

TABELA:: Mančester siti 31, Mančester junajted 26, Njukasl 25, Čelsi 22, Totenhem (-1), Liverpul 19, Arsenal 19, Aston Vila 15, Norič 13, Svonsi 13, KPR 12, Stouk 12, Vulvs 11, VBA 11, Sanderlend 10, Fulam 10, Everton 10, Bolton 9, Blekburn 6, Vigan 5 bodova.

(MONDO, foto: AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC