• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Klasika... Barsa je bolja!

Ništa novo u "El Klasiku"... Barselona pobijedila u Madridu 3:1. Real poveo u prvom minutu, Barsa preokrenula i dominirala u drugom poluvremenu.

 Klasika... Barsa je bolja! Izvor: MONDO

Ne pomaže ništa!

Ni sjajna forma, ni bodovna prednost, ni domaći teren, ni Ronaldo, ni Murinjo, ni uloga favorita, ni gol u prvom minutu... Vladar Španije, gazda novije ere "El klasika" je Barsa!

Real Madrid - Barselona 1:3 (1:1). Strelac za "bijele" bio je Benzema u prvom minutu, dok su golove za Barsu postigli Sančez u 30, Marselo (autogol) u 53. i Fabregas u 66. minutu.

Odlično je počelo za Real. Rano vođstvo, Murinjov presing, kojim je neutralisao Barsino najjače oružje - pas igru, Ronaldova šansa za 2:0... Nije to bilo sve od Madriđana, ali je Barsa došla do daha... daha koji je zaledio Madrid. Opet!

Izgledalo je da je Žoze Murinjo konačno pronašao dobitno rješenje protiv Pepa Gvardiole. Njegova ideja, zamisao da spreči Barsu da dominira sa pasom i loptom u posjedu, živjela je, čini se, nikad duže. Dugo, skoro sat vremena, ipak nedovoljno.

Kada su se domaći igrači umorili, Barsa je počela da pristika, mada je već u tom trenutku imala gol prednosti. Real je bio sve dalji od pobjede, a Katalonci na tabeli sve bliži najvećem protivniku u borbi za titulu šampiona Španije.

Barselona je neporažena na posljednjih sedam derbija, od kojih je čak šest riješila u svoju korist (ukupan skor u "El klasiku" je 68 pobjeda Reala, 64 Barse i 31 remi). Real je posljednji put slavio (4:1) 7. maja 2008, kada je i osvojio posljednju titulu. Bilo je to za vrijeme ere Predraga Mijatovića, koji je vrlo brzo poslije toga smijenjen sa pozicije direktora.

Vodio je Real pred svojim navijačima i godinu dana kasnije, ali umjesto pobjede doživio je katastrofu - 2:6. Ovaj put Mesi i drugovi nisu bili toliko ubjedljivi.

Borba za titulu u Primeri ponovo postaje zanimljiva. Mogao je Real da riješi mnoga pitanja pobjedom. Ovako, dva španska velikana imaju isti broj bodova, ali su Madriđani u zaostaku jedan meč.
REAL - BARSELONA 1:3
Kakav šok na početku utakmice za aktuelnog prvaka Španije i Evrope!

Igrao se prvi minut, tačnije od prvog sudijskog zvižuka prošlo je tek 23 sekunde...

Viktor Valdes je pod pritiskom presinga domaćih igrača napravio kardinalnu grešku i dodao loptu pravo u noge Anhelu di Mariji, čiji je udarac sa 17-18 metara izblokiran. Iz drugog pokušaja, nešto dalje od Argentinca, ali po sredini, šutirao je Mesut Ozil, koji je takođe pogodio protivničkog fudbalera, međutim, lopta se ovaj put odbila pravo do Karima Benzeme, koji je bio potpuno sam na četiri-pet metara od gola i nije mu bilo teško da pogodi mrežu.

Francuz je ušao u istoriju "el Klasika" kao strelac najbržeg gola u 163 dosadašnja duela.

Barsa je mogla da izjednači samo šest minuta kasnije.

Serhio Ramos se okliznuo i na najgorem mogućem mjestu po svoj gol prepustio loptu Lionelu Mesiju. Najbolji igrač Katalonaca krenuo je silovito ka šesnaestercu, u kojem je napravio dribling na lijevu stranu, namjestio se, dobro gađao, ali je Iker Kasiljas bio odličan izbacivši vrhovima prstiju loptu u korner.

Za neutralne i za navijače "kraljevskog kluba", bolji početak derbija nije mogao da se zamisli!

Poslije ovih prilika uslijedila su dva šuta iz daljine, Kristijana Ronalda sa jedne i Ćavija (prekid) sa druge, ali su Valdes i Kasiljas pesnicama spriječili klizavu loptu da završi u mreži.

Real je u 25. minutu mogao da vodi 2:0. Benzema je sa lijeve strane kao na tacni "servirao" loptu Ronaldu na 16 metara, ali je Portugalac bio veoma neprecizan.

Tačno poslije pola sata igre muk na Bernabeu.

Mesi je još jednom pokazao zašto je najbolji igrač današnjice. Kada nije išlo ekipi preuzeo je stvar u svoje noge. Omaleni Argentinac je sa lakoćom (tako je djelovalo) prošao pored brojnih igrača u belim dresovima i u pravom trenutku odigrao za Aleksisa Sančeza, koji je povukao na desnu stranu, ne mnogo, i veoma preciznim udarcem po zemlji sa ivici šesnaesterca pogodio dalji ugao Realovog gola.

Čarolija i Majstorija!

To su reči koje najbolje opisuju ovu akciju. Tandem Barse protiv sebe je na polovini Reala imao više od pola tima. Ipak, bili su uspješniji.
Posljednjih 15 minuta prvog dela odigrano je bez većih uzbuđenja, a tako je bilo i prvih pet u nastavku.

Murinjo je uspio da zaustavi prepoznatljivu igru protivnika. Ipak, Barsa je u 51. minutu konačano došla do pasa, ali ta akcija nije prošla.

Tako je barem izgledalo...
Ali, sa Barsom se nikada ne zna. Iz atipične akcije za prvaka Evrope gosti su stigli do 2:1. Ćavi je pokupio volejom, sa skoro 30 metara od gola, jedan "odbitak", lopta je na putu ka Kasiljasu pogodila Marsela, promijenila pravac i od stative se odbila u mrežu.

Preokret za tišinu na Santjago Bernabeu i veliku radost za grupicu Katalonaca smještenu pod krovom ogromnog stadiona.

Real više nije imao snage za presing koji je forsirao od početka duela. Barselona je počela da "veze" i da bude sve opasnija.

U jeku napada gostujućeg tima Real propušta sjajnu priliku. Ronaldo će dugo žaliti zbog loše reakcije u 62. minutu. Ćavi Alonso je posalo idealnu loptu sa lijeve strene, a Ronaldo i Pepe mogli su da se dogovore ko će glavom da savlada Valdesa, jer su Portugalci ostali potpuno sami. Bliži lopti bio je najbolji igrač madridskog kluba, ali kada su svi vidjeli izjednačenje, lopta je odskakutala pored stative.

Kazna, surova, stigla je vreoma brzo.

Poslije propuštene prilike nisu prošla ni puna tri minuta, a Barsa je vodila 3:1.

Idealno ubačena lopta Danija Alveša i lak posao za Seska Fabregasa. Barsa je dala gol GLAVOM!

Do kraja meča bilo je još velikih prilika, međutim rezultat se nije mijenjao. Benzema i Kaka bili su najbliži da savladaju Valdesa, dok je na drugoj strani i Kasiljas bio na mukama.

REAL (4-2-3-1): Kasiljas - Koentrao, Pepe, Ramos, Marselo - Alonso, Las (od 62' Kedeira) - Di Marija (od 68' Iguain), Ozil (od 58' Kaka), Ronaldo - Benzema.

BARSELONA (4-3-3): Valdes - Alveš, Pike, Pujol, Abidal - Buskets, Ćavi, Inijesta (od 89' Pedro) - Fabregas (od 78' Keita), Mesi, Sančez (od 84' Vilja).

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC