• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PARTIZAN: I "zaleđeni" smo najbolji

Crno-bijeli svjesni da su nadomak pete uzastopne titule, a pobjeda u 141. "vječitom derbiju" im je utoliko slađa zbog neprijatnih situacija tokom meča.

 PARTIZAN: I "zaleđeni" smo najbolji Izvor: MONDO

Partizan je sedmi put uzastopno pobijedio Crvenu zvezdu u prvenstvu, četvrti put zaredom kao gost, i pobjegao joj na sedam bodova. Generacije crno-bijelih su maštale o takvom nizu, a aktuelni sastav je uspio da promijeni tok istorije "vječitih derbija".

U 141. odmjeravanju snaga najtrofejnijih srpskih klubova: Crvena zvezda - Partizan 0:2 (0:0).

"Sjajna igra i velika pobjeda" , kratko je poslije subotnje utakmice prokometarisao Nemanja Tomić.

Lamin Dijara je u srca navijača Partizana dospio upravo pogocima protiv crveno-bijelih. Ovaj put na terenu je proveo 20-ak minuta i nije se upisao u strijelce, ali je upravo poslije njegovo ulaska počela da se treže mreža golmana Bajkovića.

"Presrećni smo. Hvala navijačima! Ostvarili smo veliku pobjedu. Nisam nastavio golgetersku seriju, ali nema veze, važno je da smo pobijedili" , poručio je Senegalac.

Dobro raspoložen poslije trijumfa bio je i Mohamed Kamara. Kao i uvijek, svlačionicu je napustio sa slušalicama na ušima, ušao u klupski autobus i zaigrao u ritmu muzike. Nije ga ometao ni led koji mu je stajao na skočnom zglobu.

"Osjećaj je fantastičan. Još nisam izgubio derbi" , rekao je tamnoputi vezista zaboravljajući na pobjedu Zvezde u Kupu prošle godine (1:0), koja je za Partizan imala efekat pobjede, jer se plasirao u finale.

"Zna se kakva tenzija vlada pred ovakvu utakmicu... Vodili smo veliku, izjednačenu borbu. I upravo zbog svega toga sam mnogo srećan poslije pobjede", dodao je Kamara.

Stefan Babović smatra da je Partizan u subotu pobijedio zahvaljujući dobroj taktici, koju su igrači na terenu sproveli u djelo.

"Nešto slično kao kada smo dobili derbi 1:0 u kome je Moreira dao gol, poslije njihove greške", povukao je Babović paralelu sa 139. "vječitim derbijem" i dodao:

"Bolji smo za ova dva gola... Na terenu imam utisak da se bolje poznajemo. Zvezda je jaka u polju, ali ne i u špicu".



Poslije još jednog uspjeha u duelu sa komšijama lakše su crno-bijelima "pale" sve nevolje koje su ih zadesile prije, za vrijeme i poslije utakmice. Poseban osvrt zaslužilo je ostajanje na klupi skoro cijele ekipe tokom poluvremena.

"To nije bilo lijepo, nije smjelo da se desi. Ostali smo da se smrzavamo. Uvijek se tu (prim. aut. Na Zvezdinom stadionu) dešavaju problemi, a kod nas nikada. Razumijem ih, prorade emocije i ne zamjeram im".

Upitan da li stvarno ne zamjera, Babović se zamislio i promijenio iskaz:

"U stvari, zamjeram im što sam se smrzavao" .

Vezista Partizana našao se u ulozi mirotvorca u gužvi nastaloj između klupa neposredno poslije završetka prvog poluvremena.

"Ne znam šta se desilo, ja sam ih razdvajao", završio je Babović priču.

Milan Smiljanić smatra da su tri boda osvojena u 13. kolu Superlige presudna u borbi za tron.

"Baš smo blizu tituli", poručio je Smiljanić.

I on je prokomentarisao 15-minutni boravak na klupi, umjesto u svlačionici, na beogradskom "minusu".

"Dalo nam je dodatni motiv, proradio je inat i po ko zna koji put smo dokazali da smo najbolji u državi" , zaključio je Smiljanić.

Aleksandar Lazevski je igrač od povjerenja trenera Aleksandra Stanojevića. Zato je i dobio šansu da igra na derbiju umjesto standardnog lijevog beka Vladimira Volkova.

"Produžili smo pobjednički niz i nastavićemo da dominiramo. Drago mi je što smo pobjegli Zvezdi na sedam bodova. Derbi nikada nije odlučivao o tituli... Potrudićemo se da do kraja prvenstva napravimo još veću razliku", podvukao je Lazevski.

Mladen Krstajić je prvi put gledao okršaj "vječitih" u ulozi sportskog direktora.

"Da sam znao da će biti ovakav, igrao bih još godinu dana" , našalio se Krstajić.

"Pravi derbi, sa dosta naboja, što je i normalno. Kontrolisali smo igru svih 90 minuta i čekali prilike, a onda ih iskoristili", dodao je Krstajić i čestitao igračima i stručnom štabu na obavljenom poslu.

(R.J, MONDO, foto Tanjug, MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC