• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rnić za MONDO: Iz pomrčine do pobjede

Štoper Partizana pričao o specifičnosti „vječitog derbija“, penalu, događajima prije i poslije meča, a prisjećao se i neuspjeha protiv Genka i Šamroka.

 Rnić za MONDO: Iz pomrčine do pobjede Izvor: MONDO

Ne tako davno, prije samo četiri-pet godina, igrači su napuštali Humsku 1 sa debelim minusom u „vječitim derbijima“. Mnogi su otišli, a da nisu saznali kakav je ukus pobjede nad najvećim rivalom... Stvari su se u međuvremenu promijenile, Partizanova dominacija traje sezonama unazad, pa nove generacije neprestano dopisuju samo „pluseve“.

Stara crno-bijela garda, koja pamti i ona „loša vremena“, sada popravlja statistiku. Tako je Nemanja Rnić, u prvom derbiju po povratku u Partizan poslije tri godine u pečalbi, krenuo ka „nuli“.

„Lijepo je kada se popravlja negativna statistika“ , počeo je 27-godišnji štoper srpskog šampiona priču za MONDO.

Rnić je dijete Partizana i zato okršaji sa komšijama za njega imaju posebnu draž.

„Derbi je totalno drugačija utakmica od svih drugih, po svemu. Drugačije se spremamo, drugačije ulazimo u nju... Pobjede se više slave, a poslije poraza se mnogo više tuguje. Za nas, Partizanovu djecu, 'vječiti derbi' je poseban događaj“ .

Crno-bijeli su 141. „vječiti derbi“ riješili u svoju korist – 2:0.

„Super je što dominiramo već dugo, nadam se da ćemo tako da nastavimo“.

Sa sedam bodova prednosti mnogi već tvrde da je Partizan osvojio petu uzastopnu titulu.

„Ne bih se zalijetao... Ima još 17 kola do kraja prvenstva, mnogo je to. Sada slavimo, ali već od utorka moramo da se okrenemo teškom meču sa Radničkim. Opuštanja ne smije da bude“.
Rnić je neposredno poslije subotnje utakmice tvrdio da je sudija Danilo Grujić pogriješio kada je u finišu prvog poluvremena pokazao na belu tačku u Partizanovom šesneastercu. Decidirano je crno-bijeli defanzivac rekao da ga je lopta pogodila u butinu, a ne u ruku kako je niški arbitar procijenio.

„Vidi se i snimku da nije bilo penala. Gledao sam i zaustavljao u trenutku kada me je pogodila lopta. Nema dileme, nije mi ni takla ruku već se odbila od butine. Sudija je stajao tako da nije ni mogao da vidi. Možda je pomoćnik, s obzirom na to da je imao bolji pregled, mogao da mu suflira, ali to nije učinio. Glavni sudija je sam donio odluku“ .

Igrači Aleksandra Stanojevića su derbi dočekali rasterećeniji, sa četiri boda prednosti i visokim nivoom samopouzdanja stečenim serijom pobjeda. U skladu sa tim su i igrali.

„Utisak mi je sve vrijeme bio da igramo sigurno i da ne postoji šansa da primimo gol, osim ako ne napravimo veliku grešku. Bio sam uvjeren da protivnik ne može da nas ugrozi i da ne možemo da izgubimo“ .

Prema Rniću, pobjeda nad Zvezdom je apsolutno zaslužena.

„I statistika govori u našu korist, prvi smo na tabeli, imamo sedam bodova više i bolju atmosferu u ekipi, ako je suditi po onome što sam čitao u medijima, a što se tiče odnosa među Zvezdinim igračima. U ovom trenutku smo bolji“.

Oslonac Partizanove odbrane kaže da se tokom meča osećao bezbjednim, ali ono što se desilo na poluvremenu, kada su crno-bijeli 15 minuta proveli na klupi a ne u svlačionici, ocijenio je nesvakidašnjim.

„Igrači Zvezde su bili korektni“ , apostrofirao je Rnić i dodao:

„Navijači su pokušavali na sve načine da omoguće Zvezdi da pobijedi. Njima su tri boda bila neophodna kako bi prvenstvo učinili neizvjesnijim“.

I po završetku utakmice su igrači Partizana desetak minuta čekali na centru kako bi krenuli ka tunelu, jer je sa Severa i dalje prijetila „rafalna paljba“.

„Osjećaj je neprijatan. Čekali smo da se sve raščisti, ali nije, pa smo morali da krenemo ka tunelu... Trčeći... To je predmet za disciplinske službe“.

Pronijela se vijest i da su se gosti pred meč zagrijavali u mraku na pomoćnom terenu, jer reflektori nisu bili upaljeni.

„Bilo je prilično mračno, svjetlost je dopirala samo sa donjeg pomoćnog terena. Ne znam da li gornji, na kome smo se zagrijavali, uopšte ima reflektore, a ako ih ima, nisu bili upaljeni“.

"GENK JE BAŠ BOLIO“

Crno-bijeli se sada baškare na vrhu prvenstvene tabele sa ubjedljivom prednošću, a prije samo tri mjeseca bili su na ivici ambisa. Eliminisani su iz kvalifikacija za Ligu šampiona, zatim i za Ligu Evrope, i to od nejakog Šamroka. Tome je prethodio i poraz u Superligi, od Slobode Point.

„Domaća i evropska takmičenja su neuporediva. I sada mislim da nismo smjeli sebi da dozvolimo eliminaciju iz Evrope. Mnogo, baš mnogo me je zabolio neuspjeh protiv Genka, imali smo veliku šansu da uđemo u Ligu šampiona, ali nije bilo ni sreće ni pravde“.

Ipak, parni valjak nije pao u ambis...

„Nastavili smo dalje, bili smo psihološki jaki uprkos turbulencijama u i oko kluba. Bilo je teško i u svlačionici, ali smo uspjeli da se izvučemo. Morali smo sve da zaboravimo. Konsolidovali smo se i evo nas na vrhu tabele, sa 'plus sedam“.

"IMA I SADA 'PAMETNIH' KOJI ME OSPORAVAJU“

Nemanja Rnić je ljetos bio nadomak povratka u Humsku, pa dogovor nije postignut, ali jeste iz drugog pokušaja. Bukvalo preko noći se realizovao transfer. Tada su mnogi bili skeptični po pitanju mogućnosti bivšeg igrača Anderlehta i Žerminal Beršota.

Sada je sitaucija takva da trener Stanojević bira devetoricu igrača za prvi tim, jer Rnić i Ivan Ivanov sigurno igraju.

„Znam da su mnogi bili skeptični, ali me ni tada nisu zanimale te priče. Ima i sada 'pametnih', koji me osporavaju. Naravno, znatno ih je manje, jer rezultati govore sve – prvi smo na tabeli, u seriji smo pobjeda, primili smo najmanje golova“...

Rnić ne želi zasluge samo za sebe i saigrača iz centralnog dijela odbrane, Ivanova.

„Odbranu igra cijeli tim i to je naš kvalitet“, završio je priču igrač koji je od povratka u Partizan propustio samo meč u Kupu protiv Metalca.

(R.J, MONDO, foto MN Press, Beta)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC