• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kaluđerović: Pobjeda, da živi nada!

"Cilj je pobjeda protiv Vojvodine, kako bi nada o tituli živjela i tokom zimskih priprema i proljećnog dijela prvenstva", kaže nadapač Crvene zvezde.

 Kaluđerović: Pobjeda, da živi nada!  Izvor: MONDO

Jedan od najvećih derbija srpskog fudbala neće imati ko uživo da gleda.

Osim rezervnih igrača, 75 odabranih članova uprava oba kluba i akreditovanih novinara.

Tužna atmosfera u najavi očekuje derbi meč 15. kola Jelen Superlige Srbije, posljednjeg koje će fudbaleri Crvene zvezde i Vojvodine odigrati prije nego odu na zimski san, sve do 3. marta 2012. godine.

Zbog divljanja navijača tokom 141. "vječitog derbija", beogradski i novosadski crveno-bijeli odigraće utakmicu iza zaključanih kapija stadiona u Ljutice Bogdana, a privilegiju da posmatraju duel imaće i gledaoci Arene sport. Utakmica počinje u subotu u 13 časova.

"Znamo da će biti prazan stadion i da će atmosfera biti bitno drugačija od one na koju smo navikli kada dođe naša publika. Ali to ne znači da igrači u takvoj, drugačijoj atmosferi ne treba da pruže maksimum. Naprotiv!", rekao je trener Crvene zvezde Robert Prosinečki u petak, nešto prije nego što je održao posljednji trening pred derbi.

A, na treningu potom, okupilo se više od 1.000 navijača, koji su pjesmom i transparentima poručili ekipi da u subotu žele - pobjedu.

Žele to i igrači, ali žele i rivali iz Novog Sada, koji su itekako umjeli da zagorčaju život Crvenoj zvezdi u Beogradu. Vojvodina u prestonicu stiže sa, za naše uslove, nevjerovatnom serijom utakmica van svog stadiona bez poraza! Voša je u prvenstvu posljednji put poražena van "Karađorđa" 23. aprila ove godine, na Karaburmi, od OFK Beograda.

Uz sve to, činjenica je i da Crvena zvezda ove sezone nije pobijedila nijedan tim iz vrha tabele (Partizan, Sloboda, Radnički, Spartak) i da je pred njom i šesti član gornjeg doma, baš ekipa koja se u Ljutice Bogdana često "častila" bodovima. Vojvodina je poražena samo dva puta na posljednjih šest gostovanja na "Marakani", a u dva navrata u tom periodu, "lale" su odnijele sva tri boda kući.

Dakle, u subotu će biti sve, samo ne "lako" za tim Roberta Prosinečkog.

"Oni, kao i prošle sezone, u ovu utakmicu ulaze u finišu ovog dijela prvenstva, sa uveliko podignutom formom. Bilježe pobjede u posljednjim utakmicama, dobar su tim, imaju bivše igrače Crvene zvezde i Partizana, imaju kapitena mlade reprezentacije, imaju reprezentativca Makedonije i neće nam biti nimalo lako. Bilo bi teško i da je s publikom...", rekao je Prosinečki, ali dodao:

"Ipak, mi smo uspjeli poslije teške situacije i poraza od Partizana da se dignemo i pobijedimo Rad u prošlom kolu, što nam je vratilo motivaciju i samopouzdanje. Ako ponovimo igru iz drugog poluvremena te utakmice, ali tokom svih 90 minuta, uvjeren sam da ćemo pobijediti".

Prosinečki, poslije dugo vremena, može da računa na sve fudbalere. Sve, osim Kadua Mendeša, koji je ostao usamljen na - do skora - prepunoj listi povreda.



Ozdravio je i golgeter Andrija Kaluđerović, koji je riješio prošlonedjeljni susret sa Radom. On je tada, pod temperaturom, ušao u 75. minutu umjesto Bruna Mezenge i iz drugog kontakta s loptom, u 93. minutu, donio pobjedu Crvenoj zvezdi.

Kaluđerović važi za nezgodnog igrača po Vojvodinu, čiju je mrežu tresao i kao igrač OFK Beograda, Rada, Crvene zvezde...

"U pravu ste, davao sam golove Vojvodini u kom god klubu da sam igrao. Ali, ja u svaku utakmicu ulazim sa željom da postignem gol, pa će tako biti i u subotu. Nadam se da ću nastaviti seriju, a mogu da kažem i da sam se oporavio i da se dobro osjećam", rekao je Kaluđerović, kojem će to možda biti oproštajna utakmica u crveno-bijelom dresu.

"To da li je oproštajna ili ne, ne bih komentarisao u ovom trenutku, iz prostog razloga što razmišljam samo o protivniku. Vjerujte, svima u klubu ova utakmica mnogo znači, jer vjerujemo da bismo pobjedom mnogo uradili na putu ka titulu, bez obzira na to što će neki reći da zaostajemo sedam bodova za Partizanom".

Kaluđerović je dodao:

"Cilj je pobjeda protiv Vojvodine, koja je poslije Partizana naš najveći rival u Srbiji, kako bi nada o tituli živjela i tokom zimskih priprema i proljećnog dijela prvenstva. Biće teško, jer igramo pred praznim tribinama, ali igrali smo i pred punim, pa smo izgubili od Partizana".

U sličnom stilu, nadovezao se i Prosinečki.

"Nije isto otići na raspust sa porazom i dobro odigranom utakmicom i pobjedom u derbiju".

O seriji Vojvodine bez poraza van svog stadiona, Prosinečki je rekao:

"Svjesni smo da su neugodni, ali i Radnički je bio bez poraza u cijelom prvenstvu pa ste vidjeli kako je prošao u prošlom kolu. Nećemo se opustiti, jer znamo da su oni opasni na strani, prošle sezone su dobili Partizan 2:0, ovde je bilo 2:2. Mi to znamo, ali ako budemo bili pravi u subotu, srušićemo im taj niz nepobjedivosti", podvukao je Prosinečki.

Za kraj, posljednjih pet rezultata na "Marakani": 2010/11 - 2:2, 2009/10 - 3:0, 2008/09 - 0:1, 2007/08 - 1:1, 5:1, 2006/07 - 0:3...

Šteta što novu epizodu neće imati ko da gleda!

(N. Janković - MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC