• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hala Madrid ili Visca Barça?

Veliki "El Klasiko" samo što nije!Pažnja cijelog svijeta biće u subotu usmjerena na meč koji bi mogao da riješi ili zakomplikuje prvenstvo Španije

 Hala Madrid ili Visca Barça? Izvor: MONDO

Još jedan dan!

Najnoviji "rat fudbalskih zvijezda", susret dva vjerovatno najjača fudbalska tima na svijetu i, što ne reći – najvećih favorita za osvajanje (ili odbranu) titule prvaka Evrope, izaziva veliku pažnju fudbalske i ne samo fudbalske javnosti. Kao i uvijek.

Subotnji meč neće biti samo duel prvoplasiranog Real Madrida sa "prvim pratiocem“ koji ima tri boda manje i jedan meč više.

Kontroverzni Portugalac Žoze Murinjo poslije nekoliko poraza prošle sezone (jednog bolnog) i izgubljenog Superkupa Španije uoči početka ove ima priliku (a i mora) madridskoj publici gladnoj trofeja predstaviti "konačan proizvod" njegovog dosadašnjeg rada u klubu.

Prošle sezone je imao kakvo-takvo opravdanje za neuspjeh. Čekalo se da njegov sistem zaživi i da se igrači naviknu na nov sistem. Ove godine Madriđani igraju prema njegovom ukusu, vode na tabeli i imaju priliku da na svom stadionu steknu veliku prednost u borbi za titulu.

Real je ubjedljivo pobijedio posljednjih pet mečeva, postigao 19 golova, dok kao domaćin ima još impresivniji skor. Od 18. oktobra i duela sa Lionom je na pet utakmica 24 puta zatresao mrežu gostiju i, naravno, sve mečeve riješio u svoju korist.

"Znamo se godinu i po, ujedinjeni smo i naša poruka je uvijek ista. Znamo da svi jedva čekaju duel sa Barsom. Za razliku od prošle sezone, sada smo duže zajedno, poznajemo bolje svoje igrače, imamo više samopouzdanja i rezultat toga su dobri rezultati. To pomaže timu da bude u dobroj formi", rekao je pomoćni trener najefikasnije ekipe španskog prvenstva Aitor Karanka.

Veliki mečevi izazivaju i veliku pažnju cijelog svijeta. Proizvođač automobila Audi takođe je napravio najavnu reklamu za 163 "El Klasiko". Pogledajte je OVDJE.

Aktuelni prvaci Španije i Evrope dolaze na Bernabeu spakovanih kofera za put u Japan, na Svjetsko prvenstvo timova i duel sa Al Sadom iz Tunisa u polufinalu.

Igrači Pepa Gvardiole, do sad nepobjedivog trenera na Santjago Bernabeu, moraju da pobjede kako "realni" zaostatak od šest bodova ne bi dodatno povećali.

"Mnogo je važno da u subotu ostvarimo dobar rezultat, jer će to uticati na dalji tok prvenstvene trke. Nećemo imati mnogo vremena za odmor, jer odmah poslije meča u Madridu putujemo u Japan. Nama je važno i Svjetsko prvenstvo za klubove, hoćemo trofej i na tom turniru", rekao je zvijezda Katalonaca Lionel Mesi španskim medijima.

Subota uveče ni njemu neće donijeti "još jedan" derbi. Sa druge strane ga očekuje Kristijano Ronaldo, naoštren da pokaže da su njegovih 17 prvenstvenih golova najava nove Realove titule.

Za kraj jedan zanimljiv detalj koji će pokazati koliko je nezahvalno prognozirati pobjednika. Fudbaleri Barselone su najviše do sada šutirali na gol protivnika u prvenstvu – 258, naspram 253 udarca igrača Reala. Ipak, Madriđani su gađali preciznije i postigli 49 pogodaka naspram 47 Barseloninih.

Veliki španski derbi počinje u 22.00 časa, a direktan prenos možete pratiti na uživo na Areni Sport 3. Gledaoci će imati priliku da se cijelog dana "zagrijevaju" za veliki meč uz komentare stručnjaka i direktna uključenja specijalnog izvještača iz Madrida.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC