• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MONDO: Adi i Kaluđerović odlaze prvi

Li Adi i Andrija Kaluđerović, najvjerovatnije, biće prvi fudbaleri koji će napustiti Crvenu zvezdu ove zime. Obojica su na korak od potpisa za klubove sa Dalekog istoka.

 MONDO: Adi i Kaluđerović odlaze prvi Izvor: MONDO

Poslije sunovrata u šampionskim ambicijama i jeseni tokom koje je ekipa "sakupila" deset bodova manjka za liderom Partizanom, sasvim je logično da se u Crvenoj zvezdi sprema još jedna rekonstrukcija tima.

Ova će, prema saznanjima MONDA, biti veoma temeljna.

Poslije poraza od Vojvodine u poslednjem kolu jesenjeg dijela prvenstva, trener Crvene zvezde Robert Prosinečki ostao je nedorečen kada je govorio o nekim temama vezanim za ekipu na konferenciji za medije, najvjerovatnije štedeći riječi za sastanak koji će u nedjelju ujutru održati sa igračima.

Tada će Prosinečki prvo njima, a potom javnosti, saopštiti na koga više neće računati, odnosno ko će se naći na transfer listi. MONDO saznaje da će značajan procenat standardnih prvotimaca Crvene zvezde ove sezone biti ponuđen na tržištu.

Prvi bi ekipu trebalo da napuste Li Adi i Andrija Kaluđerović. Za njih dvojicu još ranije stigle su ponude sa Dalekog istoka, a pregovori su u završnoj fazi. Potpisi bi trebalo da uslijede u najkraćem roku, kada će biti ozvaničeno da Adi odlazi u kineski Dalijen, a Kaluđerović u južnokorejski Inčon.

S obzirom na to da obojici ugovori sa Zvezdom ističu tek naredne sezone, crveno-bijeli će od ova dva transfera lijepo zaraditi, a kada je Adi u pitanju spekuliše se o obeštećenju od skoro dva miliona evra. Podsjetimo, Ganac je stigao u Crvenu zvezdu poslije Svjetskog prventva u Južnoj Africi 2010. godine i navodno je plaćen 250.000 evra.

Za Zvezdu je odigrao 37 utakmica, od čega 16 u ovoj sezoni, a njegov boravak na "Marakani" obilježili su česti problemi, nesuglasice sa trenerima, nedisciplina, nedolazak sa priprema reprezentacije, ali i požrtvovano prihvatanje uloge golmana u finišu jedne od utakmica.

Što se Kaluđerovića tiče, on je takođe došao ljeta 2010. godine i za to vrijeme postigao je 30 golova za Crvenu zvezdu u 55 nastupa, ove sezone deset na 22 utakmice. On će otići u klub koji je trenirao bivši selektor reprezentacije Ilija Petković i za koji je igrao Kaluđerovićev bivši saigrač Ognjen Koroman.

Pored Adija i Kaluđerovića, Crvena zvezda ima zvanične ponude za Darka Lazovića, Milana Vilotića, Miloša Dimitrijevića, Kadua Mendeša i Miloša Trifunovića.

(N. J. - MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC