• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LŠ: Apoel u osmini finala!

Zenit nije uspio da slomi otpor gostiju sa Kipra (0:0), koji su obezbijedili plasman u osminu finala Lige šampiona.

 LŠ: Apoel u osmini finala! Izvor: MONDO

Apoel u drugom učešću u Ligi šampiona igrati u osmini finala! Tim Ivana Jovanovića je do senzacionalnog podviga došao remijem sa Zenitom u Sankt Pereburgu u petom kolu Grupe G - 0:0.

Kiparski predstavnik je ostao lider, sa devet bodova, jednim više od Zenita i šta god da se dogodi u nastavku takmičenja, sigurno će zauzeti jedno od dva mjesta koja vode na proljeće u Ligi šampiona.

Zenit je napadao i napadao, stvarao šanse, naročito u posljednjih pola sata, ali odbrana na čelu sa sjajnim španskim golmanom Pardom ostala je nesavladana.

U Sankt Peterburgu se tražila karta više za meč koji je Zenitu mogao da otvori vrata plasmana u narednu rundu. Tapkaroši su ulaznice prodavali po cijeni od čak 25 hiljada rubalja (oko 600 evra), petostruko više nego što koštale na blagajni.

I, naravno, tribine stadiona Petrovski su bile prepune. Sve je bilo spremno za slavlje... Čak i pirotehnika. Valjda su domaći navijači, ne želeći da rizikuju da njihovi ljubimci ne postignu gol, zapalili baklje u 56. minutu i napravili dim zbog kojeg je njemački sudija Feliks Brih prekinuo igru na desetak minuta.

I prije i poslije toga igrači Zenita su stiskali protivnika, a ispromašovao se Aleksandar Buharov. On je bio najbliži golu u 73. minutu kada je, sjedeći na zemlji, između golmana Parda i još jednog protivničkog igrača, gurnuo loptu ka praznoj mreži, ali je sa gol-linije ispucao Nuno Morais. Sličan podvig, što se gostiju tiče, odmah zatim načinio je i Marselo Oliveira... Lopta nije htjela u njihov gol.

Zato će Ivan Jovanović i njegovi izabranici biti članovi krem društva - 16 najboljih ekipa Evrope.

Trener Zenita Lućano Spaleti je Danka Lazovića uveo u igru u posljednjim trenucima, dok je Aleksandar Luković utakmicu odgledao sa klupe.

(MONDO, foto Beta/AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC