• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mezenga poslije evrogola: Biće još!

"Da li si vidio Mezengin gol?" Ovo pitanje bilo je najučestalije u srijedu uveče i četvrtak u toku dana među navijačima Crvene zvezde.

 Mezenga poslije evrogola: Biće još!  Izvor: MONDO

Zaista, takav gol rijetko se viđa u srpskom fudbalu, a nije da se često postiže i u evropskim okvirima. Zvezdin Brazilac savladao je Dejana Rankovića iz Smedereva udarcem petom, u skoku... Kuriozitet je to što je Mezenga izuzetno težak potez izveo slabijom, desnom nogom.

U Crvenoj zvezdi su prezadovoljni što je iz Mezenginog temperamenta zaiskrila varnica skrivenog talenta, poslije nekoliko mjeseci tokom kojih su njegove igre navodile na razmišljanja o raskidu saradnje. Da je bio na korak da izgubi sve kredite, poslije utakmice indirektno je priznao i trener Robert Prosinečki.

"Pa i vrijeme je bilo da se probudi. Čekamo ga četiri mjeseca", rekao je Prosinečki.

"Ali, sada sam izuzetno zadovoljan njegovom igrom i to ne samo zbog prvog prekrasnog gola, već i zato što se odlično kretao, uradio sve što je trebalo, uostalom golovima je i nagrađen za to..."

Poslije "pete", Mezenga je pogodio mrežu i na pas Darka Lazovića, jačom lijevom nogom, što je takođe lijep pogodak, ali zasluženo u sjenci prvog.

"Mnogo sam zadovoljan i srećan zbog dva lijepa gola koja sam postigao, ali je najvažnije da je Crvena zvezda pobijedila 4:0 i da sada svi spremno čekamo utakmicu sa Partizanom", rekao je Mezenga u četvrtak poslije treninga.

"Naravno, prvi gol je ljepši i bilo mi je drago kada sam vidio da je lopta ušla u gol, dok za drugi gol sve zasluge pripadaju Lazoviću. On je sve uradio, ja sam samo bio tu da na efektan način završim akciju", pohvalio je Mezenga i svog saigrača.

Dva gola u srijedu? Da li će to značiti i ulogu startera u subotu?

Mezenga se nada da će početi protiv Partizana, ali je spreman i na klupu...

"Ne znam da li ću početi u derbiju, to je ipak odluka trenera. Nadam se da će mi pružiti šansu i da ću je iskoristiti na pravi način. Poslije ova dva gola skočilo mi je samopouzdanje, vjerujem da mogu i siguran sam da je kraj oscilacijama i u mojoj igri, ali i u igri cijelog tima", optimista je Brazilac, koji je ljetos stigao u Crvenu zvezdu poslije perioda u karijeri u kojem nije mnogo igrao.

Bilo je različitih, što pesimističkih, što nerealnih procjena koliko će ljevonogom napadaču biti potrebno da se vrati prvo u fizičku, a onda i u punu takmičarsku formu. Golovi protiv Smedereva samo su nagovještaj onoga što bi nekada najtalentovaniji fudbaler Brazila trebalo da prikazuje u crveno-bijelom dresu.

Navijači se nadaju da će biti toga još...

"I kada mi nije išlo trudio sam se maksimalno na treninzima i vjerovao u svoje kvalitete. Golovi koje sam postigao, mi mnogo znače i obećavam da će ih biti još", kaže Mezenga, koji će u subotu biti akter ili svjedok prvog vječitog derbija.

"Saigrači su mi dosta pričali o atmosferi i rivalstvu sa Partizanom. Osjetio sam iz njihove priče koliko navijačima znači pobjeda i ukoliko mi trener ukaže priliku daću sve od sebe da pomognem ekipi da ostvari pobjedu", zaključio je Zvezdin centarfor.

Na Prosinečkom je da izabere: Andrija Kaluđerović ili Bruno Mezenga.

Ko dosad nije, neka pogleda Mezengin iz više uglova na našem sajtu www.mondo.rs

(N. J. - MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC