• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PRIMERA: Real pobjedom odbranio čelo tabele

Madriđani pobijedili Valensiju na Mestalji i sačuvali tri boda prednosti nad Barsom - 3:2. Katalonci ubjedljivi protiv Saragose - 4:0.

 PRIMERA: Real pobjedom odbranio čelo tabele Izvor: MONDO

Fudbaleri Real Madrida su teško izborenom pobjedom u Valensiji produžili trijumfalni niz na osam mečeva - najduži od kad je Žoze Murinjo preuzeo "kraljevski klub".

A do nova tri boda došli su teškom mukom...

Nakon neinspirativnog sata igre, tokom kojeg je goste u vođstvo doveo Karim Benzema golom u 20. minutu, završnica meča donijela je uzbudljivu borbu. Prije svega zahvaljujući raspoloženom Robertu Soldadu.

Serhio Ramos je u 72. minutu duplirao vođstvo Madriđana poslije sjajno izvedenog kornera Mezuta Ozila, i izazvao najboljeg strijelca domaćih da pokaže šta zna protiv lidera na tabeli.

Soldado je smanjio prednost gostiju u 75 minutu, preciznim i jakim udarcem u donji lijevi ugao gola istrčalog Ikera Kasiljasa.

Golove sa meča na Mestalji možete pogledati OVDJE.

Kristijano Ronaldo je potom ponovo donio svom timu dva gola prednosti nakon greške golmana Valensije Dijega Alveša, da bi Soldado najavio uzbudljiv kraj meča novim golom.

Najbolji strijelac "slijepih miševa" spretno je iskoristio teško izboren centaršut Pabla Ernandesa i bolje se zagradio u duelu sa Serhiom Ramosom za, ispostaviće se, konačnih - 2:3.

Domaći su se potom iz sve snage potrudili da Žoze Murinjo ne dočeka miran kraj meča, pa su u nekoliko navrata ozbiljno ugrozili prednost gostiju, pa čak i postigli pogodak koji je opravdano poništen zbog ofsajd pozicije.

Ipak, fudbaleri Valensije su u posljednjim trenucima meča stvorili sjajnu šansu za izjednačenje. Poslije kornera su pogodili prečku, od koje se lopta ponovo odbila do nogu domaćih, a novi udarac ka golu spriječio je jedan odbrambeni igrač Reala u situaciji koja će izazvati burne polemike na Pirinejskom poluostrvu.

Lopta je išla ka nebranjenom dijelu mreže Ikera Kasiljasa, a jedan od njegovih saigrača je ležeći na zemlji intervenisao malo tijelom, malo rukom. Sudija je pokazao na korner, a fudbaleri Valensije poslije burnih protesta nisu uspjeli da stvore novu priliku za izjednačenje.



Fudbaleri Barselone su ranije na svom stadionu ubjedljivo pobijedili Saragosu - 4:0, a mislima su bili u predstojećem duelu Lige šampiona sa Milanom.

Ekipa Pepa Gvardiole je sa nova tri boda održala korak za Madriđanima, a strijelci golova bili su Žerar Pike, Lionel Mesi, Karlos Pujol i David Vilja.

Katalonci su poveli golom Pikea na asistenciju Ćavija iz slobodnog udarca. Mesi je povećao prednost na dva gola karakterističnom akcijom u šesnaestercu gostiju, a rezultat je na 3:0 povećao Karlos Pujol, na asistenciju Kejte.

Konačan rezultat postavio je David Vilja spretnom reakcijom i udarcem glavom.

Upitan za neuobičajene golove (tri su postignuta poslije prekida), defanzivac "blaugrane" Žerar Pike rekao je da su "slobodnjaci" odličan način da se probije "bunker" gostiju.

"Ponekad je dobro da iskoristite šanse iz slobodnih udaraca kada timovi igraju defanzivno", rekao je on poslije meča i dodao da ga ne interesuje rezultat iz Valensije zato što "ima još mnogo da se igra".

Golove sa meča iz Barselone možete pogledati OVDJE.

U jedinom preostalom meču odigranom u subotu, fudbaleri Viljareala savladali su na svom terenu Betis golom Borhe Valera.

Vezni fudbaler je donio treću ovosezonsku pobjedu domaćima nakon što je prinudno zamijenio Đuzepea Rosija i Nilmara.

Pogodak je postignut u 21. minutu, poslije brzog kontranapada, a fudbaleri Betisa poslije sjajnog starta sezone nisu uspjeli da pobijede ni u osmom uzastopnom meču.

Rezultati 12. kola:

subota

Viljareal - Betis 1:0 (0:0)
/Valero 21/

Barselona - Saragosa 4:0 (2:0)
/Pike 19, Mesi 43, Pujol 54, Vilja 75/

Valensija - Real Madrid 2:3 (0:1)
/Soldado 75 - Benzema 20, Ramos 72/

nedjelja

Sosijedad - Espanjol (12.00)
Osasuna - Rajo Valjekano (16.00)
Sporting Hihon - Hetfe (16.00)
Sevilja - Atletik Bilbao (18.00)
Atletiko Madrid - Levante (20.00)
Granada - Majorka (22.00)

ponedjeljak

Rasing - Malaga

TABELA: Real 31 (+1), Barselona 28 (+1), Valensija 24 (+1), Levante 23, Sevilja 18, Malaga 17, Espanjol 16

(MONDO, foto: AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC