• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stanojević: Pobjeda u derbiju iznad svega!

Trijumf Partizana u derbiju daje crno-bijelima ogromnu prednost u borbi za titulu, ne samo bodovnu, već i psihološku.

 Stanojević: Pobjeda u derbiju iznad svega! Izvor: MONDO

Partizan sa četiri boda prednosti u odnosu na Crvenu zvezdu dočekuje 141. "vječiti" derbi.

Crno-bijelima je i ove sezone glavni cilj titula šampiona, a u slučaju pobjede protiv Zvezde vrata na putu ka cilju bila bi širom otvorena, iako još nije ni prvi dio sezone završen.

"Parni valjak" bi sa nova tri boda bio na plus sedam, ali, ono što je mnogo bitnije, u velikoj psihološkoj prednosti u odnosu na rivala, koji već pune tri sezone, ne samo što ne zna za pobjedu, već je samo jednom uspio da osvoji bod u duelima sa najvećim protivnikom.

U Humskoj ne daju veliki značaj ovim brojkama, već se oslanjaju isključivo na trenutnu formu, koja je u usponu. Partizan je u Superligi Srbije tim sa najviše datih golova, najmanje primljenih, sa 13 vezanih pobjeda računajući i Kup...

"Vječiti" derbi se u "Zemunelu dočekuje bez prevelike euforije...

"Mislim da samo ime protivnika govori o kakvom je meču riječ. Za nas je u ovom trenutku najvažnije to što imamo četiri boda prednosti, u polufinalu smo Kupa i blizu smo ispunjenja cilja. A, to je da jesen završimo na prvom mjestu. Iz tog razloga sam zadovoljan, jer možemo da ostanemo prvi bez obzira na ishod derbija", rekao je trener Partizana Aleksandar Stanojević.

Trener Partizana kaže da svaki derbi priprema na drugi način.

"Svima je jasno šta derbi donosi. Svaka utakmica je za sebe. Kao što smo prethodne mečeve sa Zvezdom igrali na različite načine, tako će i ovaj biti poseban. Mislim da su šanse u derbiju iste, a jedina prednost Zvezde je to što igra na svom terenu. Drugačije je igrati na svom stationu ili na njihovom", smatra najmlađi trener u istoriji Partizana.

Stanojević kaže da bi pobjeda u 141. "vječitom" derbiju bila posebna. U suprotnom, bez obzira na rezultat, Partizan ostaje lider u Superligi.

"Nama je svejedno da li ćemo ostati na četiri boda razlike ili jednom. Nama je bitno da pokušamo da pobijedimo, jer je to već nešto. Na kraju krajeva, bilo da je četiri ili jedan bod razlike, svakako smo prvi na tabeli i to me izuzetno raduje".



Kadrovska situacija sa igračima je dobra. Osim Vladimira Stojkovića, koji je imao temperaturu, svi ostali su zdravi i spremni. I prvi golman sprksog šampiona trebalo bi da bude spreman do subote.

Stanojević "ima ideju" kako će igrati protiv Zvezde.

"Naravno da imam ideju i jasnu viziju kako ćemo da igramo u derbiju. Vidim da svi mnogo očekuju od Lazara Markovića. Ne bih volio da dečka opteretimo. Još ću vidjeti da li ću početi sa njim. On je izuzetno mlad igrač, koji nosi preveliko breme, dosta je pokazao do sada i ne bih htio toliko da ga preopteretim. Neka se opusti, nije bitno da li počinje utakmicu ili ne. Mislim da smo dobili jedan biser i trebalo bi ga čuvati", poručio je Stanojević.

Ono što posebno uliva samopouzdanje Stanojeviću i igračima Partizana je niz pobjeda i sigurna igra u četvrtfinalu Kupa protiv OFK Beograda.

"Mislim da smo pokazali jendu konstantnost i ozbiljnost protiv OFK Beograda, na teškom gostovanju protiv ozbiljne ekipe, potvrdili samo naš način funkcionisanja. To je pokazatelj naše stabilnosti, nas koji smo upisali 13. uzastopnu pobjedu. Na Karaburni smo ispunili sve što smo se dogovorili, odigrali zrelo, tako da sam baš zadovoljan", konstatovao je Stanojević i podvukao:

"Naravno da želimo da pobijedimo u derbiju, to je iznad svega".

Inače, Partizan i Zvezda su u bogatoj istoriji "vječitih" derbija odigrali 14 novembarskih prvenstvenih duela. Uspješnija je Zvezda sa osam pobjeda, tri ima Partizan, a isto toliko utakmica završeno je neriješenim rezultatom.

Zanimljivo da su se dva najveća srpska kluba jednom već sastajali 26. novembra. Na stadionu Crvene zvezde 1994. domaćin je pobijedio sa 3:2.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC