• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gvardiola: Morate biti hrabri ili vrlo hrabri

Veliki Real je protiv moćne Barselone imao prednost od 1:0 već u prvom minutu meča na "Santjago Bernabeu", ali je uprkos tome poražen.

 Gvardiola: Morate biti hrabri ili vrlo hrabri Izvor: MONDO

Katalonci su usred Madrida izašli kao pobjednici (1:3).

Trener gostiju Pep Gvardiola bio je ponosan na hrabru borbu svojih izabranika poslije ukupno osmog poraza koji je nanio Madriđanima od dolaska na klupu Barse.

"U Madrid uvijek dolazimo sa ciljem da igramo najbolje, uvijek stvaramo šanse, pa je tako bilo i ovog puta. Znali smo šta nas čeka i pripremili smo se za velikog protivnika. Pokušavali smo i uspjeli smo, iako nije dobro krenulo po nas. Poslije greške na početku ipak nismo podlegli pritisku... Jednostavno u životu morate biti hrabri, ili vrlo hrabri", rekao je Gvardiola, koji kao trener barselone nikada u Madridu nije poražen (na pet gostovanja ima tri pobjede i dva remija).

Strateg Barselone priznao je da je rano primljen gol stigao zbog greške golmana Valdeza, ali ga nije kritikovao na kraju meča, već, naprotiv, pohvalio.

"Valdes je pogriješio, ali i greške su dio sporta. Ipak, nakon toga, on se podigao, nastavio da igra kao da se ništa loše nije dogodilo i ponosan sam na to. Pokazao je snagu, baš kao i cijeli tim", dodao je mladi stručnjak.

A onda riječ, dve i o protivniku.

"Real će se oporaviti, jer za njih ništa nije izgubljeno, u igri je još dosta bodova. Oni će već, ako dobiju Sevilju sljedeće nedjelje, opet biti ispred nas", izjavio je Gvardiola.
Na drugoj strani, uvijek zanimljivi Žoze Murinjo nije mnogo pričao.

"Nije smak svijeta što smo izgubili meč, u pitanju su samo tri boda. Mi znamo šta je naš cilj - titula, i dalje vjerujem da smo joj bliži nego Barselona", rekao je Portugalac.

On je istakao da je rival dobio ovoga puta, dobrim dijelom, zahvaljujući faktoru sreće.

"Sreća je odigrala veliku ulogu, jer je Kristijano Ronaldo prilikom našeg vođstva od 1:0 promašio iz situacije iz koje nikada ne griješi. Osim toga poslije egal prvog poluvremena, Barselona je u nastavku postigla gol na čistu sreću, a nakon toga dobila je na samopouzdanju, preuzela inicijativu i nametnula svoju prepoznatljivu igru... kao i svaki tim koji povede", dodao je Murinjo.

On je rekao i da je Mesi krajem prvog poluvremena zaslužio drugi žuti karton poslije uklizavanja u noge Ćabija Alonsa.

"Oštro sam protestovao kod sudije zbog tog starta Mesija, smatrajući da je zaslužio crveni karton, ali sada već neću da tvrdim da je bilo za isključenje dok ne pogledam snimak", rekao je Murinjo, čiji je tim propustio veliku priliku da ostvari još jedan klupski rekord.

Naime, Real je pred duel sa Barsom imao seriju od 15 pobjeda u svim takmičenjima i bio im je potreban samo još jedan trijumf kako bi izjednačili najbolji niz u klupskoj istoriji.

Barsa ih je zaustavila u jurišu na rekord, na koji se čeka pola vijeka. Taj niz "kraljevski klub" zabilježio je u priodu od novembra 1960. do marta 1961. godine.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC