• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prosinečki: Nemam ništa sa Adžićevim odlaskom

U nedjelju je u Crvenoj zvezdi moglo da se čuje da će "kompletan sportski deo podneti ostavke ako ode Ivan Adžić". Trener Prosinečki je to demantovao u ponedjeljak.

 Prosinečki: Nemam ništa sa Adžićevim odlaskom Izvor: MONDO

Nedjelja, dan poslije poraza od Partizana, bila je "slobodan dan" u Crvenoj zvezdi, ali daleko od toga da je sve bilo mirno.

Naprotiv.

U popodnevnim časovima klub je zakazao konferenciju za štampu na kojoj je najavio pojavljivanje sportskog direktora Ivana Adžića (što se kasnije nije dogodilo), a uveče je u klubu moglo da se čuje i gotovo šokantna mogućnost da će "kompletan sportski dio, uključujući i trenera Roberta Prosinečkog, podnijeti ostavke, ako u ponedjeljak Adžić ode iz kluba".

S ozbirom na to da ni Prosinečki, ni Adžić, nisu bili dostupni za komentar ili demanti u nedjelju, odnosno da nisu odgovarali na pozive, prvi razgovor na ovu temu bio je moguć tek u ponedjeljak poslije treninga prvog tima, kada se pred novinarima našao trener prvog tima.

Da li je tačno to da se spremni da odete, ukoliko iz kluba ode i Ivan Adžić?

"Ne, ne znam, nemojte me pitati za te stvari, jer ja sa Ivanom Adžićem imam odlične odnose i nisam imao do sada s njim nijedan problem. Nisam se ni čuo sa njim, niti imam informacije o njegovom odlasku. Koliko sam uspio da čujem i pročitam ono što ste vi (novinari) prenosili, to su njegova razmišljanja i da želi da ode...", nije želio Prosinečki da bude umiješan u cijelu priču oko Adžićevog (ne)odlaska iz kluba.

"Nisam razgovarao s njim i ne znam ništa o tome", podvukao je.

Nezvanično, Adžić je taj koji je preko menadžera Zorana Vekića realizovao dolazak Prosinečkog u Crvenu zvezdu.

U ponedjeljak u 12 časova, iako je bilo najavljeno, Adžić se nije pojavio na konferenciji za medije, već je to uradio generalni sekretar kluba Đorđe Stefanović, koji je najavio i "brze promjene u narednih nekoliko dana", ali i "izbore u klubu tokom zimske pauze".

U medijima se spekulisalo i oko toga da će Prosinečki podnijeti ostavku poslije novog poraza od Partizana.

"Ne znam ko je spominjao, ja nisam ni u jednom trenutku. Pogotovu ne sada kada sam izgubio derbi. Jeste da smo izgubili, jeste da smo na sedam bodova zaostatka, jeste da je teška situacija, ali to još nije gotovo, iako mnogi tako misle", rekao je Prosinečki, koji je još jednom prokomentarisao utakmicu u subotu, ali i nagovijestio da će o narednim potezima razmišljati kada dovrši dva kola do zimske pauze.

"Derbi... Već sam rekao na konferenciji za medije poslije utakmice da smo mi imali prvi tri šanse, da smo imali penal, nismo to sve iskoristili, ali to je fudbal i to je tako. Oni su šanse iskoristili i pobijedili. Moramo da dignemo glave i da razmišljamo o dve utakmice koje dolaze, a onda ćemo, kada se završi polusezona, sjesti i razmišljati šta i kako dalje".
Igrači?

"Sigurno da im nije lako i da se od njih mnogo očekuje, kada je derbi, a tada su i tenzije velike. Poslije svega, događale su se i neke stvari u svlačionici, koje nisu smjele da se dogode. Zbog toga smo danas imali dugi razgovor i oni su svjesni da dve sljedeće utakmice moraju da pobijede, a što se Partizana tiče, vidjećemo..."

Da li ćete reagovati povodom izjava koje su davali Milan Vilotić ("za poraz pitajte one koji nas vode", prim. aut) i Kristijan Borha ("domaći igrači bojkotuju strance u Zvezdi, jer imamo veće plate", prim. aut)?

"Ja sam već reagovao...", rekao je Prosinečki.

"Obavio sam razgovor s njima, ni u jednom trenutku me nisu uvrijedili, imaju pravo da izjavljuju šta hoće, ali i ja da to sankcionišem", dodao je.

U cijeloj priči najgore je prošao Vilotić.

"Što se tiče Vilotića, ja sam već jednom pogazio riječ za dobrobit kluba, ali ako ja ostajem na mjestu trenera, on neće trenirati sa prvim timom i biće na transfer listi", drugi put je Prosinečki odstranio defanzivca iz ekipe za manje od šest mjeseci.

A, tuča Petkovića i Mezenge?

"Nije bio Nikola Petković ni u jednom trenutku, to je bio Vilotić, a Petković je bio tu i smirivao. Poslije je bilo 'rekla-kazala' i vi poslije pišete o nekakvim klanovima. To je tako kada se derbi završi s puno tenzije. Onda i dođe do ovakvih situacija, ali oni su na prvom mjestu profesionalci, moraju sada da se stisnu i da igramo dalje. Niti će da prestane da se igra zbog poraza od Partizana, niti Zvezda smije da prestane da razmišlja o budućnosti", demantovao je Prosinečki.

"Tačno da atmosfera nije onakva, kakva bi bila da smo pobijedili, što je normalno, ali igrači moraju da prevaziđu to".

Kako komentarišete izjavu Borhe, koji tvrdi da domaći igrači bojkotuju strance?

"Ja nisam čuo da je to rekao, on je meni danas tvrdio da to tako nije rekao...", rekao je Prosinečki, a na konstataciju da postoji tonski zapis izjave, dodao je:

"Meni je rekao da je mislio samo na jednog igrača, ali neću da ulazim u spekulacije. Ja mislim da su oni između sebe dobri, ali da je sve to puklo zbog ogromne tenzije, koja je vladala i prije derbija. Na kraju su se čak i potukli", izjavio je trener i tako demantovao klub, koji je u međuvremenu iznio tvrdnju da nije bilo nikakve tuče, već samo verbalne rasprave.

Nezvanično, Vilotić je u svlačionici udario Borhu, poslije svađe, a prije toga ušao je u konflikt i sa Evandrom, kojem je dobacio: "Maestro, što nisi pogodio penal?"

Evandro je priznao da mu, osim Borhe i Bruna Mezenge, kao i trenera Prosinečkog, niko nije pružio podršku poslije promašenog penala, a Borha dodao da su domaći igrači nezadovoljni, jer stranci zarađuju više, što je u ponedjeljak potvrdio i generalni sekretar Stefanović.

Za kraj, može li Zvezda da stigne Partizan?

"Stizalo se i više od sedam bodova... Mislim da Crvena zvezda to može i treba igrati i pobjeđivati, pa ćemo vidjeti. Iako svi mediji govore da je gotovo, ja mislim da nije", uspio je u svemu Prosinečki da zadrži optimizam koji je donio u klub.

(N. Janković - MONDO, foto: arhiva MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC