• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DERBI: Ponovo Partizan!

Crno-bijeli pobijedili Zvezdu u 141. "vječitom derbiju" - 2:0 i napravili veliki korak ka odbrani titule. Zvezda imala svoje prilike, pa i penal.

 DERBI: Ponovo Partizan! Izvor: MONDO

Partizan vlada Topčiderskim brdom!

U "vječitom derbiju" ništa novo! Još jedna pobjeda Partizana i veliki korak ka odbrani titule šampiona, iako još ni prvi dio sezone nije završen.

Pored, za srpsku Superligu, ogromnih sedam bodova prednosti, na strani crno-bijelih je i još veća psihološka prednost!

Crvena zvezda - Partizan 0:2 (0:0)! Strijelci Zvonimir Vukić u 71. i Marko Šćepović u 78. minutu.

Na kraju, sa istoka i juga povici: "Šampioni, šampioni...". Sa sjevera i zapada: "Uprava napolje!".



Čini se da Zvezda odavno nije bila bliža pobjedi. Robert Prosinečki obećao je da će njegov tim imati tri stopostotne šanse. I imao ih je. Ali, nijednu nije iskoristio. Tragičari su Nikola Mikić, Kristijan Borha i, najveći, Evandro. Brazilac je promašio penal!

Imao je svoje prilike i Partizan.

Aleksandar Stanojević je još jednom nadmudrio kolegu sa Zvezdine klupe. I sada protiv Prosinečkog u prvenstvenim derbijima vodi 2:0 - ukupno 3:1, ali u konačnom zbiru trener Partizana je uspješniji i u Kupu.

Zvezda je imala loptu u posjedu, napadala, a kada se umorila Partizan je sa dva udarca dotukao... Baš onako kako je strateg crno-bijelih i planirao. Sama utakmica nije bila lijepa za gledanje. Igralo se na rezultat - jedni sa imperativom pobjede, drugi sa namjerom da ne izgube. Prekršaja nikad više, žutih kartona takođe, ali bez crvenih, a i njih je trebalo da bude.

Posjeta na stadionu ohrabrujuća - prema zvaničnom podatku duel između Zvezde i Partizana gledalo je 45.335 navijača. Među kojima je, nažalost, ponovo bilo onih koje fudbal najmanje zanima.

Svašta se dešavalo pred početak i za vrijeme utakmice na stadionu Crvene zvezde. Do sukoba, i to sa "klupama" dvije ekipe, moglo je da dođe i na poluvremenu... MONDO je meč pratio uživo, a o svemu smo pisali.

CRVENA ZVEZDA: Bajković - Mikić, Mijailović, Adi, Petković - Dimitrijević (od 72' Vilotić) , Kadu (od 72' Vešović), Evandro - Lazović, Borha - Kaluđerović (od 77' Mezenga)

PARTIZAN: Stojković - Miljković, Rnić, Ivanov, Lazevski - Kamara - Tomić, Babović, Vukić (od 76' Smiljanić) - Šćepović (od 83' Jovančić), Marković (od 70' Dijara).



Detalj koji je možda i prelomio meč dogodio se u 41. minutu.

Nemanju Rnića je lopta pogodila u ruku poslije "slobodnjaka" za Zvezdu, a za sudiju Danila Grujića nije bilo dileme. Bunili su se fudbaleri Partizana smatrajući da je štoper crno-bijelih odigrao koljenom - uzalud.

Loptu je namjestio Evandro, poslao Vladimira Stojkovića u jednu, a loptu u drugu stranu, ali samo do stative. Zanimljivo da je Evandro uzeo loptu Kaduu i riješio da on izvede najstrožu kaznu.

Prvu stopostotnu priliku imala je Zvezda u petom minutu - poslije prekida. Korner je izveo Darko Lazović, Kristijan Borha odlično skočio na prvoj stativi, proslijedio loptu na peterac, odakle je Nikola Mikić uspio da prebaci gol Partizana.

Crno-bijeli su uzvratili u 30. minutu. Zvonimir Vukić je dobrom loptom u prostor izbacio Stefana Babovića po desnoj strani, "vezista" Partizana, iako se nalazio u dobroj poziciji, je oklijevao sa šutom, a kada se konačano odlučio, pritrčao je Nikola Petković i blokirao ga. Lopta se vratila Baboviću, ali je njegov drugi pokušaj bez problema zaustavio Boban Bajković.

Arbitar Grujić dopustio je grublju igru na početku duela, jer nekoliko vrlo oštrih startova na obje strane nije sankcionisao. Sve je nadokandio poslije. Žute kartone dobili su Rnić (zbog penala), Vukić (start s leđa koji je prethodio penalu) i Kamara u Partizanu, Evandro (simuliranje), Borha i Mijailović u Zvezdi.

Sudijama je u prvom dijelu promakao i nesportski gest Kadua, koji je poslije duela namjerno šutnuo Kamaru. Brazilac se provukao bez kartona iako je zaslužio direktan crveni.



Za razliku od prvog dijela, aktuelni šampion prvi je priprijetio u nastavku meča.

Tačno poslije šest minuta igre, Lazar Marković je kroz sredinu, iza leđa odbrane Zvezde odigrao za Marka Šćepovića, koji je kao i Babović oklijevao, dovoljno da Petković, opet, stigne da spriječi siguran gol.

Nevjerovatan promašaj Borhe u 55. minutu. Mikić je centrirao, Kaluđerović lijepo spustio loptu Borhi, koji je ispred sebe imao samo Stojkovića, ali je bio okrenut leđima, dovoljno da ne vidi lijepo gol i da šutne pored stative.

Udarcima iz daljine pokušali su Medo Kamara i Šćepović. Bajković je kod prvog morao da se pomuči.

Ovi pokušaji bili su najava golova Partizan!

Crno-bijeli su poveli u 71. minutu - strijelac Zvonimir Vukić. Sve je lijepo uradio vezini fudbaler Partizana, ali treba istaći i Šćepovića. Mladi napadač prihvatio je loptu na ivici šesnaesterca, sjajno se zagradio, uslijedila je povratna za Vukića na 17-18 metara, koji je napravio dva driblinga, odložio loptu na desnu stranu i veoma preciznim udarcem pogodio mrežu - 1:0.

Nije prošlo ni sedam minuta, a Partizan je vodio 2:0. Nemanja Tomić je poslao dubinsku loptu za Šćepovića, koji je pobjegao svojim čuvarima i samo gurnuo loptu ispod Bajkovića.

Do juče u predmet zvižduka i uvreda dijela navijača Partizana, a do 141. "vječitog" derbija - junak - Marko Šćepović!

Zvezda nije mogla da se vrati poslije ovog gola. Derbi je bio riješen...

Aktuelni šampion po šesti put zaredom je dobio "vječiti derbi" odigran u okviru srpskog prvenstva. Kao prilikom prethodna tri trijumfa - nije primio gol!

(MONDO - foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC