• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

JSL (najava): Jagodina prekida niz Radničkog?

Vojvodina drugi put u Beogradu ove jeseni, Slavko Petrović protiv "svog" Rada. Radnički dočekuje Jagodinu, "ranjenici" iz kupa na megdanu.

 JSL (najava): Jagodina prekida niz Radničkog? Izvor: MONDO

U sjenci "vječitog derbija", 141. duela Crvene zvezde i Partizana, tokom predstojećeg vikenda biće odigrano kompletno 13. kolo Jelen Superlige Srbije.

S obzirom na to da smo već "sve" napisali o duelu Zvezde i Partizana, koji može umnogome da utiče na ishod prvenstvene trke, pozabavićemo se ostalim utakmicama.

Nekog derbija nema, ali će, svakako, biti zanimljivo vidjeti kako će se Vojvodina izboriti sa BSK-om u Borči, da li će Metalac protiv OFK Beograda uspjeti do prve pobjede u sezoni, da li Hajduk može do druge vezane pobjede protiv tvrdog Javora u Ivanjici i da li će Sloboda uspjeti da odnese sva tri boda sa gostovanja Novom Pazaru, koji će odigrati prvu od dvije utakmice pred praznim tribinama poslije kazne izrečene od Disciplinske komisije FSS.

Vojvodini će ovo biti tek drugo gostovanje u Beogradu ove jeseni. Igrala je sa Radom na Banjici (1:1), a u subotu dolazi u Borču. Novosađani su igrali još dva meča sa ekipama iz glavnog grada, ali na svom stadionu. Protiv OFK Beograda je zabilježila pobjedu (2:0), a od Partizana je izgubila (1:2).

U nedjelju će biti odigrane tri utakmice.

Smederevo i Spartak će morati da se izdignu poslije eliminacije iz Kupa (Smederevo je očekivano eliminisano, ali je ispadanje Spartaka iznenađenje).

Neporaženi Radnički dočekuje Jagodinu u meču koji bi se mogao proglasiti derbijem nedjeljnog programa 13. kola. Odlična forma Kragujevčana, pucanje od samopouzdanja, raspoloženi Darko Spalević, neki su od aduta pred meč sa Jagodinom, koja je poslije serije odličnih rezultata poklekla u prošlom kolu protiv Crvene zvezde (1:3).

"Ušli smo u seriju pobjeda. U nedjelju igramo protiv ekipe koja igra bolje na strani nego na svom terenu. Očekujem vitešku borbu, svaki pojedinac bi trebalo da da svoj doprinos jer moramo da potvrdimo rezultat sa Karaburme, a i da bi nas pobjeda na ovoj utakmici zadržala u vrhu tabele", izjavio je trener Radničkog Slavenko Kuzeljević.

Borac dočekuje Rad. Trener Borca Slavko Petrović koji je na početku prvenstva vodio Rad sada će imati priliku da se "osveti" klubu sa Banjice.

Obje ekipe su u nezavidnoj poziciji u prvenstvu. Borac nema pobjedu kod još od 21. maja ove godine, odnosno od susreta sa Crvenom zvezdom u prošlom prvenstvu (tada je bilo 2:0 za Čačane). Ipak, za Čačane bi prolaz u polufinale Kupa Srbije mogao da bude podstrek da konačno krenu sa mrtve tačke i u prvenstvu. Borac ima samo jednu pobjedu u dosadašnjem toku prvenstva i to još u 1. kolu , u gostima protiv Javora.

Rad je takođe u lošoj formi. Nema pobjedu još od meča 7. kola (1. oktobra) sa Hajdukom, kada je bilo 3:0. "Građevinari" su posljednji put slavili na strani u meču 2. kola protiv Novog Pazara kada je bilo 3:0 za beogradsku ekipu.

PAROVI 13. KOLA:

subota:

Javor - Hajduk (13h)
BSK - Vojvodina (13h)
Metalac - OFK Beograd (13h)
Novi Pazar - Sloboda (13h)
Crvena zvezda - Partizan (18h), TV Prva)

nedjelja:

Smederevo - Spartak (13h)
Borac - Rad (13h)
Radnički 1923 - Jagodina (13h, prenos RTS)

(MONDO, foto: Beta)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC