• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ćosić otpao, Kadu spreman

Uroš Ćosić neće moći da nastupi na 141. večitom derbiju, dok je sve izvjesnije da će u startnoj postavi Crvene zvezde poslije dugo vremena biti Kadu Mendeš, potvrđeno je MONDU.

 Ćosić otpao, Kadu spreman Izvor: MONDO

Mnogo glavobolja ima trener Crvene zvezde Robert Prosinečki kako se bliži 141. vječiti derbi.

Lista povrijeđenih, rovitih, nedovoljno opravljenih i igrača koji su ozdravili, ali dugo nisu igrali, prilično je dugačka. U četvrtak je, na žalost svih u Crvenoj zvezdi, riješena i jedna dilema - Uroš Ćosić definitivno neće moći da nastupi u subotu protiv Partizana.

On je jedini fudbaler prvog tima, koji nije otputovao u karantin u Aranđelovac, već će liječenje mišića noge nastaviti odvojeno u Beogradu.

"Jako mi je teško što neću igrati protiv Partizana. Šta da radim, biću uz saigrače i pružati im maksimalnu podršku u najvažnijem meču sezone, a uvjeren sam da će oni dati sve od sebe i da ćemo se svi zajedno radovati na kraju", rekao je Ćosić, koji se povrijedio igrajući za mladu reprezentaciju Srbije.

Ostali su ušli u autobus, ali je pitanje ko će se potpuno zdrav vratiti u subotu popodne iz Šumadije tim istim autobusom.

Od ranije, povrede muče Kadua Mendeša, Milana Vilotića, Stevana Reljića, Nenada Kovačevića, Lija Adija... Darko Lazović se oporavio, pa umalo ponovo povrijedio u srijedu protiv Smedereva u Kupu, dok je na istoj utakmici preventivno iz igre izašao i Miloš Dimitrijević.

Neće svi ovi igrači izostati iz sastava za utakmicu od ogromne važnosti za Crvenu zvezdu, ali pitanje je da li će svi stići da se oporave u naredna dva dana. I u kojoj mjeri...

MONDU je u četvrtak potvrđeno da se Kadu uspješno oporavlja od povrede mišića noge zbog koje dugo nije igrao, ali je pitanje da li će brazilski dribler moći da izdrži svih 90 minuta u manevru ili će biti na terenu sat vremena.

Ipak, najveći problem za Prosinečkog predstavljaju povrede defanzivaca. U situaciji kada je Ćosić definitivno otpao, a Milan Vilotić tek treba da odradi testove spremnosti, pitanje je koju će posljednju liniju odbrane trener Zvezde moći da sastavi ili bolje reći skrpi za subotu.

Ako ni Vilotić ne bude u situaciji da zaigra, zadnja linija Zvezdinog tima mogla bi da izgleda ovako: Mikić, Mijailović, Adi, Reljić (Petković) ili ovako: Stojković, Mikić, Adi, Reljić (Petković).

Prosinečki, ako ništa više, ne mora da brine za ofanzivnu liniju, jer napadači ne samo da su zdravi, već su i u sve boljoj formi. Darko Lazović i Kristijan Borha zauzeće pozicije na bokovima, a u špicu će najvjerovatnije početi Andrija Kaluđerović, strelac gola u pobjedi Zvezde nad Partizanom prošlog proljeća u revanš meču Kupa Srbije.

Šansu sa klupe po svemu sudeći čekaće Bruno Mezenga, koji je odigrao sjajan meč u srijedu protiv Smedereva, postigao dva, od kojih se prvi rijetko viđa.

(N. J. - MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC