• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mamić: Ja sam na Dinamovom braniku!

"Šerif od Maksimira" na svo jnačin odgovorio na optužbe bivšeg igrača Dinama Eduarda da Silve. "Bio sam mu tata, a on tako!".

 Mamić: Ja sam na Dinamovom braniku! Izvor: MONDO

Dugo ga nije bilo u medijima, čitava tri dana. Prvi čovjek zagrebačkog Dinama Zdravko Mamić je isprovociran da izađe pred hrvatske medije i odgovori na optužbe bivšeg igrača Dinama, sada Šahtjora Eduarda da Silve u vezi sa ugovorom koji je imao sa prvakom Hrvatske.

Ali, Mamić je govorio i o aktuelnom trenutku Dinama, koji je proteklog vikenda igrao samo neriješeno sa Interom iz Zaprešića u prvenstvu.

Eduardo da Silva, takozvani "Dudu", optužio je Mamića za lihvarski ugovor, za maltene robovlasništvo! Mamić je odgovorio da je naturalizovani Hrvat nezahvalan, da mu je dao milion evra iz svog džepa, da je na potpisivanju svakog ugovora bio prisutan i prevodilac kako bi fudbaler razumio svaku riječ i da mu je čak platio vjenčanje!

"Zar nije skandalozno da jedan Hrvat drugom Hrvatu to radi!? Ja sam njemu dao milion evra, milion evra koji pripadaju mojoj djeci. Šta je tu smiješno? Šta je smiješno da sam ga vodio kod deset ljekara da bi mu na kraju iz svoga džepa platio operaciju u Sloveniji. Šta je smiješno u tome da Eduardu i njegovom menadžeru dam 50.000 dolara? Šta je smiješno da potpišemo ugovor u kojem piše da 50 posto ide Eduardu, a po 25 posto agentu i meni?...", sipao je Mamić na još jednoj antologijskoj konferenciji za novinare.

"Bio sam mu tata, u ugovoru sve piše. To je investicija koju sam ja napravio. To je isto kao kada se mlada osoba brine o starijoj koja joj kasnije prepiše nekretninu. Eduardo je bio dijete kojem sam davao moj novac. Ko je tada mogao da zna da će Dudu ikada uspjeti?".

Mamić je otkrio da je Dinamo od transfera Eduarda dobio 13,5 milion evra i da nijedan jedini evro nije otišao u njegov džep već u klupsku kasu.

"Pa ne mogu ja da uzimam od svog Dinama! Eduardo ima ugovor u Šahtjoru od tri miliona evra po godini, potpisao je na tri, a u Arsenalu je imao dva miliona po godini. Od svega toga Mamić je dobio - nula evra, zero. Eduardo je postao multimilioner i još mi se smije u lice. Napravili ste od mene monstruma, a od monstruma dobre ljude i genijalce, a od mene genijalca napravili ste monstruma", poručio je Mamić hrvatskim sportskim novinarima.

Otkrio je da je Eduarda treirao kao sina.

"Kupio sam mu stan, dva automobila, platio sam mu vjenčanje, dao sam njegovoj mami 200.000 evra da kupi sebi kuću u Brazilu, i sad bih ja trebalo da budem žrtva smicalica i igara. Čovjeka dovedem do vrha svijeta, izvadim ga iz svlačionice gdje nije imao hljeb a on mi se smije. Ne vraća mi novac, i ne vraća ono što sam u njega uložio i koliko mi treba. Taj protekli novac, nikad mu nije dosta, ni njemu ni njegovoj porodici. Ćutao sam u interesu Dinama, hrvatske reprezentacije, poručio sam mu da samo vrati mojih milion evra. Sad mu dajem vremena da ne podignem krivičnu prijavu da ne bi završio u zatvoru", rekao je Mamić.

Prvi čovjek Dinama je rekao i da je najveća odbrana svog kluba od mafijaša i da ga je zbog Eduarda tražili ljudi iz "srpsko-bosanskog podzemlja" koji su se interesovali šta je sa novcem koji je trebalo da dobiju njegovi agenti, izvjesna braća Kašmiri iz Pakistana(!?).

"Ja sam taj koji stoji na braniku u Dinamu. Zar hoćete da eksplodiram u vazduhu? Ja ne smijem da pričam o tome, a mogao sam da budem likvidiran, mogao je neko da mi otme članove porodice. Sve je to izazvao taj mali šmrkavac (balavac)...Deset godina sam čekao da se taj mali probudi i kaže: Šefe!", rekao je Mamić.

Malo o Dinamu, remiju sa Interom...

Mamić je posjetio igrače u svlačionici poslije očajne igre protiv Intera iz Zaprešića.

"Prisustvovao sam jednom jadu i nemoći svoje ekipe. Bilo me je sramota. Ovo je prvi put da poslije mog ulaska u svlačionicu Dinamo nije pobijedio. Razlog nalazim u tome što sam otišao sa stadiona. Kad god ja odem sa stadiona Dinamo ne ostvari cilj. Tačno znam kada je loš rezultat razlog njihove prepotencije. To nepogrešivo detektujem", rekao je Mamić.

Igrače je kritikovao, ali i rekao im da ih obožava(!).

"Nikog nisam uvrijedio. Ja nikada nikoga ne vrijeđam. Da ja ne radim sve što radim Dinamo bi bio slabiji triput od Hajduka. Kroz motivacione govore vršim dodatnu mobilizaciju", rekao je Mamić i dodao da nije problem u treneru Krunoslavu Jurčiću.

"Velika sam podrška Jurčiću jer Dinamo nije imao većeg radnika u posljednjih dvadeset godina. Ne mogu da nađem zamjerke u radu cijelog stručnog štaba. Nikada nismo imali na jednom mjestu toliki broj stručnjaka. Nedostaje nam Ćiro Blažević, ali isključivo fudbalski trener iz 1982. On je jedini, osim mene, znao da natjera igrače da ljube travu i zidove Dinamovih svlačionica", rekao je Mamić.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC