• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Džajić: Partizan nije kvalitetniji

Legenda Crvene zvezde savjetuje Robertu Prosinečkom i igračima da se pripreme za derbi kao za svaku drugu utakmicu, jer im tenzija nije potrebna.

 Džajić: Partizan nije kvalitetniji Izvor: MONDO

Generacija Dragana Džajića umnogome je zaslužna što Crvena zvezda i dalje ima daleko bolji bilans od Partizana u međusobnim prvenstvenim okršajima - 57:40, uz 43 remija.

Zvezda je ogromnu prednost stekla u periodu od 1963. do 1976, kada je dobila 17, a Partizan samo tri derbija.

Popularni Džaja debitovao je u crveno-bijelom dresu juna 1963. godine, a karijeru završio 1978, s tim da je od 1975. do 1977. igrao u francuskoj Bastiji.

"U prosjeku sam gubio derbi svake četvrte godine. Pobjeda je bilo toliko, da ih je teško sve i izbrojati. Zvezda je krajem šezdesetih bila toliko dominantna, da sam i prije početka prvenstva znao da ćemo biti šampioni", podsjetio je Džajić na tri vezane titule prvaka Jugoslavije i nesrećnu eliminaciju od Panatinaikosa u polufinalu Kupa šampiona 1971.

Prema Džajićevim riječima, konkurencija u domaćem fudbalu tada je bila znatno jača nego danas i nije se pravila razlika između okršaja unutar "velike četvorke" (Zvezda, Partizan, Dinamo Zagreb, Hajduk Split) i utakmica sa Veležom, Sarajevom i ostalima.

"Nažalost, u sadašnjoj situaciji, kada smo se sveli na suženu Srbiju, derbi je jedina utakmica koju imamo, jedan jedini meč koji ima neku vrijednost! U bivšoj Jugoslaviji je konkurencija bila mnogo jača, pa se za utakmice protiv Partizana nismo spremali nešto posebno".

Treća "Zvezdina zvijezda" u intervjuu za magazin "Zvezda Srbija" kaže da bi Robert Prosinečki i njegovi igrači upravo tako trebalo da se odnose prema predstojećem duelu sa crno-bijelima.

"Najvažnije je da se ekipa dobro psihološki pripremi. Da se ne diže bespotrebna tenzija, nego da se to uradi u mirnoj atmosferi. Ni u čemu ne treba pretjerivati, jer to može da bude pogubno. Pobjeda bi Zvezdi mnogo značila, ali ekipa ne smije sama sebi da stvara dodatni pritisak".

"Siguran sam da Partizan nema kvalitetniji tim, da ne podsjećam da su sa evropske scene eliminisani od poluprofesionalaca iz Irske. Imaju bodovnu prednost, ali nisu favoriti na Marakani. Vjerujem da je Zvezda bolja i da će to pokazati na derbiju", jasan je Džajić.

On je dodao da "derbi sigurno neće odlučiti prvaka", jer do kraja prvenstva ima još dosta utakmica.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC