• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Koliko Vidić znači za Junajted? Mnogo!

Mančester junajted sa i bez Vidića nije ni približno isti tim. O tome svjedoče i brojke, od kojih se menadžeru Fergusonu diže kosa na glavi.

 Koliko Vidić znači za Junajted? Mnogo! Izvor: MONDO

Mančester junajted ostao je bez kapitena do kraja sezone.

Zbog teške povrede ligamenata koljena na utakmici Lige šampiona sa Bazelom u srijedu uveče, srpski fudbaler Nemanja Vidić moraće na operaciju, zbog koje će takmičarski fudbal moći da igra tek u sezoni 2012/13.

Šta to znači za Junajted u trenutku kada je ekipa doživjela sunovrat u Ligi šampiona, gdje je ispala u prvoj fazi i kada na tabeli Premijer lige zaostaje za gradskim rivalom Sitijem?

To znači - OGROMAN gubitak! I brojke to potvrđuju.

Iako su engleski mediji ove sezone spekulisali oko toga da menadžer Junajteda ser Aleks Ferguson gubi povjerenje u Vidića, da ne komuniciraju baš najbolje i da mu sprema transfer u januaru ili junu, statistika pokazuje da bi Ferguson bio "lud" ukoliko bi procijenio da Vidić nije potreban ovom Junajtedu.

Ukratko...

Od kada je u januaru 2006. godine došao na "Old Traford" iz moskovskog Spartaka, bivši kapiten Crvene zvezde i dugogodišnji reprezentativac Srbije donosio je Junajtedu 74 odsto pobjeda u trenucima kada je bio na terenu. Suprotno tome, kada Vidić nije igrao za "crvene đavole", procenat uspješnosti ekipe padao je na 60 odsto!?

Ove sezone, gledajući mečeve Premijer lige, s Vidićem na terenu, Mančester junajted primio je samo pet golova ili po jedan pogodak na svakih 149 minuta. Bez Vidića na terenu, "đavoli" su primili 20 golova, odnosno po jedan na svakih 67 minuta.

I još gore po "đavole". Kada je Vidić ove sezone igrao svih 90 minuta, a ne ulazio ili izlazio kao zamjena, Junajted je primio samo JEDAN gol i to iz penala protiv Njukasla!?

Srbin je s povredom počeo sezonu, pa je propustio njen start, potom je nedovoljno oporavljen nastupio i na - ispostavilo se - posljednjoj utakmici u dresu reprezentacije Srbije zbog čega je uslijedila nova pauza u Junajtedu, pa je zabilježio svega šest nastupa u ligi od ljetos. Ali...

To mu nije smetalo da sa 77 presječenih lopti i 18 dobijenih duela bude najbolji fudbaler u tim segmentima u ekipi, iako su pojedine njegove kolege imale duplo više nastupa od njega!

Stoga, neka ne čude Fergusonove riječi...

"Njegovo neigranje će nam predstavljati veliki problem, svi su mogli da vide koliko nam je nedostajao kada je bio povrijeđen na početku sezone. Nemanja je sjajan momak, vrhunski igrač koji se odlično snalazi u kaznenom prostoru. Ipak, imamo nekoliko fudbalera koji mogu da 'uskoče', Džonija Evansa, Fila Džonsa, Krisa Smolinga, a naravno, tu je i Rio Ferdinand", kazao je Ferguson engleskim medijima.

Ferguson je istakao da je u startu znao da nešto ozbiljno nije u redu sa Vidićem, kada ga je vidio kako pada na travu u Bazelu, poslije duela sa Markom Štrelerom.

"Odmah se vidjelo da je u pitanju ozbiljna povreda. Nemanja će u ponedjeljak otići kod ljekara specijaliste i tada ćemo tačno znati plan oporavka. Sigurno je jedino da ne može odmah na operaciju, jer prvo mora da mu spadne otok na nozi", objasnio je trofejni stručnjak.

(N. J. - MONDO, foto: Guliver/Getty Images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC