• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Oumaru: Pašće Zvezda, samo oprezno!

"Hrabro i oprezno, disciplinovano i sa punom koncentracijom. Od prvog do posljednjeg minuta", kaže centarfor Vojvodine pred duel sa Zvezdom.

 Oumaru: Pašće Zvezda, samo oprezno! Izvor: MONDO

Više od sedam mjeseci Vojvodina nije se pognute glave vratila u Novi Sad poslije utakmica u Jelen Superligi Srbije.

Najneljubazniji gost srpskog fudbala u subotu od 13 časova stiže na najveći stadion, na kojem neće biti "žive duše". Pred praznim tribinama, u posljednjem meču jesenjeg dijela prvenstva, Novosađani će krenuti ka sedmoj pobjedi u Ljutice Bogdana u istoriji.

Ali i trećoj u posljednjih šest sezona. Od 2007. do danas, Vojvodina je samo dva puta u šest navrata poražena na stadionu Crvene zvezde.

Može li Voša do pobjede?

"Može", bez ustezanja poručuje golgeter Vojvodine i bivši igrač Crvene zvezde Abubakar Oumaru, koji je prošle sezone golom u 80. minutu režirao remi ova dva kluba, iako su Beograđani vodili 2:0.

"Mnogo bi nam značila pobjeda, donijela bi nam treće mjesto. To je naš motiv, a samopouzdanje uliva odlična forma, tri uzastopne prvenstvene pobjede, plus jedna u Kupu Srbije".

Kako do pobjede?

"Glavom. Hrabro i oprezno, disciplinovano i sa punom koncentracijom. Od prvog do posljednjeg minuta", kaže Kamerunac, koji će drugi put od kada je došao u Srbiju igrati pred praznim tribinama "Marakane".

Prvo takvo iskustvo, Oumaru je doživio 18. aprila 2009. godine, kada je stadion u Ljutice Bogdana takođe bio suspendovan, a Vojvodina pobijedila golom Dragana Mrđe - 0:1.

"Sjećam se te utakmice. Tišina, na tribinama nije bilo nikoga. Baš neobično. Prazan stadion odjekivao je od glasova nas igrača. Tada sam igrao u Zvezdi. Imao sam veliku šansu u drugom poluvremenu. Šutnuo sam i već vidio kako se mreža trese, da bi Žozef Kizito u posljednjem trenutku spriječio pogodak", premotava film brzonogi strijelac.

"Za mene derbi bez publike nije derbi. Oštećeni su i Zvezda i Vojvodina, a najviše oni koji vole fudbal i koji bi došli da vide okršaj vodećih timova u Srbiji", podvukao je Oumaru, koji bi mogao da ode iz kluba ove zime.

"O tome se priča, ali ja malo znam. Rekao sam mom menadžeru da prije Zvezde neću da mislim o tome. Hoću da sam skoncentrisan. Kad se prvenstvo završi, pričaćemo o budućnosti", kaže Abubakar Oumaru.

Trener Voše Dejan Vukićević odlučio je da zbog Facebooka više ne saopštava igračima sastav prije utakmice. On će ekipu držati pod tenzijom sve do dolaska na "Marakanu", a onda će izabrati jedanaestoricu za novi podvig na najvećem, ovog puta i praznom stadionu.

Crvena zvezda - Vojvodina, subota, 13.00 časova. Prenos na Areni sport.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC