• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

JSL u brojkama: Crno-bijela jesen

Partizan krupnim koracima grabi ka petoj uzastopnoj tituli. U ovom kolu samo 16 golova, čak pet penala.

 JSL u brojkama: Crno-bijela jesen Izvor: MONDO

Prošlo kolo bilo je najefikasnije (25. golova) od početka sezone, kolo za nama, odnosno 13. runda Jelen Superlige Srbije "mršava" - tek 16 golova (dva meča završena su bez pogodaka).

Jesen pripada Partizanu, a poznata je tradicija da crno-bijeli uvijek stignu prvi na cilj na kraju sezone, ako su na polusezoni najbolji. Džinovski korak ka novoj, petoj uzastopnoj tituli, Partizan je napravio u subotu uveče kada je gotovo rutinski savladao Zvezdu 2:0 na njenom stadionu.

To je četvrti put uzastopno da Partizan pobjeđuje na stadionu Crvene zvezde u borbi za bodove, a šesti put zaredom. U posljednje tri godine, Partizan je čak devet puta pobijedio u 13 mečeva sa "vječitim rivalom" (računajući kup utakmice), a Zvezda je dobila samo dvije (jednu u prvenstvu - 4:1 i jednu u polufinalu kupa, ali tada je u ukupnom rezultatu Partizan bio bolji i prošao u finale Kupa u kojem je igrao sa Vojvodinom).

Crno-bijeli su u te tri poslednje godine najčešće pobjeđivali upravo rezultatom 2:0 (134. derbi - 5. oktobra 2010, 136. derbi - 8. aprila 2009. godine, u polufinalu kupa 16. marta ove godine i sada, u 141. derbiju).

U posljednjih šest "vječitih derbija" koji su igrani za bodove, Crvena zvezda je dala samo jedan gol Partizanu(!), a primila je devet! Zanimljivo, ukupno 593 minuta niko od fudbalera Zvezde nije zatresao mrežu Partiozana.

Zvonimir Vukić je nastavio sjajnu seriju - upisao se u strijelce u gotovo svakoj utakmici od 8. kola (protiv Spartaka dva gola), a nije dao gol samo na meču BSK- Partizan (0:1). Isto važi i za mladog napadača Marka Šćepovića. Protekli derbi bio je "njegov". Imao je asistenciju i dao je gol. Odlučio je i meč protiv Vojvodine u Novom Sadu (drugi gol Partizana), tri boda u Borči "parni valjak" je osvojio upravo njegovim pogotkom.

Do kraja jesenjeg dijela sezone ima još dva kola. Partizan je ove jeseni dao ubjedljivo najviše golova - 30 i primio ubjedljivo najmanje - 5. Pobijedio je u ova velika derbija srpskog fudbala (Vojvodinu u Novom Sadu 2:1, Crvenu zvezdu na njenom stadionu 2:0). Partizan je zabilježio 11. uzastopnu pobjedu u prvenstvu.

Crvenoj zvezdi je ovo bio drugi poraz u prvenstvu. U 1. kolu poražena je u Subotici od Spartaka 0:2 i sada od Partizana identičnim rezultatom. Zaostatak za "vječitim rivalom" sada je sedam bodova.

Kragujevački Radnički sačuvao je “oreol nepobjedivosti”. Doduše, Radnički nije uspio da ostvari pobjedu na svom "Čika Dači" protiv Jagodine (0:0), tako da taj remi i nije baš uspjeh, ali u svakom slučaju, Kragujevčani imaju itekako razloga da budu ponosni na ono što su pružili u Superligi ove jeseni.

Jagodina ima više razloga za zadovoljstvo, prije svega zbog činjenice da nije poražena u posljednjih šest gostovanja.

Vojvodina je protutnjala kroz Borču i drugi put u prvenstvu pobijedila rezultatom 4:0 (isto toliko je bilo i u 9. kolu protiv Hajduka). Borčanci su platili ceh za sve promašaje Vojvodine u prethodnim mečevima.

OFK Beograd je pobjedom nad "fenjerašem" Metalcem (i dalje jedina ekipa bez pobjede) prekinuo seriju od dva uzastopna poraza u prvenstvu i jedan u kupu (od Partizana). U posljednjih šest kola OFK Beograd nema remi - tri pobjede i tri poraza.

Rad ni protiv Borca nije uspio da prekine seriju bez pobjede koja traje od 1. oktobra i 7. kola. Borac, pak, ponovo nije pobijedio na svom terenu, a post traje još od 21. maja ove godine, odnosno od susreta sa Crvenom zvezdom u prošlom prvenstvu (tada je bilo 2:0 za Čačane). Čačani imaju samo jednu pobjedu u dosadašnjem toku prvenstva i to još u 1. kolu - u gostima protiv Javora.

Novi Pazar je deklasirao Slobodu, što je najubjedljiviji trijumf debitanata u Superligi. Ujedno, to je treći najteži poraz Užičana u elitnom društvu (Zvezda je pobijedila Slobodu u prošlom prvenstvu 5:1, a Partizan 5:2).

Pokazana su dva crvena kartona, oba na meču Smederevo - Spartak. Isključeni su Dušan Brković (Smederevo) i Branimir Aleksić (Spartak).

U ovom kolu dosuđeno je pet penala, četiri su iskorišćena. Pogodili su Giorgi Merebašvili za Vojvodinu, Irfan Vusljanin za Novi Pazar, Dragan Ćeran za Smederevo i Vladimir Torbica za Spartak. Promašio je fudbaler Zvezde Evandro Goebel u "vječitom derbiju".

Za Vojvodinu je ove jeseni dosuđeno ubjedljivo najviše penala - čak šest!

TABELA PENALA (*prva brojka dosuđeni i realizovani penali, u drugoj koloni penali protiv i realizovani):

Vojvodina 6 (4) - 1 (0)
Sloboda 3 (2) - 2 (2)
Crvena zvezda 3 (2) - 1 (1)
Spartak 2 (2) - 4 (4)
Javor 2 (2) - 0
Partizan 2 (2) - 0
Novi Pazar 2 (1) - 1 (1)
OFK Beograd 2 (2) - 0
Radnički 1 (1) - 1 (1)
Smederevo 1 (1) - 1 (1)
Borac 1 (0) - 1 (1)
Metalac 0 - 2 (1)
Rad 1 (0) - 1 (1)
Jagodina 0 - 1 (1)
BSK 0 - 2 (1)
Hajduk 0 - 1 (0)

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC