• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prosinečki o Hrvatskoj: Sve je moguće na EURO

Nekadašnji član stručnog štaba hrvatske reprezentacije smatra da je realno da Hrvatska prođe prvi krug na EURO, a onda...

 Prosinečki o Hrvatskoj: Sve je moguće na EURO Izvor: MONDO

Trener fudbalera Crvene zvezde Robert Prosinečki uvijek je zanimljiv hrvatskim medijima (naravno), koji prenose sve što se sa njim dešava u Beogradu i klubu u kojem trenutno radi, a zanima ih i to kako on sa distance posmatra hrvatski fudbal.

U razgovoru za hrvatski portal Index.hr, Prosinečki je ocijenio šanse reprezentacije svoje zemlje na predstojećem Evropskom prvenstvu, a prokomentarisao je i ljutnju Eduarda da Silve na selektora Slavena Bilića.

Prema Prosinečkom, realno je da Hrvatska prođe prvi krug, a poslije toga...

"U svakom slučaju, Hrvatska može da prođe grupu. Iako mnogi poslije Istanbula govore o polufinalu ili čak finalu, smatram da je najvažnije odigrati jedan dobar EURO. Najvažnije je proći prvi krug, a poslije je, naravno, sve moguće. U Austriji je malo nedostajalo, ko zna, možda će se sada vratiti", rekao je Prosinečki.

Posao trenera je težak, stresan, nezahvalan. Prosinečki to vrlo dobro zna i zna u kakvoj je situaciji bio njegov kolega i prijatelj Slaven Bilić nakon saznanja da Hrvatska mora do Poljske i Ukrajine preko baraža. Bilić je tada bio razapinjan u hrvatskoj fudbalskoj javnosti, spremalo mu se otkaz...Ipak, Hrvatska je odigrala odlično protiv Turske u Istanbulu (3:0) i na Maksimiru je samo potvrdila prolaz.

"Mi smo takav narod. Poslije jednog neuspjeha ništa ne valja i nikad ništa nije ni valjalo, a već poslije jedne velike utakmice postanemo prvaci svijeta i glavni favorit Evropskog prvenstva. Tu sudbinu prošao je i Bilić, prije desetak dana bio je nogometna prošlost, a danas je opet Bog", rekao je Prosinečki.

Trener Zvezde hvali igru Hrvatske u baražu.

"Treba priznati da je utakmica u Istanbulu jedna od najboljih prezentacija Hrvatske u istoriji i pokazatelj da ova reprezentacija može mnogo. Naravno da se sad postavlja pitanje: da li je mogla odmah na EP, bez repova, ali tako je u fudbalu, zalomi se, nekada je teško bilo šta predvidjeti", kaže nekadašnja velika zvijezda hrvatskog fudbala.

Prosinečki je prokomentarisao to što se Eduardo da Silva, naturalizovani Hrvat brazilskog porijekla, naljutio na Bilića što je u baraž mečevima u igru ulazio u finišu.

"Teško mi je da to komentarišem, ali sam na Bilićevoj strani. On je tako procijenio, u tom trenutku to je očigledno bilo najbolje rješenje. Rezultat dodatnih kvalifikacija govori nam da je Bilić u tom trenutku izabrao najbolju moguću ekipu i taktiku, nije moglo bolje i Eduardo ne smije da se ljuti. Naravno, to ne znači da Eduardo da Silva neće biti prvotimac Hrvatske na EURO, pa, možda i najbolji igrač kontinentalne smotre. Kamo sreće!", rekao je nekadašnji član stručnog štaba hrvatske reprezentacije.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC