• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BUNDES: Borusija gazi... Sada je lider

Ekipa iz Menhengladbaha ubjedljivo pobijedila u Kelnu 3:0 i zaposjela vrh tabele. Dva gola Hankea.

 BUNDES: Borusija gazi... Sada je lider Izvor: MONDO

Borusija iz Menhengladbaha biće usamljena na vrhu bundesligaške tabele makar do subote popodne. Tada bi na vrhu, u slučaju pobjede nad Šalkeom, mogao da joj se pridruži imenjak i aktuelni šampion, a Bajern će u nedjelju imati šansu da se vrati na čelo kolone.

Ekipa koja je kroz baraž obezbijedila opstanak u njemačkom društvu najboljih gazi ove sezone, a devetu pobjedu, četvrtu na gostovanjima, ostvarila je u Kelnu - 3:0 (2:0). Dvostruki strelac bio je Mike Hanke, a gol je dao i Huan Arango.

Gosti su u Kelnu od starta krenuli agresivno i bili znatno bolji rival. Nekoliko puta su zapretili golmanu Mihaelu Rensingu prije nego što ih je Hanke doveo u vođstvo u 20. minutu. Srećno se domogao lopte u srcu šesnaesterca i precizno šutirao za 0:1.

Samo deset minuta kasnije bilo je 0:2. Kolumbijac je izveo slobodan udarac sa "20 i kusur" metara, malo iskosa sa desne strane od domaćeg gola, "ljevicom" je prebacio loptu preko "živog zida" i smjestio je u bliži ugao.

Ako su se "jarčevi" nečemu i nadali po povratku iz svlačionice, sve nade im je u 47. minutu odagnao Hanke. Sjevnula je kontra Borusije, koju je u prvi mah osujetio Rensing, ali se Hanke našao na pravom mjestu i odbijenu loptu smjestio u mrežu za konačnih 0:3.

To je bila treća uzastopna pobjeda tima iz Menhengladbaha nad Kelnom, odnosno četvrta u posljednjih šest odmjeravanja snaga, u kojima nijednom nije poražena. U prošloj sezoni obje pobjede ostvarila je sa ubjedljivih četiri gola razlike.

Parovi 14. kola:

Keln - Borusija M'gladbah 0:3 (0:2)
/Hanke 20, 47, Arango 30/

subota

Borusija Dortmund - Šalke 15,30
Nirnberg - Kajzerslautern
Hofenhajm - Frajburg
Augsburg - Volfsburg
Herta - Bajer Leverkuzen

Hanover - Hamburg 18,30

nedjelja

Verder - Štutgart 15,30
Majnc - Bajern 17,30

TABELA : Borusija M. /+1/ 29, Bajern 28, Borusija D. 26, Šalke 25, Verder 23, Štutgart 21, Bajer 21, Hanover 19, Hofenhajm 17, Herta 17, Volsfburg 16, Keln 16, Kajzerslautern 13, Hamburg 13, Majnc /-1/ 12, Nirnberg 12, Frajburg 11, Frajburg 10, Augsburg 8 bodova.

(MONDO, foto Beta/AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC