• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Janković trenira "orliće" iz domaćih klubova

Selektor mlade reprezentacije Aleksandar Janković saopštio je spisak igrača koje će trenirati na mini pripremama u Staroj Pazovi od 12. do 14 septembra.

 Janković trenira "orliće" iz domaćih klubova Izvor: MONDO

Okupljanje srpskog reprezentativaca van termina predviđenog FIFA kalendarom uslovilo je nedolazak igrača iz inostranstva na mini-pripreme "orlića".

Selektor Janković kaže da će tri dana sa igračima iskoristiti za trening, razgovor o predstojećim obavezama u kvalifikacijama za EP i druženje.

"Prije svega dugujemo zahvalnost klubovima koji su bez pitanja oslobodili igrače u terminu koji FIFA nije predvidjela svojim kalendarom. To je jako lijep gest i velika korektnost. Organizovali smo ovakvo okupljanje i krajem prošle godine i mnogo nam je značilo da se upoznamo i krenemo. Očekujem da nam ono bude neka vrsta baze za 2012. godinu", rekao je Janković na konferenciji za novinare.

Mlada reprezentacija Srbije odigrala je tokom 2011. godine pet kvalifikacionih utakmica za Evropsko prvenstvo u Izraelu i na polovini ciklusa zauzima prvo mjesto sa tri boda (i utakmicom) više od Danske.

Naredni kvalifikacioni meč odigraće u junu na Farskim ostrvima, a onda joj slijede i septembarski dueli u Danskoj i kod kuće sa Makedonijom.

"Zaključujemo 2011. godinu koja je bila dobra za nas. Okupljamo se da vidimo šta ćemo i kako u narednim akcijama. Narednu takmičarsku utakmicu igramo tek u junu, a februarski termin je predviđen za odigravanje prijateljske utakmice. U jeku smo ciklusa i dok se ne završi nećemo se ni osvrtati. Svako okupljanje imalo je za cilj davanje odgovora na pitanja koja smo imali za kadrovska rješenja“, rekao je Janković.

Selektor kaže da sa optimizmom čeka nastavak kvalifikacija.

"Naše ambicije su poznate. prvi prolazni cilj je baraž i zadovoljstvo mi je da na kraju godine mogu da konstatujem da idemo ka tom cilju. Dosadašnje utakmice pokazale su da je odbrana pristojna, da su igrači požrtvovani u dresu sa državnim grbom...“

Janković je želio da pripremama prisustvuje i Nenad Krstičić, ali Sampdorija nije bila spremna da ga pusti.

Na spisku srpskog selektora su:

golmani: Branimir Aleksić (Spartak Zlatibor voda), Marko Dmitrović (Crvena zvezda), Aleksandar Kirovski (Crvena zvezda)

odbrana:
sredina terena: Filip Kostić (Radnički Kragujevac), Vuk Mitošević (Vojvodina), Slobodan Medojević (Vojvodina), Saša Marković (Partizan), Darko Lazović (Crvena zvezda), Luka Milivojević (Rad), Filip Knežević (Borac Čačak)

napad: Nemanja Kojić (Rad), Lazar Marković (Partizan), Đorđe Despotović (Spartak Zlatibor voda), Marko Šćepović (Partizan), Ognjen Mudrinski (Jagodina)

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC