• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PARTIZAN: Totalno drugačiji od drugih

U Partizanu ima razloga za pjesmu. Poruka jedne je "Mi smo totalno drukčiji od drugih", poruka druge je "Biće ovo peta titula, predosjećam".

 PARTIZAN: Totalno drugačiji od drugih Izvor: MONDO

"Ovo će biti peta titula, predosjećaaaam", zvuči obrada hita hrvatske pjevačice Severine ("Bred Pit") u izvođenju fudbalera Partizana, koji su to pjevali u autobusu koji ih je vraćao iz Lučana, gdje su novom ubjedljivom pobjedom (3:0 protiv Metalca) potvrdili dominaciju u srpskom fudbalu. A brzo su se raširile i vijesti iz Beograda, gdje je Vojvodina savladala Crvenu zvezdu i omogućila crno-bijelima "toplu zimu", na +10.

"To što su igrači pjevali, a ja vam evo otkrivam pjesmu, ne znači da je sve gotovo, niti mi tako razmišljamo. Nismo osvojili titulu, ali predosjećamo da će tako biti. Jasno je da je bodovna razlika između nas i našeg rivala velika, ali kao igrač sam imao +9 pa sam izgubio. Ako i u prvih pet, šest kola proljećnog dijela nastavimo u ovom ritmu, potvrdićemo titulu. Ali, svakako, nećemo se opustiti", rekao je trener crno-bijelih Aleksandar Stanojević na današnjem susretu sa novinarima na stadionu Partizana.

Stanojević je došao sa osmijehom na licu i konstativao: "U lijepom raspoloženju držim ovaj brifing".

Da mu je neko rekao prije mjesec, dva da će na kraju jesenje sezone imati +10 u odnosu na Crvenu zvezdu, Stanojević bi ovako reagovao: "Ne, ne bih vjerovao. Ali, mi smo za to zaslužni ili mi smo za to najveći 'krivci'. Teško je stalno pobjeđivati, a mi smo u tome uspjeli".

Kada se osvrne iza sebe na jesenju sezonu, trener Partizana bi zaboravio eliminaciju od Šamroka pred vratima Lige Evrope i teško izvojevane pobjede poslije toga.

"Bilo je teških trenutaka. Igrači su bili ti koji su iznijeli cijelu priču, koji su bili iznad svega. Ne bih govorio o njihovom kvalitetu, ali hoću o karakteru i fudbalskom vaspitanju. Ovu ekipu nose 'Partizanova djeca', oni koji su vaspitavani u duhu ljubavi prema klubu, prema Partizanu, prema crno-bijeloj boji. U svlačionici smo bili jedinstveni kad je bilo teško. Kad je trebalo da igramo takmičarski mi smo bili takmičari, kad smo skinuli sa sebe pritisak počeli smo da igramo atraktivno, lijepo za oko i nastavili smo da pobjeđujemo", kaže Stanojević.

On kaže da je Partizan drugačiji od drugih klubova na ovom prostoru.

"Kad sam bio igrač naši treneri (Branko Rašović i Ljubiša Tumbaković) govorili su nam da je Partizan iznad svega, da igrač nikada ne može da pruži klubu ono što klub pruža igraču. Bilo je i šaljivih stvari, tako da nisi smio crvenu majicu da obučeš ili kopačke. To je Partizan, to je duh ljubavi prema klubu, tako smo vaspitavani. Zato su igrači koji su tako vaspitavani iznijeli cijelu ovu priču, koji su bili nosioci ekipe. Ja ne mogu da zamislim trening bez Saleta Ilića ili njemu sličnih koji su odrasli u Partizanu. Mi smo vaspitavani da na poseban način volimo klub".

Kao i svaki trener i Stanojević bi volio da mu ekipa ostane na okupu neko duže vrijeme. Realnost srpskog fudbala je takva da igrači moraju da budu prodavani da bi se preživjelo.

"Ako mene lično pitate ja ne bih volio niko da ode. Voljo bih da imam istu ekipu na okupu, jer bih i ja uživao, nadograđivao bih se. Ali, nisam ja Partizan...", svjestan je Stanojević da mu Deda Mraz neće donijeti takav poklon ispod jelke.

"Ima igrača koji žele da odu u slučaju dobre ponude. Takav je primjer sa Nemanjom Tomićem. Ja nikada nijednom igraču nisam pravio problem ako želi da ide. Iza Nece je odlična sezona i on to treba da naplati. Ja, naravno, ne bih volio da on ode. Pričao sam i sa Medom Kamarom, i on još ne zna kakav mu je status. U narednom periodu ćemo, u dogovoru sa čelnicima kluba, odlučiti ko može da ode, a da se to ne osjeti na ekipu".

Stanojević je rekao da bi Partizan sigurno igrao "korektno" u Ligi šampiona da su...

"Pogledajte igrače koji su nosili dres Partizana u posljednjih četiri, pet godina. Pa, da su svi oni ili većina ostali, mi bismo bili korektan učesnik Lige šampiona", rekao je trener crno-bijelih.

Bez lažne skromnosti, Stanojević kaže da je ponosan na vlastiti rad. Ima za to i pokriće. U rezultatima.

"Meni je važnije da se 'ponavljam', nego činjenica da rušim neke rekorde. Tri puta sam, u vrlo kratkom periodu, napravio niz od 10 i više pobjeda. To nije slučajno. Ali, evo sad se naježim kad pogledam naš raspored u prvih pet, šest kola proljećnog dijela sezone. A od gostovanja u Subotici me već boli glava", kaže Stanojević kroz osmijeh.

"Naš najveći rival je drugi. Ali, ne zato što je loš, nego zato što smo mi 'krivi' za to. Mi smo krivi za 16 pobjeda u nizu, mi smo pobjednici i tako treba gledati na stvari", pohvalio se Stanojević.

O Lazaru Markoviću je već sve rečeno i napisano. Biser Partizanove škole, srpskog fudbala sija punim sjajem. Ove jeseni je izbio u prvi plan, a Stanojević ima poruku za njega: "Lazare, prvo završi školu, a onda da se posvetiš fudbalu".

Pred meč sa Metalcem u subotu bilo je pitanje u kojem će sastavu Partizan igrati, jer je grupa njih osjećala mučninu i povraćala. Stanojević kaže da ne zna šta im se desilo.

"Neobjašnjivo je da desetak igrača bude u lošem stanju za tako kratko vrijeme. Bio sam se unervozio, jer detalji odlučuju utakmice, odlučuju titule. Prvo su mi javili da Šćepović ne može da igra, a potom ni Jovančić. Na kraju je igrao Eduardo".

Upitan da li je utvrđeno od čega je bilo loše igračima Partizana, Stanojević je odgovorio: "Nije", a onda se našalio: "Možda bismo utvrđivali da smo izgubili utakmicu".

Stanojević i igrači su dobili voljno.

"Napokon odmor!", uskliknuo je trener Partizana.

Gdje ćete na odmor?

"Idem negdje daleko, da se isključim..I napunim baterije", odgovorio je Stanojević, koji će biti "isključen" do prvih dana januara. A onda ponovo rad, rad i rad.

Većina igrača je već dobila dozvolu da ode na odmor. Jedino će Nikola Ninković individualno trenirati u SC "Teleoptik", jer se oporavio od bolesti, a treba "nahvatati kondiciju". Do 8. januara mlađi igrači mogu da se odmaraju, a stariji će se pojaviti u "Zemunelu" sredinom januara.

Crno-bijeli uživaju na decembarskih +10.

(P.V. - MONDO - foto: FK Partizan)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC