• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PREMIJER: Siti nekako "preživio" Enfild

U derbiju kola Premijer lige: Liverpul - Mančester siti 1:1, oba gola postigli gosti. Na kraju, drama pred golom Sitija...

 PREMIJER: Siti nekako "preživio" Enfild Izvor: MONDO

U derbi meču 13. kola Premijer lige, ove nedjelje popodne, Liverpul je kao rijetko ko ove sezone "stisnuo" lidera pred svoj gol, u poslednjim sekundama reprezentativac Engleske Džo Hart branio je sa "tri para" ruku i uspio da sačuva nepobedivost svog tima.

U burnoj utakmici: Liverpul - Mančester siti 1:1 (1:1), oba gola postigli su fudbaleri gostujućeg tima, prvo Vensan Kompani u pravu mrežu u 31, a potom i njegov kolega iz odbrane Džolion Leskot u pogrešnu mrežu dva minuta kasnije.

Siti je propustio priliku da osmom uzastopnom pobjedom u šampionatu postane prvi tim van "velike četvorke", kojem je to uspjelo. U Engleskoj, "velikom četvorkom" nazivaju Mančester junajted, Liverpul, Arsenal i Čelsi. Ujedno, Liverpul je i osmi put uzastopno ostao neporažen u ligi, ali je "redsima" ovo bio čak četvrti remi u tom nizu.

Njihova posljednja pobjeda na Enfildu do daljeg ostaće ona ostvarena 24. septembra protiv Vulverhemptona (2:1).

Kako je počelo, ličilo je da će Siti poslije Totenhema (5:1) i Mančester junajteda (6:1), nanijeti ubjedljiv poraz i Liverpulu. U prvih 20-ak minuta, Pepe Rejna bio je na vjetrometini, a gostujući tim zaledio je srca navijača na Enfildu.

U startnoj postavi sa svega jednim špicem, Serhijom Aguerom, tim Roberta Manćinija igrao je "viktorije" pred golom domaćih i onda je u 31. minutu došlo i zasluženo vođstvo od stopera i kaptena Kompanija. Poslije kornera, on je nespretno zahvatio loptu ramenom, ali se ispostavilo da je bio izuzetno precizan, jer je Rejna mogao samo da gleda kako lopta odlazi u mrežu, pored "dalje" stative - 0:1.

I pitanje koji bi rezultat bio na kraju, da domaći 120 sekundi kasnije nisu dobili poklon od reprezentativca Engleske Leskota.

U toku je bila kontra "redsa" kada je Leskot nespretno presjekao jedan dubinski pas prema Luisu Suarezu, tako da je prevario istrčalog Harta i zatresao svoju mrežu - 1:1.

Ovaj potez potpuno je "spustio" Siti, odnosno "podigao" Liverpul, koji je do kraja utakmice bio borbeniji, bolji, žustriji, brži, ofanzivniji i...

...neprecizniji u završnici.

Šta je sve odbranio Hart u posljednjih 15 minuta meča, samo on zna kako, a vjerovatno je da se u posljednjih nekoliko utakmica u Premijer ligi nije toliko namučio da sačuva mrežu. Manćini je u drugom poluvremenu Agueru pridružio Marija Balotelija, želeći da sa dva špica postigne drugi gol.

Kasnije je umornog Aguera zamijenio Edinom Džekom, ali je već koji minut kasnije, tačnije u 83. minutu, ostao sa desetoricom na terenu, jer je Baloteli za kratko vrijeme na travnjaku uspio da zaradi dva žuta kartona, što je razbjesnilo njegovog menadžera.

Sa desetoricom, Siti je imao i dobru šansu da povede, ali se prekombinovao David Silva pred golom domaćih u kontri. A, na drugoj strani, Liverpul je napadao u talasima, šanse su imali i Suarez i Dirk Kujt i Stjuart Dauning i Lukas Leiva, a najbolju propustio je rezervista Endi Kerol u 93. minutu.

On je na centaršut s desne strane sjajno reagovao glavom, Enfild se već bio spremio da "eksplodira", ali je Hart nevjerovatnom paradom zaustavio i taj pokušaj i uskatio Liverpulu tek treću pobjedu na sedam mečeva kod kuće ove sezone.

Menadžer Liverpula Keni Dalgliš uvažio je zahtjev Krejga Belamija da ne bude u sastavu za meč sa Sitijem, poslije vijesti koja je šokirala i Ostrvo i Evropu da je Belamijev veliki prijatelj i selektor Velsa, Geri Spid, u nedjelju ujutru oduzeo sebi život.

Za kraj, Manćini je drugu godinu zaredom proslavio rođendan na klupi Sitija - remijem. Prošle sezone, kada je slavio 46. rođendan, zabilježio je rezultat 1:1 protiv Stouk sitija, ove sezone 1:1 bilo je u Liverpulu.

REZULTATI 13. KOLA:

Svonsi - Aston Vila 0:0

Liverpul - Mančester siti 1:1 (1:1)
/Leskot ag 33 - Kompani 31/

U subotu:

Bolton - Everton 0:2 (0:0)
/Felaini 49, Velios 78/

Čelsi - Vulverhempton 3:0 (3:0)
/Teri 7, Staridž 29, Mata 45/

Mančester junajted - Njukasl 1:1 (0:0)
/Ernandez 49 - Ba 64p/

Norič - Kvins Park Rendžers 2:1 (1:0)
/Martin 14, Holt 73 - Luk Jang 59/

Sanderlend - Vigan 1:2 (1:1)
/Larson 8 - Gomez 44p, Di Santo 90+2/

Vest Bromvič Albion - Totenhem 1:3 (1:1)
/Mulumbu 10 - Adebajor 25, 90+3, Defo 81/

Stouk - Blekburn 3:1 (1:0)
/Delap 28, Vilan 58, Krauč 72 - Roćina 86/

Arsenal - Fulam 1:1 (0:0)
/Vermalen 82 - Vermalen 65ag/

TABELA: Mančester s. 35, Mančester j. 30, Totenhem (-1) 28, Njukasl 26, Čelsi 25, Arsenal 23, Liverpul 23, Everton (-1) 16, Norič 16, Aston Vila 16, KPR 15, Stouk 15, VBA 14, Svonsi 14, Fulam 12, Sanderlend 11, Vulvs 11, Bolton 9, Vigan 9, Blekburn 7.

(MONDO, foto: AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC