• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vežite se - danas je derbi

Ulog u 141. "vječitom derbiju" je veliki, jer bi u slučaju pobjede Partizan pobjegao Zvezdi čak sedam bodova.

 Vežite se - danas je derbi Izvor: MONDO

Danas je "dan D"... Danas se igra "vječiti derbi". Kad god da se sastaju Crvena zvezda i Partizan, to je praznik. Makar rezultat ne odlučivao ni o čemu. A, kada ishod duela najtrofejnijih i najvoljenijih srpskih klubova ima veliki efekat, onda je to više od praznika.

U subotu u 18 sati startovaće 141. okršaj crveno-bijelih i crno-bijelih. Ulog je ovaj put veliki, može da bude i ogroman, mnogi su skloni mišljenju da se u tih sat i po može odlučiti pitanje prvaka iako još nije ni polovina šampionata.

Ukoliko bi Partizan pobijedio, pobjegao bi najvećem rivalu na sedam bodova prednosti. U slučaju remija, aktuelni šampion bi sa "plus četiri" mogao mirno da privede jesenji dio sezone kraju, a trijumf bi Crvenu zvezdu doveo skoro u istu ravan sa liderom Superlige, stigla bi na korak.

Tradicija je ubjedljivo na strani trofejnijeg kluba, u 140. utakmica zabilježio je 57 pobjeda, uz 43 remija, 40 poraza i gol razliku 207:172. Kada je igrao kao domaćin razlika je još izraženija 35 pobjeda, 20 remija i 14 poraza, uz gol-razliku 114:76.

Međutim, crno-bijeli su u naletu, u posljednjih sedam prvenstvenih derbija pobijedili su čak šest puta, a samo jednom je bilo neriješeno! Dobili su posljednjih pet okršaja.

Ali, kada mladi, 31-godišnji sudija iz Niša Danilo Grujić da znak da današnji meč počne, statistika pada u vodu, 22 "gladijatora" koja se nađu u areni ispisaće novu, 141. stranicu "vječite" priče.



Koji će "gladijatori" ući u arenu?

Robert Prosinečki nije imao mnogo dilema oko sastava. Pred golom će stajati Bajković, mladi Mijailović će u odsustvu Ćosića i Vilotića činiti štoperski par sa Adijem, na bekovskim pozicijama biće Mikić i Petković. Odstupnicu ofanzivnijim kolegama iz veze praviće Dimitrijević, ispred koga će djelovati Lazović, Evandro, kadu i Borha, dok će najistureniji biti Kaluđerović.

Miloš Dimitrijević će debitovati u "vječitim derbijima". Sin nekadašnjeg asa Partizana, Čave Dimitrijevića, pojaviće se u dresu "vječitog" rivala.

"Nemam negativnih osjećanja zbog toga što je otac igrao za Partizan, a ja za Zvezdu. Jedva čekam da doživim atmosferu na derbiju o kojoj mi je toliko pričao", izjavio je 27-godišnji vezista za "Novosti".

Aleksandar Stanojević je na nekoliko pozicija imao nedoumice. Sigurno je da će okosnicu odbrane činiti golman Stojković i nezamenljivi tandem Rnić - Volkov. Za očekivati je da uz desnu aut liniju bude Miljković, a sa druge strane bi mogli da budu i Lazevski i Volkov.

"Poštujem rivala, ali igrao sam protiv mnogo jačih tandema nego što je Mikić - Lazović. Ne potcjenjujem protivnika, ali ga ni ne precjenjujem", istakao je potencijalni debitant Volkov u iščekivanju odluke šefa struke da li će se naći među "najboljih 11".

Takođe, u koncenpciji sa dvojicom zadnjih veznih Smiljanićem i Kamarom, u manevru bi mogli da se nađu još i Tomić i Saša Ilić. Iako se raspucao Dijara, poznat po efikasnosti u mečevima sa Zvezdom, i iako je Stanojević rekao da zbog neiskustva možda neće od starta ukazati povjerenje Lazaru Markoviću, može se očekivati da će u špicu ipak biti najmlađi napadači Marković i Šćepović.

I na kraju, kao što reče sportski direktor Partizana Mladen Krstajić:

"Samo da sve bude fer i sportski i - NEKA POBJEDI BOLjI".

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC