• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

JSL: Ubjedljivi Voša i Novi Pazar

Novosađani osvojili bodove u Borči, Pazarci "proradili" poslije lažne dojave o bombi, OFK bolji od Metalca, a Javor od Hajduka.

 JSL: Ubjedljivi Voša i Novi Pazar Izvor: MONDO

Vojvodina je ubjedljivo pobijedila u Borči - 4:0, Javor je bio bolji od Hajduka 2:1, a OFK Beograd od Metalca - 1:0 u subotnjim popodnevnim utakmicama 13. kola Superlige.

Utakmica Novi Pazar - Sloboda (trenutno 3:0) još nije završena, jer je tokom prvog poluvremena prekinuta na 15-ak minuta zbog lažne dojave o bombi.

Voša baš zna sa Borčancima. Zabilježila je i petu pobjedu u isto toliko mečeva otkako je BSK ušao u elitno takmičenje. Doduše, prvi put su Novosađani gostovali u Borči, ali im to nije smetalo da deklasiraju domaćina, istim rezultatom kao prije dvije godine - 4:0 (2:0).

Igrači Dejana Vukićevića su realizovali sve šanse koje su im se ukazale, a mahom su do njih dolazili poslije kontranapada. Najkonkretniji je bio Oumaru Abubakar, koji je i pogađao i asistirao i nad njim je napravljen penal...

Gosti su poveli iz penala u 35. minutu. Kovačević je oborio Abubakara, a najstrožu kaznu u 0:1 je pretvorio Georgi Merebašvili. Da se na poluvrijeme ode rezultatom 0:2 pobrinuo se Petar Škuletić u 43. minutu.

U nastavku je Milan Bojović omogućio Abubakaru da poveća na 0:3 (51. minut), da bi se bivši napadač Jagodine kasnije i sam upisao u strijelce (63. minut) za konačnih 0:4.

Vojvodina je na tabeli preskočila Slobodu i našla se na diobi trećeg mjesta sa Radničkim, koji će u nedjelju dočekati Jagodinu. BSK je ostao na samo jednom bodu u posljednja četiri kola.

Na Gradskom stadionu u Novom Pazaru se igralo pred praznim tribinama prema odluci Disciplinske komisije FSS. Igrao se 13. minut kada je stigla dojava da je postavljena bomba. Zbog toga je sudija Dejan Dimitrijević sve aktere odveo u svlačionicu, ali je brzo ustanovljeno da je dojava bila lažna, pa je poslije 15-ak minuta utakmica nastavljena.

Prekid je očigledno prijao domaćinu, koji je do kraja prvog poluvremena "rasturio" Slobodu. Već tada je bilo 3:0, a na kraju 4:0.

Počelo je golom Irfana Vusljanina iz penala u 29. minutu, nastavljeno pogotkom Semira Hadžibulića u 34, a pred odlazak na odmor precizan je bio Edin Ademović, bivši igrač upravo Slobode. Tačku na debakl Užičana stavio je Filip Stojanović u 80. minutu.

Pazarci su tako ostvarili tek drugu pobedu u prvenstvu. Od prethodne su odigrali šest utakmica u kojima su sakupili četiri boda.

Javor je tek drugi put u sezoni "upisao trojku" u Ivanjici, bio je bolji od Hajduka - 2:1 (1:0).

Da će problem sa neefikasnosti biti riješen najavio je štoper i kapiten Milovan Milović već u petom minutu kada je centaršut Nikole Jakimovskog "zakucao" u mrežu. Sve dileme otklonio je Nemanja Vidić golom u 64. minutu. Rodoljub Paunović je u finišu samo ublažio neuspjeh gostiju.

Do dolaska Kuljana, Javor je dvije utakmice bio bez gola, odnosno postigao je samo jedan u prethodnih sedam kola. Hajduk je prije dolaska u Ivanjicu protiv Pazaraca prekinuo niz od sedam mečeva bez pobjede, ali mu prošlonedeljna tri boda očigledno nisu "dala krila".

OFK Beograd je konačno pobijedio na strani. "Romantičari" su bili najgori gost Superlige, sa samo jednim osvojenim bodom na pet utakmica, a onda su došli "na noge" Metalcu.

OFK je na Karaburmu odnio tri boda zahvaljujući rezervistima, Augusto Batioha je prošao po lijevoj strani i uposlio Mladena Popovića koji je uklizao i loptu ubacio u mrežu.

"Fenjeraš" je ostao jedini član "društva najboljih" bez pobjede.

Ujedno, prekinuta je tradicija iz prethodne dvije sezone kada je u duelima Metalca i OFK Beograda uvijek slavio domaćin.

Rezultati i parovi 13. kola:

Javor - Hajduk 2:1 (1:0)
/Milović 4, Vidić 64 - Paunović 86/

BSK - Vojvodina 0:4 (0:2)
/Merebašvili pen 35, Škuletić 43, Abubakar 51, Bojović 63/

Metalac - OFK Beograd 0:1 (0:0)
/Popović 66/

Novi Pazar - Sloboda 4:0 (3:0)
/Vusljanin pen 29, Hadžibulić 34, Ademović 44, Stojanović 80/

Crvena zvezda - Partizan 0:2 (0:0)
/Vukić 71, Šćepović 78/

nedjelja:

Smederevo - Spartak (13h)
Borac - Rad (13h)
Radnički 1923 - Jagodina (13h, RTS)

TABELA: Partizan 36, Crvena zvezda 29, Vojvodina 24, Radnički /-1/ 24, Sloboda 22, Jagodina /-1/ 18, Spartak /-1/ 18, Hajduk 18, OFK Beograd 16, Javor 14, Rad /-1/ 13, BSK 13, Smederevo /-1/ 10, Novi Pazar 10, Borac /-1/ 7, Metalac 4.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC